Šport

Srebotnikova čez prvo oviro

Atene, 16. 08. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska tenisačica Katarina Srebotnik je premagala Španko Marie Sanchez Lorenzo in se uvrstila v nadaljevanje tekmovanja.

Katarina Srebotnik se je uvrstila v nadaljevanje tekmovanja
Katarina Srebotnik se je uvrstila v nadaljevanje tekmovanja FOTO: Reuters

Velenjčanka Katarina Srebotnik, ki je na olimpijskem teniškem turnirju kot zadnja med slovenskimi posameznicami stopila na igrišče, se je tako kot pred njo Maja Matevžič uvrstila v nadaljevanje tekmovanja.

V prvem krogu je bila 23-letna Srebotnikova po skoraj dvournem obračunu v treh nizih s 6:3, 0:6 in 6:4 boljša od 26-letne Španke Marie Sanchez Lorenzo, 43. igralke z jakostne lestvice WTA.

Matevžičeva in Srebotnikova bosta znova nastopili že v torek (ob 17. uri), in sicer Maja Matevžič na osrednjem igrišču teniškega kompleksa Oaka proti branilki naslova iz Sydneyja Američanki Venus Williams, Srebotnikova pa proti Avstralki Alicii Molik, ki je v prvem krogu izločila četrto nosilko Rusinjo Jeleno Dementjevo.

Teniška odprava v Atenah, ki jo vodita Mima Jaušovec in Boris Breskvar, je z zmagama Matevžičeve in Srebotnikove izpolnila osnovni cilj, le malo pa je manjkalo, da bi imela Slovenija v prvem krogu stoodstotni izkupiček. Pisnikova je namreč v nedeljo izgubila že skoraj dobljeno partijo proti Cari Black iz Zimbabveja, potem ko je v tretjem nizu vodila s 3:0.

"Zelo sem zadovoljna, ne le zaradi zmage, še bolj zaradi prikazane igre. Res sem igrala dobro, tudi v drugem nizu, v tretjem pa je bilo nekaj izjemnih izmenjav. Pri 3:3 sem na mreži dobila dve izredno lepi točki, ki sta po mojem spremenili potek dvoboja," je dejal 23-letna Srebotnikova, na lestvici WTA, ki je služila za določitev nosilcev na olimpijskih igrah, 65. igralka sveta.

Kitajki premočni za slovensko dvojico

Tina in Maja sta končali z igro dvojic
Tina in Maja sta končali z igro dvojic FOTO: Reuters

Slovenski teniški igralki Maja Matevžič in Tina Pisnik pa sta na olimpijskih igrah končali z nastopi v igri dvojic, saj sta v prvem krogu morali priznati premoč kitajski navezi Zi Yan/Jie Zheng. Slovenski igralki sta dvoboj s tekmicama iz Azije izgubili z 2:6 in 1:6.

Venus Williams izpadla v prvem krogu dvojic

Ameriška teniška igralka Venus Williams bo lahko v Atenah olimpijsko zlato iz Sydneyja branila le še v posamični konkurenci. Williamsova je skupaj z Chando Rubin namreč v konkurenci dvojic izgubila obračun prvega kroga s Kitajkama Li Ting/Sun Tian-Tian s 5:7, 6:1, 3:6. V Sydneyju je Američanka s sestro Sereno Williams posamičnemu naslovu dodala tudi zlato v dvojicah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3