Šport

Srebotnikovi zmaga

Portorož, 19. 09. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Velenjčanka Katarina Srebotnik je zmagala v prvem krogu teniškega turnirja serije WTA v Portorožu.

Katarina Srebotnik je premagala prvo oviro na turnirju v Portorožu
Katarina Srebotnik je premagala prvo oviro na turnirju v Portorožu FOTO: POP TV

Šesta nosilka Katarina Srebotnik je po hudem boju premagala Slovakinjo Henrieto Nagyovo z 2:6, 7:6 (4) in 6:3. Srebotnikova bo v drugem krogu igrala z eno izmed dveh kvalifikantk, ki se bosta med seboj pomerili v prvem krogu.

"Pred turnirjem so bila pričakovanja velika. Ne bežim od odgovornosti, saj lahko izmed Slovenk edina realno dosežem dober rezultat. Ko sem stopila na osrednje igrišče, sem se počutila zelo utesnjeno. Mislila sem, da pritisk ne bo vplival na samo igro, vendar temu ni bilo tako. Preveč sem si želela prikazati dobro igro pred domačo publiko, zato nisem našla pravega ritma. Na koncu sem v zadnjem trenutku ujela vlak in na srečo ni šlo vse po vodi. Vesela, sem, da sem kljub slabi igri dobila dvoboj, kar uspe le redkim. Led je prebit in upam, da mi bo sedaj steklo. Skrajšane žogice so zmedle nasprotnice, za to taktiko sem se odločila po pogovorih, ki sem jih imela o igri Slovakinje. V najpomembnejših trenutkih sem igrala najbolje. Sicer niti za trenutek nisem pomislila, da bi lahko izgubila. Sem velika borka do konca. Podobno, kot v številnih dvobojih v karieri, sem tudi tokrat vztrajala do konca. Do zadnjega sem upala, da mi bo igra stekla. Dejala sem si, da slabše, kot mi gre, ne more biti. Nagyova v nasprotju z mojimi pričakovanji, ni imela padca v igri, kar sem sicer pričakovala," je ocenila nastop Srebotnikova.

Poleg Srebotnikove sta se v drugi krog uvrstili še osma nosilka Italijanka Roberta Vinci, ki je izločila Hrvatico Sando Mamić s in 6:2, 6:2, ter Čehinja Klara Koukalova. Četrta nosilka je premagala Mario Sanchez Lorenzo iz Španije s 7:6 (2) in 6:0.