Šport

Oslabljeni Mavericksi popustili pod pritiskom Pelicansov

New York, 27. 03. 2021 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
17

Dallas se je brez Luke Dončića in Kristapsa Porzingisa dolgo upiral New Orleansu, srečanje se je k slednjim prevesilo šele v zadnjih treh minutah (112:103). Latvijec krhkih kolen ne igra tekem, kadar so drugi večer zapored, Slovenec je zbolel, a bolezen ni povezana s covidom.

Luka Dončič (z žogo) je pred tekmo zbolel, na igrišču ni bilo niti njegovega novega soigralca JJ Redicka (levo), ki je poškodovan.
Luka Dončič (z žogo) je pred tekmo zbolel, na igrišču ni bilo niti njegovega novega soigralca JJ Redicka (levo), ki je poškodovan. FOTO:

Trener Rick Carlisle je pred srečanjem dejal, da se Dončić ni počutil dobro in so ga poslali nazaj v hotel, Porzingis pa je na spisku poškodovanih zaradi "okrevanja desnega kolena po poškodbi". Obe moštvi sta igrali drug večer zapored in bili nekoliko utrujeni, ampak to je po besedah Carlisla "le del igre". Praznino v prvi postavi sta zapolnila Jalen Brunson (24 točk, 4 podaje, 2 skoka) in Boban Marjanović (13 točk, 3 podaje, 11 skokov, blokada), ogenj s klopi je bil Tim Hardaway mlajši (30 točk, 3 podaje, 5 skokov). Lastnoročno je razblinil zaostanek iz prve četrtine in tekmo, ki se je prevešala proti krepkemu porazu, spremenil v tesen boj vse do zadnjih treh minut. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nekaj časa smo igrali res dobro obrambo, ustavljali njihove igralce, zdi se mi, da smo vsi vložili res veliko truda. A brez dveh najboljših je precej težje," je Marjanović ocenil napore Mavericksov. Podobno je razmišljal Brunson, "Luka in KP sta dve osrednji točki moštva, zato je toliko težje. A vemo, da lahko zmagamo tudi brez njiju, če se borimo, če se ne predamo vnaprej". Dallas se še zdaleč ni predal, tudi njim je uspelo omejiti učinek Brandona Ingrama (19 točk, podaja, 4 skoki).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pelicansi so imeli "nenavadno silo narave", kot je Carlisle opisal Ziona Williamsona (38 točk, 6 podaj, 5 skokov). Po besedah trenerja Dallasa je njegova igra "velik izziv za obrambo in za sodnike, ustvarja trčenja, kot Shaquille O'Neal je sila narave, a s spretnostmi organizatorja igre. Ko bo razvil met za tri točke, bo še težje opraviti z njim." Največkrat se je z njim boril Maxi Kleber (13 točk, 7 podaj, ukradena žoga, 2 blokadi), Carlisle je dejal, da so imeli "nekaj dobrih obramb, a je zver … imeti moraš veliko poguma, da stopiš pred njega. Ni samo vlak, je ekspres, ki se ne ustavi pred ničemer". Podobno so ga opisovali tudi igralci. "Nisem še videl nekoga, kot je on, odžene se s črte za proste mete in žogo položi v obroč," se je čudil Marjanović."Lahko rečem samo uau," je bil jasen Brunson.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas je tekmo odigral z osmiMI igralci, poleg obeh zvezdnikov je manjkal njihov novi član, nekdanji ostrostrelec Pelicansov JJ Reddick, ki zdravi desno peto. Willie Cauley-Stein je še vedno v pandemijskem protokolu in je ločen od moštva. Na klopi je sedel Nicolò Melli, saj je liga potrdila prestop njega in Redicka, a ni dobil priložnosti. Carlisle je dejal, da gre za "zelo veščega igralca, ki lahko igra več položajev, krilni center ali center, mislim, da se bo dobro ujel s fanti". Na igrišče ni bilo niti Jamesa Johnsona in Wesa Iwunduja, ki sta bila del prestopnega dogovora in sedaj oba nosita dres New Orleansa. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rcarlos
28. 03. 2021 12.29
+2
Da maš igralca z max pogodbo in da more počivat vsako drugo tekmo, ga naženem... Žal bo treba zamenjati KP za Jokiča ali vsaj nekoga podobnega kova :)
fant33
30. 03. 2021 08.51
tekač
28. 03. 2021 10.56
+1
Kot sem napovedal bo Dalas uničil Dončiča in to se dogaja. Nemogoče je igrati tri sezone na polno in ne imeti poškodb. Zato je najbolje, da Dončič pazi nase in pusti Dalas naj dela po svoje. Kako je brez Dončiča se vidi in Dalas še 10 let ne bo videl končnice če bo Dončič odšel. Prav bi bilo ker tako se ne dela z igralcem, ki prinaša Dalasu ogromno denarja. Dončič naj poka ali pa postavi pogoj koga želi imeti v ekipi ob naboru ali prestopu. Če ga ne bodo poslušali še en razlog da gre. Povsod ga bodo veseli še posebno pri Jezernikih, ki je res velika franšiza in vedno pomagajo najti dva ali tri igralce,ki so vrhunski....
titomeni
28. 03. 2021 11.07
+2
Ti nikoli ne zbolis? Sicer pa brez 2 najboljsih ni kluba ki bi igral dobro.. Imas lep zgled ze pri Lakersih, kjer ni jamesa in davisa... Ce bi spremljal ves da se dallas ze dolgo pripravlja na "veliko" ime... Doncic ne more kar spokat ker ga veze rookie pogodba... Pa vsa imena fransize igrajo bolj ali manj isto kot on... Glede na to da je bil dallas se 2 leti nazaj eden najslabsih klubov je napredek ociten, ne gre pa to kar iz danes na jutri. Ni dallas edini klub ki se bori za dobre igralce. Okrepitev so pripeljali v porzingisu vendar kaj ce ni opravicil pricakovanj.. Drugo sezono bodo kandidati za naslov
expert100
28. 03. 2021 17.53
+1
mater a niso bili že to sezono favoriti, Dončič mvp! ja tako ta franšiza deluje že dolgo časa, drugo leto bo boljše, treba zamenjati GM Donni Nelson in Ricka in končno pripeljati pravega centra in ne barbike, ki jih imajo.
titomeni
28. 03. 2021 21.16
Niso bili favoriti. Doncic je se vedno mvp kandidat. Se pa strinjam da rabijo se marsikoga konkretnega, predvsem centra. Pa tudi rick ni nek trenerski biser. Ampak kdor je pricakoval da bo pa to top ekipa je pa amater
expert100
28. 03. 2021 10.20
+0
Dallas moštvo bolnikov s kroničnim obolenjem, KP, Dončič, tega ni bilo dovolj, pripeljejo še veterana J.J. Redick kot pomoč v končnici, ojoj, što južnije to tužnije, Črnogorc pravi, malo sutra.., končnica za Dallas.
ta_pametni
28. 03. 2021 09.20
+0
Pri 22 letih mora izpustiti vsako 4. tekmo, da se bogi spočije. A pri 28ih bo samo še v playoffu igral, če bodo slučajno prilezli tja?
procesoid
28. 03. 2021 10.14
+2
Poba je zbolel, to ni steklenko Porgingass, ki za 30M letno greje klop, igra pa vsako drugo tekmo, pa še to kot "mucka".
expert100
28. 03. 2021 10.23
tekač
28. 03. 2021 11.09
+1
Ta-pametni, pojdi pa igraj vsako tekmo v NBA 20 ali 25 minut pa boš videl. Ko začnejo črnčki po tebi skakat imaš po rokah kaj pokazat....
riss
28. 03. 2021 08.20
+6
Dallas brez LD77 in KP tudi za "fehtat" ni sposoben. Po tej sezoni se bodo odrekli še Hardawayu zaradi previsoke plače, ki je edini uporaben za velike zadeve ob Brunsonu, vse ostalo lahko gre. Ampak lastnik in trener že 3 leto ne vesta, da jim manjka center, pravi zvezdnik.
rcarlos
27. 03. 2021 21.31
+3
Pa kaki so to igralci... Zakaj točno Dončič in Porzingis vsak po eno tekmo počivata?... Edino logično bi blo da mata res težave s poškodbami ker tega do sedaj (kolker sem spremljal NBA) še nisem zasledil... James, Jordan, Bryant, ipd. niso počivali na B2B tekmah, ampak so na vseh dali vse od sebe... Razen če ima tudi Dončič težave s poškodbo, nwm sicer s kakšno ampak on in KP bi mogla igrat, sicer nimajo nekih možnosti, pa še tako ali tako je s KP bol tak tak
Melonija
28. 03. 2021 08.13
+1
expert100
28. 03. 2021 10.36
-1
poškodba je v glavi od rojstva, fotr balkanc, mati Slovenka, zato Dončič ne bo nikoli prava zvezda NBA, do 24 leta bo prihodnost NBA lige, kasneje bodo Amerikanci ugotovili, ojoj to pa ni to in kaj sedaj, Čančar ti si car pri Denverju igraš kar dobiš, če bi dobil toliko kot Dončič ne bi bil nič slabši, pri Dončiču kot pri Blažiču se Marija prikaže vsake toliko, za zvezdo, konstanta....
procesoid
27. 03. 2021 20.18
+2
ta Dallas brez Dončića ne premaga niti Šenčurja, pa take...
riss
27. 03. 2021 19.45
+7
Ta menjava dveh igralcev Dallasa in NO je čisto brezzveze. Dallas potrebuje centra a menja igralce na drugih mestih. Melli ima porazno sezono okoli 2 piki na tekmo, Reddick bo letos star 37 let, povprečje malo čez 8 pik, ostala statistika pri obeh ni omembe vredna. Dončić se bo moral spogledovati z novo sredino, saj je Dallas očitno provincionalna ekipa in škoda je potenciala, ki ga ima Luka. On je lahko prvi tudi v mestu, ne samo na vasi.