Šport

Sunsi so v zadnji četrtini zmogli utrujene Maverickse

New York, 20. 01. 2022 22.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
11

Gostje iz Arizone so celotno zadnjo četrtino topili prednost Dallasa in slabe štiri minute pred koncem prevzeli vodstvo, ki ga niso več spustili iz rok (109:101). Rabelj Mavericksov je postal Bismack Biyombo, ki je ob koncu skakal in izrabljal podaje soigralcev. Luka Dončić je zadnjo četrtino odigral z bolečim vratom.

Luka Dončić (v modrem) in Devin Booker sta dosegla 28 točk, zmage se je veselil slednji.
Luka Dončić (v modrem) in Devin Booker sta dosegla 28 točk, zmage se je veselil slednji. FOTO: AP

Dončić (28 točk, 8 podaj, 8 skokov, ukradena žoga) je ob koncu tretje četrtine trdo pristal na parketu in si poškodoval vrat. "Ko sem padel, sem z glavo udaril v tla, sedaj je vrat nekoliko trd. Videti sem smešen, ker težko obračam glavo. Mislim, da me čaka nekaj masaž in čez nekaj dni bo vse v redu," je bil optimističen po koncu srečanja. In ne pretirano razočaran. "So moštvo z najboljšim izkupičkom v ligi, mi pa smo bili ves čas blizu. Le zadnjih pet minut so odigrali bolje od nas." Srečanje so zaznamovale serije košev, s katerima sta obe strani mučili druga drugo, Dallas je vseeno vodil ob koncu večine četrtin. Razen zadnje, ki je edina pomembna. "Izkušena ekipa so, vedo, kdaj se je treba zagnati. Imajo odličnega trenerja in dobrega vodjo, Chris (Paul) ve, kdaj je treba zaigrati," je domači trener Jason Kidd pohvalil Chrisa Paula (20 točk, 11 podaj, 5 skokov, 2 ukradeni žogi, blokada). "Čas. Čas. Preživel je vse mogoče položaje, igral z velikani košarke, se veliko naučil. Igra že dolgo časa, veliko je videl, zato je tako dober igralec," je Kidd pojasnil, zakaj je veteran tako dober  v zadnji četrtini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trojka Paula 26 sekund pred koncem je zapečatila tekmo, pred tem je podal Biyombu (9 točk, 4 skoki, podaja, 2 ukradeni žogi), ki je ostal sam pod obročem, ob košu pa je zadel še dodatni prosti met. Rezervni center je dodal pomemben skok v napadu in zabijanje, v dveh minutah ob koncu pa skupaj zbral kar šest točk. Obramba Dallasa je nekoliko omejila škodo, ki jo ponavadi povzroča prvi strelec Phoenixa Devin Booker (28 točk, 6 podaj, 5 skokov), saj je v prejšnjih treh tekmah imel povprečje skoraj 38 točk. A je bil vseeno ves čas nevaren. "Zelo dobro se je prilagodil na našo obrambo. Ko je sprevidel, kako ga ustavljamo, je začel igrati drugače, kar kaže, kako dober igralec je," ga je pohvalil Kristaps Porzingis (18 točk, podaja, 11 skokov, 2 blokadi). Latvijec je imel znova dobro tekmo, posebej v obrambi, v napadu je zadel slabih 47 odstotkov svojih metov. Drugi strelec moštva je bil Jalen Brunson (19 točk, 5 podaj, 3 skoki, ukradena žoga), ki pa se je po koncu držal za glavo zaradi zapravljenih žog, "19 izgubljenih žog nam ni pomagalo, sploh mojih šest ne." Presegel ga je Dončić z osmimi, kar je bil morda znak utrujenosti. "Morda nam je res zmanjkalo nekaj moči, a to ni izgovor," je bil jasen Slovenec.

Luka Dončić vs Phoenix Suns
Luka Dončić vs Phoenix Suns FOTO: Sofascore.com

Po besedah Kidda so Sunsi izrabili svojo velikost in energijo ter v obrambi pritisnili na Maverickse "Morali bi bolj paziti na žogo. To je primer za april, maj in junij, ko si utrujen in je treba še bolj paziti na žogo. Tekma je bila tako dober trening, ki nam bo koristil v prihodnje." Tudi drugi Maverciksi niso zveneli pretirano razočarano. "So prvo moštvo lige, a smo bili ves čas skupaj, kar kaže, da igramo na visoki ravni. Precej stvari smo naredili dobro, bolj kot običajno smo grešili odprte mete, kar te vedno drago stane. Tudi obramba je bila skozi celo igro solidna, sploh v igri pet na pet," je srečanje analiziral Porzingis. Poudaril je, da so dosegli visoko raven samozavesti, "ko začneš skupaj graditi nekaj (dobrega), se krepi tudi zaupanje. Imamo takšne trenutke, res je dober občutek, ko si del takšnega moštva." Podobno je razmišljal tudi Brunson: "Nocoj je bil majhen korak nazaj, a smo na dobri poti. Če bomo držali skupaj, bo vse v redu." O trdni samozavesti je govoril tudi Dončić. "Obramba nocoj, igrali smo drug z drugim, kot moštvo, pomagali smo drug drugemu. To moramo krepiti, pred nami je še dolga pot, a gre nam dobro."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Houdor
21. 01. 2022 12.02
+0
takrat ko zgublajo ga pa zmerom nekaj boli.... vzemi snikers Luka , se je videlo da si biv že lačen
OlalaKokoĐambo
21. 01. 2022 09.23
-15
Luka hipohonder.. Auu boli , srbi , nagaja.... 22 let .....cccccc
Geniusslo
21. 01. 2022 09.58
+8
Zrcalo
22. 01. 2022 09.09
+1
vsenai? takoj idi klečat na koruzo. Danes zate ni lizike!
jagger1
21. 01. 2022 09.14
+1
Še dobro,da niste napisali,da so jih zmagali.Ker v primeru poraza bi moralo potem biti - so jih izgubili. Kje? V gozdu,zdaj pa jih iščejo?!
giovanni2
21. 01. 2022 09.02
-2
Nadaljevanje novinarska prakse. Včeraj je Dončić premagal nekoga, danes so Sunsi premagali Maverickse.
dark horse
21. 01. 2022 08.19
+1
Pa kakšna slovenščina je to?? Zmogli so jih??? Še malo pa boste pisali zmagali smo jih namesto premagali. Tako kot je sprožil dolg met 😂🙈
BlueKoala
21. 01. 2022 08.29
+7
SSKJ: star. premagati: trije so bili, pa so ga komaj zmogli
The Dude
21. 01. 2022 11.15
+1
titomeni
21. 01. 2022 08.03
+6
Back to back tekma, slabsi strelski vecer, proti najboljši ekipi... Sploh ni slabo glede na to da so vecino tekme vodili pa sploh ne z dobro igro. 2x zapored igrat pa ni enostavno se jim je vrjetno glih v zadnji cetrtini poznala utrujenost.