Šport

Strelove težave s čolnom

Ljubljana, 06. 02. 2007 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Plavalec Martin Strel, ki skuša premagati Amazonko, je moral po uspešnem začetku prekiniti plavanje.

Martin Stel se sooča s prvimi težavami na premagovanju Amazonke
Martin Stel se sooča s prvimi težavami na premagovanju Amazonke FOTO: Reuters

Vzdržljivostni plavalec Martin Strel je prejšnji teden začel svoj največji podvig doslej, plavanje po Amazoniki. Kot so zapisali na spletni strani, posvečeni Strelovemu dobrih 5400 kilometrov dolgem podvigu, je šel sprva močan rečni tok v prid slovenskemu lovcu na Guinessove rekorde, saj ga je voda nosila z veliko hitrostjo in je krepko presegal načrtovane etape. V ponedeljek pa so se pojavile prve težave, saj je moral zaradi čakanja na popravilo enega od spremljevalnih čolnov, ki se je pokvaril v nedeljo, prekiniti plavanje.

Strel naj bi preplaval Amazonko 11. aprila
Strel naj bi preplaval Amazonko 11. aprila FOTO: POP TV

Strel je tako v včeraj večinoma čakal na reševanje težav okrog čolna, na katerem sta dan prej prenehala delovati oba motorja, zato je preplaval le 19 kilometrov. Začasno je ostal tudi brez vse opreme, ki je ni bilo na manjšem spremljevalnem čolnu.

Sicer pa po prvih dneh na spletni strani kar dežuje zanimivih zgodb, od srečanja z domorodci, do skupnega plavanja z aligatorjem, nočnega plavanje brez razsvetljave, plavanja v megli in vrtincih, nenazadnje pa tudi večerje z enim od lokalnih politikov, ki se jo je Martin, potem ko je ostal brez dodatne opreme, udeležil kar bos, saj mu na pustolovski poti kaj drugega, kot da sezuje plavutke, ni preostalo.

Podvig, ki ga je Strel začel v Atalayi v Peruju, kjer naj bi po Amazonki preplaval skoraj 2200 kilometrov, bo predvidoma zaključil 11. aprila v Braziliji, kjer ga čaka še dobrih 3200 kilometrov plavanja. Siceršnjemu motu "Plavam za mir, prijateljstvo in čiste vode" je dolenjski ljubitelj cvička tokrat dodal še geslo "Plavam za ohranjanje tropskega gozda in življenja v njem".

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

didl_
07. 02. 2007 17.34
bucephalus321 rad bi tebe vidu ;)
vodka-don
07. 02. 2007 01.47
: je šel sprva močan rečni tok v prid slovenskemu lovcu na Guinessove rekorde, saj ga je voda nosila z veliko hitrostjo Začasno je ostal tudi brez vse opreme, ki je ni bilo na manjšem spremljevalnem čolnu. pa to je isto ko da gres prehodit puscavo po hribu navzdol pa zatabo pele cisterna vode ?
mr.remington@gmail.com
06. 02. 2007 22.59
GO Martin GO!!!