Šport

Svindal se bo vrnil jeseni

Oslo, 05. 02. 2008 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Norvežan Aksel Lund Svindal, lanski zmagovalec svetovnega pokala v alpskem smučanju, je izjavil, da se bo na tekme vrnil naslednjo jesen.

Po njegovih besedah, ki jih je izustil za norveški nacionalni radio, verjetno ni prav nobenih možnosti, da bi nastopil na kakšni letošnji tekmi.

Aksel Lund Svindal naj bi se na bele strmine vrnil jeseni.
Aksel Lund Svindal naj bi se na bele strmine vrnil jeseni. FOTO: Reuters

"Kot vse kaže, se bom vrnil jeseni. Če bi se po čudežu to zgodilo prej, bi bil to le plus". Vendar pa 25-letni Norvežan, ki odlično nastopa prav v vseh disciplinah, ne izključuje možnosti za presenečenje. Aksel Lund Svindal se je težje poškodoval (zlom ličnice, izguba zob, globoka ureznina na zadnjici) novembra na treningu smuka v Beaver Creeku.

Po poškodbi je konec minulega meseca skupaj s prijateljema Larsom Myhrejem in Hansom Pettrom Buraasom že opravil lažji trening, toda z vrnitvijo ne misli prehitevati: "Smučanje ni otroška igra. Za vrnitev moraš biti zelo dobro pripravljen. S tem pokažeš tudi spoštovanje do tekmecev. Moja prehitra vrnitev ne bi koristila nikomur."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.