Moskisvet.com
Gordon Banks in njegova obramba

Šport

Ta obramba velja za najboljšo v zgodovini

M.K.
15. 02. 2019 08.30
0

Brazilska nogometna legenda Pele je ob smrti angleškega vratarja Gordona Banksa preminulega opisal kot 'magičnega vratarja'. Zmagovalec svetovnega prvenstva 1966 nas je zapustil v svojem 81. letu starosti.

Nogometni svet žaluje za enim najboljših vratarjev v zgodovini tega globalnega fenomena. V športne anale se je zapisal z neverjetno, po besedah nekaterih celo čudežno obrambo proti slovitemu Peleju na svetovnem prvenstvu leta 1970.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brazilska ikona je izjavila, da je v resnici vesel, da je Banks ubranil njegov strel z glavo. „Ta dogodek je zaznamoval začetek dolgotrajnega in močnega prijateljstva, ki ga bom cenil za vedno,“ je izjavil Pele.

Na družbenem omrežju Facebook je brazilski napadalec napisal: „V srcu danes čutim neizmerno žalost in pošiljam iskrena sožalja celotni družini, na katero je bil izredno ponosen. Počivaj v miru, prijatelj moj. Res si bil vratar z magijo. Ampak bil si še mnogo več. Bil si dober človek.“

Banksova obramba pred 49 leti je bila že neštetokrat opisana kot 'obramba stoletja'. „Obramba je bila naravnost nedojemljiva, verjetno najboljša, kar sem jim bil priča – tako v resničnem življenju, kot v tisočih tekmah, ki sem jih gledal od takrat,“ je še dodal Pele.

Banks in Pele. „Počivaj v miru, prijatelj moj. Res si bil vratar z magijo. Ampak bil si še mnogo več. Bil si dober človek.“
Banks in Pele. „Počivaj v miru, prijatelj moj. Res si bil vratar z magijo. Ampak bil si še mnogo več. Bil si dober človek.“ FOTO: AP

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394