Šport

Tivolska slika v dveh podobah

Ljubljana, 25. 10. 2007 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jure Zorčič
Komentarji
1

Union Olimpija je v 1. krogu Evrolige doživel visok poraz, ki je trenerja Memija Bečiroviča opozoril na številne slabosti.

Če je 28 točk razlike v korist Montepaschija iz Siene dovolj veliko in hkrati zelo boleče opozorilo za košarkarje Uniona Olimpije na začetku letošnje Evrolige, potem je lahko ta poraz hkrati tudi nekako sprejemljiv in koristen. Tivolski trener Memi Bečirovič kljub vsemu vendarle ni pričakoval tako zelo visokega poraza proti enemu izmed najboljših italijanskih moštev v letošnji tekmovalni sezoni, uvidel pa je nekatere šibkejše točke v svojem moštvu, omejitve pri individualnih sposobnostih ljubljanskih igralcev in igralnem sistemu.

Marko Milič (desno) je pred leti takole "lovil" soigralca pri Unionu Olimpji Jasmina Hukića
Marko Milič (desno) je pred leti takole "lovil" soigralca pri Unionu Olimpji Jasmina Hukića FOTO: Reuters

Najboljša igralca Uniona Olimpije, kapetan Marko Milič in branilec Goran Dragić, pač ne (z)moreta vedno „potegniti“ moštva proti zmagi ali vsaj dostojnejšem nastopu, kar se je jasno pokazalo tudi v sredo zvečer v Sieni. Zdi se, ima trener Bečirovič pred serijo zelo težkih tekem v Evroligi in regionalni Ligi NLB precejšnje težave praktično na vseh igralnih položajih. Temnopolta ameriška košarkarja, organizator igre Maurice Bailey in visoki branilec Ronell Taylor, sta na primer telesno pripravljena zelo dobro, veliko lahko tekata, vendar igrata preveč nekontrolirano in nepredvidljivo.

Branilec Goran Dragić v dresu Uniona Olimpije še ni zablestel
Branilec Goran Dragić v dresu Uniona Olimpije še ni zablestel FOTO: Reuters

Union Olimpija bo imela proti močnejšim evroligaškim in „jadranskim“ moštvom očitno velike težave v igri na postavljeno, visoko in čvrsto obrambo, posebno še, če svojega običajnega točkovnega deleža ne bo prispeval tudi krilni košarkar Jasmin Hukić, poleg njega pa še Miha Zupan ali Američan Chis Booker. Precej večje možnosti ima tivolsko moštvo v hitrejši igri, v kontranapadih in značilni „globinski“ igri, ki jo je želel trener Bečirovič večinoma graditi okoli Marka Miliča.

Tudi najnovejša tivolska okrepitev, visoki center Hasan Rizvić, v zeleno-belo moštvo ne more prinesti kakšnega večjega presežka kvalitete, tako da so trener Bečirovič in njegovi varovanci obsojeni na trenutni navdih in individualne zmožnosti najboljših posameznikov. Tekmovalna sezona bo za Union Olimpijo v obeh konkurencah zelo dolga in zahtevna, prav obdobje do novega leta pa bo že pokazalo, kam in kako se bo v nadaljevanju sezone nagnila tivolska košarkarska barka. Union Olimpija bo v nedeljo v 7. krogu regionalne lige v Podgorici igrala proti Budućnosti, nato pa v četrtek na tivolsko evroligaško premiero prihaja atenski Olympiakos iz Pireja.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LexLuthor
25. 10. 2007 11.59
Seveda, ko so pa v moštvu sami homoti. Poglej Milića na sliki LOL