Šport

Toča golov v ligi prvakov

München, 19. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V osmih tekmah prvega kroga nogometne lige prvakov so nogometaši mrežo zatresli kar 39-krat. Olympiakos je v Atenah s 6:2 premagal lanskega finalista Bayer iz Leverkusna, le za zadetek manj prepričljiva pa je bila zmaga Manchester Uniteda proti Maccabiju iz Haife.

Svoj zmagoslavni pohod so nadaljevali španski klubi. Deportivo iz La Corune je dosegel odmeven uspeh v Münchnu, kjer je s 3:2 premagal predlanskega prvaka Bayerna, Barcelona pa je bila uspešna doma, z istim izidom kot njen konkurent v španski ligi je premagala Club Brugge. Slovenski reprezentant Nastja Čeh je dočakal čast in stopil pred navijače Barcelone na Nou Campu, saj mu je trener priložnost ponudil v 70. minuti. V drugih štirih tekmah je Dinamo iz Kijeva z 2:0 premagal Newcastle United, Milan z 2:1 Lens, Galatasaray iz Carigrada z 2:0 v gosteh moskovsko Lokomotivo, Feyenoord Rotterdam in Juventus pa sta se razšla z neodločenim izidom 1:1.

V skupini E je tekmovanje najbolje začel Dinamo iz Kijeva. Ukrajince so v zadnjem času mučile poškodbe, toda z nekaterimi novimi okrepitvami je spet sestavil odlično moštvo, ki je brez večjih težav z 2:0 ugnalo Newcastle United. Strelca zadetkov sta bila Šackih v 17. in Hackevič v 62. minuti. Zadovoljni so lahko tudi nogometaši Juventusa, ki so pri lanskemu prvaku pokala UEFA, Feyenoordu uspeli iztržiti točko.

Olympiakos je gladko opravil z Bayerjem
Olympiakos je gladko opravil z Bayerjem FOTO: Reuters

Lanski "nesrečniki" iz Leverkusna so letos izbrali drugačno pot kot leto prej. Potem ko so lani izgubili dva finala in v zadnjem krogu domače prvenstvo, so letos v vseh tekmovanjih slabo startali. Tokrat so v Atenah kar z 2:6 izgubili proti Olympiakosu. Začetek sicer ni kazal na to, saj so v 22. minuti Grki prek Elefteropulosa dosegli avtogol, toda že do odmora je bilo na semaforju 3:1. Grkom je z novim avtogolom uslugo vrnil Kleine, do polčasa pa sta se med strelce vpisala Janakopulos in Đorđević. V drugem delu je svoje strelske vaje nadaljeval jugoslovanski reprezentant, ki je še dvakrat zadel v polno, od tega enkrat iz enajstmetrovke, natančno pa sta merila še Šved Zetterberg pri Grkih in Schneider iz najstrožje kazni za Nemce.

Nič dosti manj niso bili učinkoviti na drugi tekmi skupine F, v kateri je Manchester United s 5:2 ugnal Maccabi. Tudi na Old Traffordu so gostje povedli, v 8. minuti je bil uspešen Katan, toda že dve minuti pozneje je Giggs izenačil. Solskjaer je postavil izid polčasa, že v prvi minuti pa je Veron dokončno zlomil odpor Izraelcev. Van Nistelrooij je povišal izid na 4:1, Cohen je dosegel drugi gol za Izraelce, piko na i pa je iz enajstmetrovke postavil Forlan.

Inzaghi je dosegel oba gola za Milan
Inzaghi je dosegel oba gola za Milan FOTO: Reuters

Letošnjo sezono je odlično začel Milan. Za to pa ima največ zaslug Inzaghi, ki je v odlični strelski formi. Proti Lensu je dosegel oba gola za Italijane, medtem ko je za Francoze častni zadetek dosegel Moreira. Še bolj učinkovit kot Inzaghi je bil na drugi tekmi skupine G nizozemski napadalec Deportiva Makaay. Na olimpijskem stadionu v Münchnu je s tremi zadetki sam "potopil" Bayern, za katerega sta mrežo zatresla Salihamiđić in Elber. Španci so ob odmoru vodili z 2:0, toda na začetku drugega dela je Bavarcem uspel preobrat. A hoteli so preveč. Po izenačenju so z vsemi močmi krenili v napad, za kar so bili kaznovani iz protinapada.

V skupini H je Galatasaray z 2:0 v Moskvi premagal Lokomotivo, tri točke sta Turkom zagotovila Sarr in Erdem. Uspešna je bila tudi Barcelona, ki je s 3:2 ugnala moštvo slovenskega reprezentanta Nastje Čeha. Čeprav izid izgleda tesen, pa so Katalonci ves čas nadzarovali potek tekme. Gole za Barcelono, ki je bila še četrto špansko moštvo z zmago v prvem krogu, so dosegli Enrique, Mendieta in Saviola, za goste pa sta bila uspešna Simons iz enajstmetrovke ter Englebert.

SORODNI ČLANKI