Šport

Trd boj v Torontu so na koncu dobili biki iz Chicaga

New York, 26. 10. 2021 06.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
2

Domača zmaga v Torontu postaja izmuzljiva dobrina, Raptorsi so si proti Chicagu ob koncu prigarali priložnost, da z velikim preobratom pridejo do nje, a se jim je za las izmuznila (111:108). Sol na rano je nasulo dejstvo, da je bil njihov krvnik ravno dolgoletni Raptor in v Kanadi še vedno priljubljen DeMar DeRozan.

Srečanje med Chicagom in Torontom je zaznamoval trd boj pod obročem za vsako žogo.
Srečanje med Chicagom in Torontom je zaznamoval trd boj pod obročem za vsako žogo. FOTO: AP

"Ljubezen in priznanje, ki sem ju vedno deležen po vsej Kanadi, ne le v Torontu, sta čudovita. Vedno, ko se vrnem, je doživetje, ki ga težko opišem," je bil DeRozan (26 točk, 6 podaj, 4 skoki) pred srečanjem vesel toplega sprejema, ki se je nadaljeval z gromkim aplavzom občinstva. To je potem trpelo, ko je dolgoletni zvezdnik Raptorsev v zadnjih minutah z zanesljivim metom nekdanje moštvo prikrajšal za prvo zmago sezone v domači dvorani. "Opravljal sem svojo delo, izrabil izkušnje, razumevanje (ključnih) trenutkov, vedel sem, kaj je treba narediti. Zadeti, ker so bili v naletu. Ni me strah pomembnih metov, živiš za te trenutke," je veteran opisal svojo hladnokrvno igro ob koncu tekme.

Domači trener Nick Nurse tudi po tretjem porazu v dvorani Scotiabank Arena ni bil zelo slabe volje in je bil razen obdobja neodločnosti pretežno zadovoljen z igro moštva. "Ob polčasu se mi je zdelo, da igramo dobro, a smo zaostajali za deset točk. Jasno je, da imajo nekaj odličnih strelcev," je razmišljal po srečanju. Šibka točka so bile številne izgubljene žoge, do konca so jo zapravili kar devetnajstkrat. Najbolj nepreviden je bil domači organizator igre Fred VanVleet (15 točk, 17 podaj, 6 skokov, 2 ukradeni žogi), ki jo je izgubil osemkrat. Toda to je več kot odtehtalo njegovo izjemno podajanje in serije košev ob koncu. "Mislim, da se je odrezal kar dobro ob tem, kako so ga porivali naokoli," ga je pohvalil Nurse in poudaril, da smo bili priča izjemni telesni bitki.

Znova je bil najboljši strelec Toronta OG Anunoby (22 točk, 5 podaj, 8 skokov, 2 ukradeni žogi), sledil mu je Gary Trent mlajši (18 točk, podaja, 5 skokov), ki je v prvi peterki nadomestil Gorana Dragića (8 točk, 4 skoki, ukradena žoga). Slovenec je kljub le enem zadetem od šestih metov imel boljši večer kot proti Dallasu, trener Nurse ga je v igro poslal v zadnjih sekundah tekme in z izbito žogo Nikoli Vučeviću (17 točk, 2 podaji, 8 skokov, 3 ukradene žoge) je bil blizu tega, da zasuk v igri moštva nadgradi v morebitno zmago. Po besedah Treya so nekoliko prepozno začeli s preobratom, a je poudaril, da moramo nadaljevati z bojem, verjeti v drug drugega.

Trener Chicaga Billy Donovan ni bil zadovoljen, kako se je njegovo moštvo v zadnjem delu tekme iz napadalcev spremenilo v branilce, ki so se otresali zmage lačnega krdela Raptorsev. "Prihod DeMara je umiril igro... vsakič, ko zmagaš in se ob tem – upam – naučiš nekaj novega, je to dobro," je med razmišljanjem o neprevidni igri ob koncu pohvalil veterana. Ta je prijazne besede namenil tudi nekdanjemu klubu, "Moramo pohvaliti Toronto, (ob koncu) so zaigrali veliko bolj odločno na obeh straneh igrišča." Chicago je sedaj edino neporaženo moštvo vzhodne konference s štirimi zmagami. A je DeRozanu jasna vrednost tega. "Oh, ne pomeni ničesar, odigrati moramo še zelo veliko košarke, sezona je dolga."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komendator
26. 10. 2021 08.11
-1
Očitno bo ta verjetno zadnja sezona Dragića zanj bolj klavrna....
Uporabnik1833045
26. 10. 2021 09.38
+1
Saj je šele začetek. Po dveh tekmah ne gre soditi sezone z najmanj 82 tekmami. Si kar predstavljaj tek na 100 metrov in so šele naredili prvi korak. Možno pa je vse, drži. Ampak sklepati z "očitno" po dobrih 2% odigrane sezone je pa tudi prezgodaj.