Šport

Mavericksi so tudi brez obeh zvezdnikov in trenerja opravili z Rocketsi

New York, 07. 01. 2022 22.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
6

Dallas proti moštvu z dna zahodne konference ni potreboval ne Luke Dončića (desni gleženj) ne Kristapsa Porzingisa (karantena). Tudi brez na novo okuženega trenerja Jasona Kidda so jih prepričljivo premagali za 24 točk (130:106).

Jalen Brunson (z žogo) je ob zdravstvenih težavah Luke Dončića izjemno zanesljiv organizator igre pri Dallasu.
Jalen Brunson (z žogo) je ob zdravstvenih težavah Luke Dončića izjemno zanesljiv organizator igre pri Dallasu. FOTO: AP

Dallas je sredi prve četrtine začel bombardiranje domačega koša in se ni ustavil vse do konca srečanja. Potek tekme je hitro napovedal Reggie Bullock (15 točk, 4 podaje, 7 skokov, ukradena žoga) z dvema zaporednima trojkama, nekaj minut kasneje je ponovil vajo, skupaj jih je na srečanju zadel pet. Brez Kidda je moštvo s klopi vodil njegov pomočnik Sean Sweeney, ki drugače skrbi za obrambo, a so se pod njegovo taktirko Mavericksi dodobra razživeli v napadu. Tim Hardaway mlajši je bil z 19 točkami najboljši strelec (dodal je še 7 podaj in 4 skoke), Josh Green (17 točk, 2 podaji, 5 skokov, 2 ukradeni žogi) je imel najboljšo tekmo mlade kariere. "Brez Kidda smo prevzeli odgovornost, da odigramo dobro tekmo. Nismo pa jih zadržali pod sto točkami, kot smo hoteli," je dejal po srečanju in znova poudaril, da je "najboljše za razvoj igralca je igranje. Izrabljam priložnosti in se skušam iz njih naučiti, kolikor je le mogoče. Na koncu je seveda najpomembneje, da zmagamo, ne glede na to, koliko točk dosežem."

Moštvo je zadnje tekme odlikovala odlična obramba, potem ko so še sredi novembra tekmecem v povprečju dopuščali 111,7 točke in bili na 25. mestu v ligi tridesetih, so sedaj napredovali do šestega mesta, tekmeci so jim v povprečju nasuli le še 107,3 točke. Povprečje zadnjih petih tekem (pred merjenjem moči  v Houstonu) je bilo odličnih 95,5 točke, kar je pomenilo, da je Dallas igral najboljšo obrambo v NBA. Rocketsi so segli nekoliko višje, toda na srečanju, na katerem v drugem polčasu skoraj ves čas vodiš za dvajset ali več točk, je obramba vedno nekoliko manj čvrsta. "V napadu smo igrali nesebično in žoga je zelo dobro krožila. Nihče ni imel več kot enajst metov, kar kaže, da so igralci igrali na pravi način," je Sweeney poudaril pravi pristop moštva. To je potrdilo tudi skupaj 34 podaj, precej več nad povprečjem sezone (23,6 podaje). Podobno je razmišljal tudi Hardaway: "Kidd vedno znova ponavlja, da moramo podajati, igrati na pravi način, odgovorno, a tudi, da se moramo na igrišču zabavati."

Nekaj zabave je bilo tudi v garderobi, ko so igralci Sweeneyja zalili s čebrom vode. "Tega ne morem niti potrditi niti zanikati, lahko pa rečem, da mi je sedaj malo hladneje, kot mi je bilo pred desetimi minutami," se je pomočnik spretno izognil odgovoru. A ga je nato izdal Jalen Brunson (15 točk, 10 podaj, 4 skoki, ukradena žoga), ki je potrdil kopanje in dejal, da so tako proslavili njegovo prvo zmago pri vodenju moštva, to je pomemben dosežek. Na družbenih omrežjih je bilo nekaj ugibanj, zakaj moštva ni vodil Igor Kokoškov, ki skrbi za napad, toda nekdanji trener slovenske reprezentance se je komaj vrnil iz karantene in je pred tem izpustil nekaj srečanj. Poleg tega je Sweeney diplomatsko poudaril, da je trener Kidd pripravil tako igralce kot trenerje, to je bilo treniranje odbora vseh (pomočnikov trenerja), vsak je nekaj prispeval.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kostorog
09. 01. 2022 14.09
+1
J gill, Dule, cekinar in t3d ste sploh v življenju kdaj vrgli žogo na koš. Slovenceljni hlapčevski.
Anticripstoned
08. 01. 2022 15.57
-4
Debeli samo ovira Dallas. Izgubi preveč žog in zgreši ogromno metov
dule100
08. 01. 2022 08.40
-6
Nekako se mi zdi, da lažje zmagujejo brez Dončića!🤔👍
cekinar
08. 01. 2022 09.02
-2
To že mogoče,ampak brez steklenega(pornzigis) mislim ,da še jim gre najbolje.
Spyzdy
08. 01. 2022 09.14
-6
Ko igra Dončić, mu morajo vsi drugi po ukazu šefa kluba pomagati, da bi dosegal trojne dvojke, pa tudi če zgubijo. Ko on ne igra, Dallas lažje zmaga.
VSE SAM
08. 01. 2022 09.38
+8
Nekako se mi zdi, da je Houston zadnja ekipa zahodne konference. Je treba kakšno tekmo pogledati, da potem lahko komentiraš