Šport

Trenerja skrivnostna

Domžale, 31. 07. 2007 14.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Pred obračunom med Domžalami in zagrebškim Dinamom sta bila oba trenerja precej zadržana.

Stojanovič: "Obračun z Dinamom je tekma, na kateri moramo brezpogojno dati svoj maksimum."
Stojanovič: "Obračun z Dinamom je tekma, na kateri moramo brezpogojno dati svoj maksimum." FOTO: POP TV

Trener domače ekipe Slaviša Stojanovič je bil dan pred tekmo bolj ali manj zadržan v napovedih. Ob kopici težav zaradi poškodb in slabega počutja, ki pesti Domžalčane, je le dejal, da bi bil izredno zadovoljen z vsakim izidom brez prejetega zadetka.

Nogometaši Domžal so si napredovanje v drugi krog kvalifikacij izborili 25. julija, potem ko so v albanski prestolnici na povratni tekmi prvega kroga premagali Tirano z 2:1 - tudi prva tekma se je končala v prid Domžalčanov, bilo je 1:0 -, a ob veselju pri napredovanju jim je gostovanje prineslo tudi precej skrbi, saj se je kar nekaj igralcev zastrupilo. "Določene težave pri nekaterih nogometaših so še vedno, čeprav se po prejeti infuziji počutijo nekoliko bolje. Nekateri drugi še vedno čutijo posledice poškodb, zato težko rečem, v kakšni zasedbi bomo jutri nastopili. Prav od razpoložljivega kadra bo odvisna tudi naša igra in taktika," je na novinarski konferenci dejal Stojanovič, ki je bržkone tudi nekoliko skrival udarno enajsterico.

Stojanovič ni žele razkriti niti taktičnih zamisli, ki jo je strokovno vodstvo zagotovo pripravilo in je bolj ali manj le hvalil favorizirano hrvaško moštvo. "Zavedamo se, da je jutrišnji obračun z Dinamom tekma, na kateri moramo brezpogojno dati svoj maksimum. O nasprotnikih pravzaprav ni treba veliko govoriti. Dinamo je klub, ki je v Evropi zbral že 170 tekem, medtem ko smo jih mi le 12, da o finančnem vložku hrvaškega prvaka niti ne govorim. Sicer ima Dinamo vrsto izredno kakovostnih nogometašev, zato nima smisla, da bi kateremu izmed njih posvečali posebno pozornost. Igrati moramo kolektivno in se izogibati igri ena na ena," je prvi strateg Domžalčanov številnim predstavnikom sedme sile le po kapljicah ponudil nekatere zamisli za jutrišnjo tekmo.

Stojanovič je prav tako priznal, da mu je Dinamova tekma proti Hazarju tudi marsikaj razkrila. "Nekateri si napačno predstavljajo, da je azerbajdžansko moštvo tretjerazredna ekipa. Gre za klub z deset milijoni evri proračuna in s kopico kakovostnih nogometašev, ki niso niti najmanj naivni. Navsezadnje so prejeli dva nepotrebna zadetka, pokazali pa so zelo agresivno igro, ki je dodobra ustavila Dinamove zvezdnike," je še dejal trener Domžal, ki je še dodal, da se ne obremenjuje z podcenjevalnimi izjavami nekaterih hrvaških igralcev. "Tega smo že navajeni. Ko zagrebški klub igra proti kateremu klubu s področja nekdanje Jugoslavije, se vedno tako obnašajo. Takšne izjave nas ne motijo, prav nasprotno, dajejo nam še dodatni motiv."

Ivanković optimističen, a tudi previden

Trener Dinama Branko Ivanković je povedal, da je moštvo optimistično in motivirano za zmago
Trener Dinama Branko Ivanković je povedal, da je moštvo optimistično in motivirano za zmago FOTO: Kanal A

Nogometaši Dinama, prvaki hrvaškega prvenstva, so v Slovenijo prispeli okrog 13. ure, ob 19.30 uri pa so na domžalskem stadionu opravili tudi uradni trening. Pred tem se je trener zagrebškega moštva Branko Ivanković povedal: "Pričakujem pravo športno prireditev, kakor sem obveščen, pa je tudi zanimanje gledalcev veliko. Smo zelo motivirani in optimistični," in nato nadaljeval s pohvalami na račun Domžal: "Pozorno smo si ogledali tekmo proti Tirani in Kopru in imeli smo kaj videti. Gre za zelo disciplinirano ekipo, ki igra skupaj praktično že tri leta. Res je, da sta odšla Cimerotič in Rakovič, njuni zamenjavi pa sta morda še bolj kakovostni. Domžale igrajo nogomet vseh 90 minut, brez nepotrebnega tveganja. Ocenjujem, da sta napad in zvezna vrsta boljši del moštva, kar zdaleč ne pomeni, da je obramba šibka. Še kako se bomo morali potruditi, da jo premagamo."

Nogometaši so že danes prispeli v Ljubljano
Nogometaši so že danes prispeli v Ljubljano FOTO: Kanal A

O prednostih ali slabostih hrvaškega prvaka, s kakšno ekipo se bodo v sredo zoperstavili Domžalčanom oziroma kakšno taktiko bodo ubrali, so bila vprašanja, ki se jim je Ivanković spretno izmikal, tako kot pred njim na popoldanski predstavitvi Slaviša Stojanovič, trener domače vrste. Pravzaprav je trener Dinama razkril le, da od poškodovanega dvojca Drpić - Vukojević prvi zagotovo ne bo nastopil. Skrivnost ni niti, da zagrebških modrih Ivanković zaradi izključitve na zadnji tekmi ne bo mogel voditi s klopi, česar pa trener Dinama ne ocenjuje kot oteževalno okoliščino. "Zamenjal me bo moj pomočnik Rajko Magić, ki je kakovosten strokovnjak, sicer pa smo se vnaprej pripravili na vse morebitne poteke tekme," je dejal Ivanković in dodal, da v Dinamovem taboru komaj čakajo na tekmo, da so optimistični, nabrušeni in bodo igrali na zmago, prav tako pa se zavedajo, da ne bo niti najmanj lahko.

Tudi policija pripravljena na tekmo

Policija ni želela izdati točnega števila ljudi, ki bodo skrbeli za varnost.
Policija ni želela izdati točnega števila ljudi, ki bodo skrbeli za varnost. FOTO: Kanal A

Organizatorji sredine tekme posvečajo veliko pozornosti tudi varnosti, saj gre za tekmo visokega tveganja. Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da bo za varnost v sredo skrbelo večje število policistov. Ti bodo tako na območju športnega objekta, kot na območju Domžal ter na relacijah, od koder bodo prihajali navijači. Na tekmi pričakujejo okoli 3000 navijačev, med katerimi naj bi bilo okoli 600 organizirnih navijačev obeh ekip.

Za zagotavljanje varnosti bodo med drugimi skrbeli policisti posebne policijske enote, policisti prometniki, policisti konjeniki in policisti vodniki službenih psov. Slednji bodo nadzirali potovanje organiziranih navijaških skupin od državne meje do kraja prireditve. Vstop v Slovenijo bo dovoljen le osebam, ki bodo izpolnjevale zakonske pogoje za vstop, obiskovalci tekme pa bodo morali imeti pri sebi tudi vstopnice za prireditev.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
01. 08. 2007 09.34
vlkisef ne govori tako. mati županja-kurc jo gleda- je dala klubu 700.000.000,00 SIT, potem je prodala zemljo Jankoviču, pod pogojem da naredi tribune in potem je Jankovil nam prodal knjižnico za 3 miljone €. Nogometni klub ima koncesijo na kopališče. Kaj bi potem še hotel. Mi, Domžalčani smo veliko vložili v Štadion, ampak nekateri so delali za svoje žepe.
vlkisef@email.si
01. 08. 2007 09.24
kaka podrtija,ta stadion še za pašnik ni,sramota
KLIPAN71
01. 08. 2007 01.09
Na žalost nimamo niti najmanjših šans!! Kaj bi dal, da se motim!
Tonček Balonček
31. 07. 2007 22.54
Z enim maksimalnim zalaganje pozitiven rezultat ne bo izostal. Agresivna obramba s hitrimi protinapadi in dobra igra u sredini su imperativ za zmagu!
?ri?ek
31. 07. 2007 17.11
Kateri Hrvat pa izpolnjuje pogoje za vstop v Slovenijo??? Verjetno noben, ker imajo težave že pri vstpu v Bosno (pa ne hrvaški del).....
DeycoSI
31. 07. 2007 15.04
Joj... Kaj bi dal da bi zlomili te prepotentne ustaše ej... Vsakemu dam 100 € iz lastnega žepa!!! bog pomagaj!