Šport

Tretja akcija Veter v laseh, s športom proti drogam

Ljubljana, 26. 11. 1997 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Športna unija Slovenije (ŠUS) že tretje leto pripravlja športno humanitarno akcijo <i>Veter v laseh, s športom proti drogam</i>, ki skuša v okviru gibanja Šport za vse pripomoči k naravnemu, zdravju in okolju prijaznemu športnemu slogu življenja.

Akcija mladim v številnih krajih po Sloveniji omogoča sodelovanje na športnem, glasbenem in likovnem področju, v akciji pa sodeluje 23 slovenskih občin, med drugimi tudi Trst in Videm. Za naslednje leto je Veter v laseh v svoj program uvrstila tudi Evropska organizacija za šport in zdravje, ki združuje 37 organizacij iz 22 evropskih držav. Sprejet je bil celoten program prireditve, ki ga je pripravila ŠUS, kar je lep uspeh za slovenske organizatorje.

ŠUS je predstavila tudi novo revijo GIB, ki je še v pripravi. V njej bodo med drugim na okrog 30 straneh predstavljeni sezonski športi, pomembno mesto pa bosta imela tudi koledar aktivnosti ter predstavitev opreme in orodij za posamezne športne zvrsti. Pred novim letom bo izšel tudi koledar športnorekreativnih prireditev za leto 1998.

Poleg tega je ŠUS skupaj s podjetjem Plasis pripravil poslovno športno kartico Šport za vse, ki je v prvi vrsti namenjena športnim društvom in klubom kot plačilno sredstvo za storitve in izdelke, pozneje pa naj bi jo uporabljali tudi posamezniki.