Šport

Tyson v nasprotju s svojim obdobjem: Bolj so mi pri srcu boksarji 'plesalci'

New York, 14. 04. 2020 11.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če ste mislili, da legendarni boksarski šampion Mike Tyson simpatizira zgolj z borci iz nekoč svoje tekmovalne kategorije (težka), ste se krepko zmotili. Nekdanji najmlajši svetovni prvak v kraljevi boksarski kategoriji je namreč priznal, da so mu trenutno bolj pri srcu tehnično dovršeni boksarji, kot sta denimo Vasyl Lomačenko in Gervonta Davis.

"Všeč mi je tisti 'mali' Ukrajinec (Vasyl Lomačenko, op. p.), pri srcu pa mi je tudi Gervonta Davis tisti 'mali', ki ga kličejo "Tank". Omenjena borca se morata čimprej srečati v ringu," je jasno sporočilo poslal legendarni 'težkaš' Mike Tyson, ki je v nadaljevanju pogovora s priljubljenim reperjem in boksarskim navdušencem Fatom Joejem med drugim priznal, da so bili tehnično dovršeni boksarji že v njegovih zlatih časih nemalokrat neupravičeno spregledani. 

"Osebno zelo spoštujem t. i. boksarje 'plesalce'. Ne tiste, ki se gibajo okoli in okoli, ampak tiste, ki 'plešejo' neposredno pred vašim obrazom. Takšni so neverjetno dobri in nepredvidljivi," je poudaril Tyson in dodal: "Verjetno se vam zdi čudno, da so mi veliko bolj pri srcu sofisticirani borci, takšni, kot je bil svoj čas legendarni Pernell Whitaker."

Legendarni Mike Tyson zelo spoštuje ukrajinskega šampiona Vasyla Lomačenka (na sliki).
Legendarni Mike Tyson zelo spoštuje ukrajinskega šampiona Vasyla Lomačenka (na sliki). FOTO: AP

Tysonova želja po medsebojnem obračunu Lomačenka in Davisa bi lahko v bližnji prihodnosti postala resničnost. Še več, Gervonta Davis je tudi sam v enem od zadnjih intervjujev za ESPN izjavil, da 'verjame v borbo z Lomačenkom, ko bo napočil pravi trenutek za to'

Izjemni Ukrajinec (14 zmag, 1 poraz) je sicer eden od najboljših boksarjev, ki je osvajal lovorike v treh različnih kategorijah (peresnolahki, superlahki in lahki). Ob tem se ponaša z briljantno amatersko kariero, v času katere je zbral kar 396 zmag ob le enem porazu, ki ga je kasneje dvakrat 'maščeval'. Poleg tega je Lomačenko tudi dvakratni olimpijski zmagovalec (2008 in 2012), dvakratni svetovni prvak (2009 in 2011), danes pa je lastnik WBA (Super), WBO in WBC šampionskih pasov v lahki kategoriji.

 

Gervonta Davis (na sliki desno) je po mnenju Mika Tysona in Floyda Mayweatherja eden od najvznemirljivejših borcev današnjega časa.
Gervonta Davis (na sliki desno) je po mnenju Mika Tysona in Floyda Mayweatherja eden od najvznemirljivejših borcev današnjega časa. FOTO: AP

Z druge strani je Davis (23 zmag brez poraza)aktualni WBA (Regular) prvak v lahki kategoriji, ki je pred prehodom v to kategorijo že bil lastnik IBF in WBA šampionskih pasov v superlahki kategoriji. V dozdajšnji karieri je zbral 23 zmag, od katerih jih je 22 dosegel s klasičnim ali tehničnim nokavtom. Dodajmo, da nad Davisovo kariero bdi agencija Mayweather Promotions; sam Floyd Mayweather je že nekajkrat izjavil, da je njegov varovanec eden od 'najvznemirljivejših boksarjev današnjega časa'.   

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

majsta
14. 04. 2020 13.20
+12
Jaz napišem pod komentar : Footwork . Vi pa mi ga brišete ??? Kaj je z vami ???
bikoborec69
14. 04. 2020 13.28
+6
Škodi jim katantena oz resnica jim ni najbolj pri srcu.
majsta
14. 04. 2020 13.52
+4
toti komentar bom vam tak dolgo nazaj pisal , dokler ga ne bote pustili .
PSIHOTERAPEVT
14. 04. 2020 13.57
+2
Meni se dvigne, ko slisim besedo footwork ;)
SlovenskiDomoljub
14. 04. 2020 14.28
-1
stoj?kov
14. 04. 2020 15.41
v slovenščini je treba pisati,sem imel podobne težave...
brezcasni
14. 04. 2020 20.23
+1
ne ne dovolijo,dovolijo in željeni so pa vsi izrazi iz bivših "bratskih" republik,da se jih naučimo očitno pod nujno.......