Šport

UFC 263: Na novinarski konferenci je bilo tako vroče, da se je kadilo

Glendale, Arizona, 11. 06. 2021 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

Na zadnji novinarski konferenci pred UFC 263 je bilo zelo razburljivo. Glavna akterja dogodka, Israel Adesanya in Marvin Vettori, sta večji del novinarske konference besedno obračunaval med seboj, ob koncu pa je bila napetost že tako velika, da so morali posredovati varnostniki.

Pred nedeljsko borilno poslastico (ki jo lahko v živo gledate na VOYO, z začetkom ob 4.00) je potekala še zadnja novinarska konferenca, na kateri so se soočili tekmeci, ki jih bomo lahko spremljali v glavnem delu dogodka. Medtem ko je večina borcev mirno odgovarjala na vprašanja novinarjev, sta Adesanya in Vettori ob prvi priložnosti začela z besednim obračunom. Na začetno vprašanje, kakšna je razlika med Vettorijem, ki ga je premagal tri leta nazaj in Vettorijem danes, glede na to, da je Italijan od njunega dvoboja s petimi zmagami neporažen, je Adesanya odgovoril: "Pet zmag proti komu? Od vseh borcev, ki jih je premagal, poznam le Jacka Hermanssona."  To je podkurilo Italijana, ki mu je takoj vrnil:"Kaj si ti storil proti Romeru, Blachowiczu ali meni? Trikrat si izgubil in bi moral biti že zdavnaj ob pas."  To je razjezilo aktualnega prvaka srednje kategorije:"Poglejte njegove nasprotnike in moje nasprotnike. Jaz sem prvak, ti p*****!" A Vettori mu ni ostal dolžan: "Ampak ne več za dolgo, vzel ti bom vse, tudi šampionski pas." Uvodni izmenjavi besed je sledilo vse hujše obrekovanje, ki je proti koncu konference skoraj preraslo v fizični obračun, a so posredovali varnostniki organizacije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Medtem je priljubljeni Nate Diaz, ki se bo pomeril proti Leonu Edwardsu, s strani mirno spremljal besedno obračunavanje Novozelandca in Italijana in si pod mizo celo prižgal "cigareto" ter jo ponudil Brandonu Morenu, ki je sedel poleg njega. Zmagovalec dvoboja Diaz - Edwards bo zelo verjetno po Colbyju Covingtonu naslednji kandidat za borbo za šampionski pas v tej kategoriji, poročajo ameriški mediji. Že omenjeni Brandon Moreno pa bo v drugo poskušal pas odvzeti Deivesonu Figueiredu, po tem, ko se je njun prvi obračun, decembra lani, končal brez zmagovalca.

UFC 263: Adesanya vs Vettori 2

Na dogodku UFC 263 bo potekalo 14 borb, od tega pet v glavnem delu, štiri v predhodnem delu in pet v zgodnjem predhodnem delu. Med drugim se bo v tretji borbi večera pomeril najmlajši borec v zgodovini organizacije UFC, Chase Hooper, ki bo poskušal premagati deset let starejšega Stevena Petersona

Seznam vseh borb

Main card:

Israel Adesanya (prvak) proti Marvin Vettori - borba za prvaka srednje kategorije

Deiveson Figueiredo (prvak) proti Brandon Moreno - borba za prvaka mušje kategorije

Leon Edwards proti Nate Diaz - velterska kategorija

Demian Maia proti Belal Muhammad - velterska kategorija

Paul Craig proti Jamahal Hill - poltežka kategorija

Preliminary card:

Drew Dober proti Brad Riddell - lahka kategorija

Eryk Anders proti Darren Stewart - poltežka kategorija

Lauren Murphy proti Joanne Calderwood - ženska mušja kategorija

Movsar Evloev proti Hakeem Dawodu - peresna kategorija

Early preliminary card:

Pannie Kianzad proti Alexis Davis - ženska bantamska kategorija

Frank Camacho proti Matt Frevola - lahka kategorija

Chase Hooper proti Steven Peterson - peresna kategorija

Fares Ziam proti Luigi Vendramini - lahka kategorija

Carlos Felipe proti Jake Collier - težka kategorija

UFC 263: Adesanya vs Vettori 2
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mr.puff puff
11. 06. 2021 20.13
+4
Diaz legenda!