Šport

UFC 263: Vettori bo drugič napadal Adesanyjo

Glendale, Arizona, 08. 06. 2021 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
2

V nedeljo ponoči, bo v Arizoni potekal borilni spektakel UFC 263: Adesanya proti Vettoriju 2, kjer bomo lahko spremljali borbi za naslov prvaka v srednji in mušji kategoriji, ki bosta hkrati tudi povratna obračuna obeh parov borcev. Prenos na VOYO!

V glavni borbi večera (s prenosom na VOYO, v nedeljo ob 4.00) bomo spremljali boj za naslov prvaka v srednji kategoriji med Israelom Adesanyjo in Marvinom Vettorijem, ki sta se tri leta nazaj, ko v igri še ni bilo naslova prvaka, že pomerila. Zelo izenačen dvoboj je po deljeni sodniški odločitvi dobil Novozelandec. Adesanyja je po dvajsetih borbah v srednji kategorij brez poraza želel pas osvojiti še v poltežki kategoriji, česar pa mu 6. marca ni dopustil Poljak Jan Blachowicz, ki ga je brez težav odpravil in po soglasni sodniški odločitvi ohranil naslov prvaka. S tem je Adesanyja sploh prvič v karieri izkusil poraz v oktagonu. Njegov nasprotnik Marvin Vettori, sicer tretji na lestvici izzivalcev, je od poraza proti Adesanyji v oktagon stopil petkrat in petkrat tudi slavil. Nazadnje je 10. aprila letos, brez večjih težav, po soglasni sodniški odločitvi premagal neugodnega Kevina Hollanda in na novinarski konferenci po borbi dejal: "Jaz sem naslednji (v vrsti za boj za naslov prvaka). Nihče v kategoriji nima takšnega zmagovalnega niza kot jaz, premagal sem same močne tekmece". Predsednik organizacije UFC, Dana White, mu je željo uresničil in takoj napovedal, da bo Vettori naslednji nasprotnik Adesanyje. Ni pa mu uresničil želje, da bi se za naslov boril šele jeseni in to v domači Italiji, a borbe za naslov prvaka se enostavno ne zavrača. 27-letni Italijan in 31-letni Novozelandec bijeta besedno bitko že vse od njunega prvega dvoboja, na spletnem soočenju pred borbo pa ni manjkalo sočnih besed in obrekovanj. Vettori je pred borbo precej bolj samozavesten kot tri leta nazaj: "Sem v najboljši formi življenja, tehnično, fizično in mentalno. Pripravljen sem. Pripravljen sem poravnati rezultat in postati prvi Italijan v zgodovini s pasom prvaka organizacije UFC." Adesanyja pa je prepričan, da bo tokrat Italijana odpravil lažje kot v njunem prvem dvoboju: "Tokrat bom dokončal delo. V prvi borbi sem mu pustil upanje do konca, tokrat pa bom poskrbel, da ne preživi bitke."

Israel Adesanya
Israel Adesanya FOTO: AP

Figueiredo in Moreno bosta ponovila bitko

V predzadnji borbi večera se bosta prav tako v povratnem dvoboju in borbi za naslov prvaka v mušji kategoriji pomerila prvak Deiveson Figueiredo in prvi izzivalec Brandon Moreno. Tekmeca sta nazadnje v oktagonu stala decembra lani, prav drug proti drugemu, v sicer odlični borbi, ki pa ni dala zmagovalca. Zaradi dobre predstave obeh borcev, ki jima je prinesla tudi naziv borbe večera in pomanjkanja borcev na njunem nivoju v tej kategoriji, je Dana White že takoj po njunem dvoboju napovedal povratni obračun.

 V glavnem delu spektakla bomo videli še nekaj potencialno zelo atraktivnih borb. V velterski kategoriji bomo spremljali kar dva obračuna, in sicer bo vroči Leon Edwards poskušal ustaviti povratnika v oktagon Natea Diaza, Belal Muhammad pa bo poskušal premagati veterana Demiana Maio in se povzpeti po lestvici izzivalcev. Leon Edwards je neporažen že vse od leta 2015, ko je izgubil proti sedanjemu prvaku kategorije Kamaru Usmanu in bi si z morebitno zmago lahko priboril borbo za naslov prvaka. Nate Diaz pa se bo po novembru 2019, ko je v boju za simbolični BMF pas izgubil proti Jorgeju Masvidalu, z zmago poskušal obeležiti povratek v oktagon. Edwardsov zadnji nasprotnik Belal Muhammad, s katerim sta se po poškodbi očesa Muhammada razšla brez zmagovalca, se bo pomeril proti 43-letnemu veteranu Demianu Maiji, ki je po treh zaporednih zmagah marca klonil proti Gilbertu Burnsu. Glavni del spektakla bosta z borbo v poltežki kategoriji otvorila Paul Craig in Jamal Hill, ki se bosta z zmago poskušala odlepiti z repa izzivalcev.

Diaz - McGregor - 3
Diaz - McGregor - 3 FOTO: AP
UFC 263: Adesanya vs Vettori 2
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hanna74
08. 06. 2021 21.21
+1
Vettori gremo še na drugo zmago
Hanna74
08. 06. 2021 21.19
+1
Vettori the next champ . WP