Šport

Ullrich na Touru

Pordenone, 24. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je novoustanovljeno kolesarsko moštvo Bianchi prejelo licenco Mednarodne kolesarske zveze je pot za udeležbo na letošnji dirki po Franciji odprta tudi nemškemu povratniku Janu Ullrichu, zmagovalcu Toura leta 1997.

Jan Ullrich je na Touru zmagal leta 1997
Jan Ullrich je na Touru zmagal leta 1997 FOTO: Reuters

Prireditelji francoske pentlje, ki se začne 5. julija v Parizu, so Coastu oziroma njegovemu nasledniku Bianchiju držali prosto mesto, prostora na štartni listi pa še vedno ni za moštvo svetovnega prvaka Maria Cipollinija, Domine Vacanza, za katerega kolesari tudi Slovenec Martin Derganc. Novi rekorder po etapnih zmagah na Giru pa lahko še upa; direktor dirke po Franciji Jean Marie Leblanc je dokončni "ne" v petek namreč spet nekoliko omehčal.

Leblanc je po petkovi 13. etapi dirke po Italiji nakazal obžalovanje odločitve, da Domine Vacanze ni med 22 povabljenimi moštvi Toura: "Obstaja še deset do 15-odstotna možnost, da bo Cipollini na štartu Toura. Vznemirjen sem, nisem več popolnoma prepričan v našo odločitev." Leblanc je izdal, da je od Cipolllinija prejel sarkastično pismo z vsebino: "Zelo lepo, zelo skromno." Hkrati je Francoz vztrajal pri ovirah, ki preprečujejo udeležbo 23. moštva. "Gre za logistične težave, načela in za sama pravila. Gre za vprašanja: A lahko povabimo 23. moštvo? A moramo to storiti? A bo bolje, če še malo premislimo?," je zaključil Leblanc.