Šport

Union Olimpija 11. državni prvak

Ljubljana, 27. 05. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Uniona Olimpije so enajstič postali državni prvaki. V finalu so s skupnim izidom 3:0 premagali Pivovarno Laško.

Iz ene izmed finalnih tekem med Krko in Olimpijo
Iz ene izmed finalnih tekem med Krko in Olimpijo FOTO:

Zadnja finalna tekma se je končala z rezultatom 92:83 (17:26, 45:51, 70:64)v korist Ljubljančanov.

Potem ko sta bili prvi dve tekmi relativno enostranski, zlasti druga v Laškem, so gostje tretjo odigrali bolj zbrano, vsaj v prvem delu, in gostiteljem povzročili kar nekaj preglavic. Začetnih 10:0 za Pivovarno Laško je napovedalo izenačeno in napeto tekmo. Laščani so prvo četrtino dobili za devet točk, na odmor so odšli s plus šest, na začetku drugega polčasa pa niso uspeli zaustaviti naleta Ljubljančanov. Ti so prvič na tekmi povedli v 24. minuti s 56:54, uspešno obdobje pa so kronali z delnim izidom 16:3 in vodstvom 61:54. Čeprav so bili varovanci slovenskega selektorja Aleša Pipana nekajkrat povsem blizu (70:67), pa preobrata niso zmogli, tako da je bil zmagovalec odločen že pred zadnjimi minutami (85:79).

Na zadnji finalnio tekmi je največ košev za nove prvake dosegel Baždarič (23), za pivovarje pa Dončič (14)

Približno 1500 gledalcev v dvorani Tivoli je na nogah pozdravilo uspešen zaključek sezone Uniona Olimpije, najzvestejši navijači Green Dragonsi pa so v južnoameriškem slogu, z baklami in glasnim spodbujanjem, nagradili igralce in vodstvo kluba za tretji izpolnjen cilj v sezoni. Pokal je kapetanu Vladimerju Boisi predal predsednik Košarkarske zveze Slovenije Dušan Šešok.