Šport

Mavericksi so serijo gostovanj končali z zmago v Washingtonu

New York, 04. 04. 2021 01.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
11

Moštvi sta ob poškodbah in počivanju igralcev precej premešali svoje peterke, Dallas pa je kljub težkim nogam po zmagi v New Yorku ves čas nadziral srečanje. Luka Dončić je bil kot ponavadi najboljši strelec, Mavericksi pa so imeli dovolj naskoka, da so tekmo končali igralci s klopi za rutinsko zmago z 22 točkami (109:87).

Russell Westbrook (4) je precej odločno preprečil naskok Luke Dončića (z žogo), a trd padec Slovenca ni imel hujših posledic.
Russell Westbrook (4) je precej odločno preprečil naskok Luke Dončića (z žogo), a trd padec Slovenca ni imel hujših posledic. FOTO: AP

Maverickse je po petkovem lažnem pozitivnem testu na koronarivus znova vodil trener Rick Carlisle, manjkali pa so kar trije člani prve peterke. Po pričakovanjih na igrišče ni prišel Kristaps Porzingis, saj redno pazijo na njegova krhka kolena, če moštvo igra dva večera zapored. Prav tako ni bilo Josha Richardsona zaradi težav z levim mečem, Maxi Kleber pa je pestoval levo nogo. Na njun počitek so vplivale razredčene vrste Washingtona, kljub drugačnim napovedim ni nastopil Bradley Beal, tik pred tekmo so sporočili, da bo počival tudi Rui Hachimura. "Brez dveh njihovih boljših igralcev smo v zadnjem trenutku morali prilagoditi razmišljanje o tekmi in kdo bo igral," se je Carlisle odzval na težave Wizardsov. Tako je na igrišče poslal Bobana Marjanovića (15 točk, 12 skokov, blokada), poldrugi teden po prihodu v moštvo je tekmo začel Nicolò Melli (10 točk, 3 podaje, 8 skokov), v prvo peterko se je vrnil tudi Tim Hardaway mlajši (16 točk, 4 skoki, ukradena žoga).

Dončić (26 točk, 6 podaj, 8 skokov, ukradena žoga, blokada) tokrat ni počival, njegovih 26 točk pa je izničilo delo najboljšega strelca domačih Russella Westbrooka (26 točk, 5 podaj, 14 skokov, ukradena žoga). Pri Wizardsih sta imela dober večer tudi rezervista, center Robin Lopez (18 točk, 5 podaj, ukradena žoga, blokada) in branilec Raul Neto (16 točk, 2 podaji, 4 skoki), toda to ni odtehtalo kar šestih Mavericksov z dvomestnim številom točk, Jalen Brunson (19 točk. 3 podaje, 2 ukradeni žogi) pa postaja stalnica odličnosti v drugi peterki. "Zadovoljen sem bil z igro, žoga se je skozi tekmo premikala vse bolje," je Carlisle ocenil prizadevanja moštva. V Dallasu si manejo roke ob igri Mellija, ki je v klub prišel kot dodatek ob prestopu JJ Redicka (ta ima poškodbo pete), a se je zelo dobro zlil z moštvom. "Kaže nam veliko raznolikosti v obrambi, kot krilni center lahko igra pod obročem, ali preganja igralce na črti za tri točke. Dobro skače, hitro se premika. Je igralec, ki ga ta hip zelo potrebujemo," je ocenil Carlisle.

Statistika Luke Dončića proti Washingotnu
Statistika Luke Dončića proti Washingotnu FOTO: Sofascore.com

Melli je ponovil, da je precej bolje igrati z Dončićem kot proti njemu. "Moraš samo biti na pravem mestu v pravem trenutku in te bo našel. Igrati z njim je lahko," je dejal. Slovenski zvezdnik pa je ugotovil, da "odkar imamo Nicola, smo neporaženi. Naj se to nadaljuje." Dončić je bil znova dobro razpoložen za svoje vse bolj pogoste navihanosti, na vprašanje, kako trd je bil padec po prekršku Westbrooka, je zagotovil, da je bil na poti do "zabijanja leta, tako pa..." Znova sta se zabavala z Marjanovićem, ta mu je zabičal "Hvala, Luka, za lepe podaje, to počni še naprej". Nato je pohvalil tudi njegovo vrtenje glasbe, "Luka je dober DJ, spušča glasbo iz vseh vetrov. Znova jo bo vrtel na letalu, ko bomo igrali Človek ne jezi se.

Potek srečanja

Marjanović je odprl tekmo z metom izpod koša, hitro je začel zadevati tudi Dončić,  Westbrook pa je z metom iz skoka dal vedeti, od kod preti največja nevarnost. Trojka Davisa Bertansa je prinesla prvo vodstvo Wizardsov, a ni trajalo dolgo, od daleč je zadel tudi Slovenec. Marjanović je dodal met iz srednje razdalje, nato je bil znova na vrsti Slovenec in gostje so začeli počasi uhajati. Menjave so nekoliko načele ritem njihove igre in domači so se s štirimi zaporednimi točkami znova približali. Dončić je odgovoril z enim zadetim prostim metom od dveh in nato še prodorom pod koš.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 Veteran Lopez je znižal zaostanek, koš Hardawayja pa prekinil prejšnjo balkansko dominacijo Dončića in Marjanoviča pri zadetkih Dallasa. Lopez je nadaljeval z zadevanjem za Washington, met za tri točke Dwighta Powella pa znova nekoliko povečal razliko. Sledile so minute Wizardsov, najprej Deni Avdija, nato Neto z dvema košema sta domče približala na tri točke, a je prišel odgovor Brunsona izza črte za tri točke. Znova je zadel tudi Marjanović in Dallas je prvo četrtino končal s petimi točkami naskoka (24:19)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brunson je drugo četrtino začel z ukradeno žogo in polaganjem na koš, a je Neto hitro zadel za tri točke. Brunson je nadaljeval z odlično obrambo in Hutchisona prisilil k prekršku v napadu, rezultat je bila trojka Doriana Finneyja-Smitha. Wizardsi niso želeli preveč zaostati, najprej je zadel Westbrook, nato je Lopez dvakrat zapored izrabil, da so mu Mavericksi puščali preveč prostora pod košem. Približali so se na le točko zaostanka, pri Dallasu pa so sklenili, da je čas za posvet. Nov koš Lopeza je prinesel izenačenje, a je Hardaway poskrbel, da to ni trajalo dolgo. Razgreti Lopez je v gneči napada našel žogo in jo položil v koš, na drugi strani je Brunson pridelal koš in še prosti met ob prekršku. Pri Washingtonu je zadel srbski Izraelec Avdija, Dončić pa ob vrnitvi na igrišče prekinil serijo petih zgrešenih metov z zadetkom iz skoka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med strelce se je vpisal tudi Melli in Dallas je znova imel nekoliko več naskoka. Sledil mu je Brunson, Mavericksi pa še vedno niso imeli odgovora za Lopeza. Melli je po zgrešeni trojki Finneyja-Smitha najvišje skočil v napadu in žog potisnil v obroč, zraven pa dobil še prosti met. A je Italijan nato naredil prekršek nad Avdijo, ki je s košem in prostim metom prav tako pridelal tri točke. Dončić je med zgrešene poskuse vdel koš iz bližine, Westbrook pa uprizoril enega od svojih drvenj od koša do koša. Trojka Mellija je bila potrditev, da mu novo okolje pri Dallasu izjemno koristi. Zadnja sekunda je pripadla Westbrooku, ob drugem prekršku Slovenca je za spremembo zadel oba prosta meta in gostje so prvi polčas končali s petimi točkami prednosti (52:47).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marjanović je z zadetki začel tudi drugi polčas, najprej je v koš porinil zgrešen met Hardawayja, nato dodal prosti met po prekršku. Po še enem prekršku nad njim je zadel ob prosta meta in Dallas je vodil že za deset točk. Ne za dolgo, saj je Westbrook prekinil sušo  Washingtona. Dončić si je na drugi strani ob izteku napada priboril težak met in znova navdušil, nekaj kasneje prestregel podajo centra Alexa Lena in dodal še dve točki. Težave domačih je nekoliko omilil Bertans z metom za tri, a so tudi Mavericksi z lepim kroženjem žoge  našli Finneyja-Smitha za njegovo drugo trojko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 Westbrook in Lopez sta še naprej poganjala napad domačih, po prekršku Dončića v napadu se jima je pridružil tudi Neto. Slovenec se je hitro oddolžil s korakom nazaj in metom za dve točki. Trojka Hardawayja in  prodor Brunsona sta Dallasu omogočila, da je ušel za enajst točk. Washington je vzel minuto odmora, Brunson je po njej nadaljeval strelski pohod, a je Ish Smith z metom za tri točke pridelal svoj prvi koš. Zadel je tudi Neto, na drugi strani je Marjanović odbito žogo preusmeril do Dončića, ki jo je zlahka položil v koš. Westbrookov pohod od koša do koša je postavil končni rezultat četrtine (75:67).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trojka Finneyja-Smitha je bila dobra napoved za goste ob začetku zadnjega dela igre. Marjanović je pod koš dobil darilo Dončića, nato je Slovenec zadel še sam. Po jeznem poskoku Neta, ki je bil prepričan, da so ga ustavili s prekrškom, so ga sodniki umirili s tehnično napako. Krvaveči prst na levi roki, zaradi katerega so morali prekiniti igro, da so očistili njegov dres, pa je dal slutiti, da se ni jezil povem po nepotrebnem. Westbrook je precej ostro ustavil Dončića, ki je trdo priletel na parket, a so sodniki po ogledu posnetka menili, da ni šlo za nešportni prekršek. Slovenec je zgrešil oba prosta meta, napad kasneje pa našel Marjanovića, ki je bil po prekršku nad njim bolj natančen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri domačih je nekaj časa zadeval le Westbrook, nato se je naloge lotil tudi Neto. Vmes je Finney-Smith žogo gromko zabil v obroč. Trojka Bertansa je Wizardse približala na devet točk, a je Powell je s črte za proste zadel oba poskusa, nato je vajo ponovil še Brunson in gostje so znova vodili za trinajst. Zaporedni trojki Hardawayja sta bili hladna prha za domače in znak, da se Dončiću ne bo treba vrniti na igrišče. Dallas je dobri dve minuti pred koncem v igro poslal igralce globoko s klopi, podobno tudi Washington in vsi so čakali na zadnji žvižg sodnikov. Ta je oznanil zmago za 22 točk (109:87).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

procesoid
04. 04. 2021 12.29
+2
Dobro, da ima Dallas igralca za 30M na klopci... Revež je pri 25ih letih ves čas utrujen. Pri njegovih letih sem 2 hiši postavil pokonci, on pa še žoge ne zmore metati vsak večer...
GO INTER
04. 04. 2021 09.14
+7
se že voha 1/16 finala
AS1983
04. 04. 2021 09.06
+5
bliža se Dallas top6 na divjem zahodu
leo111985
04. 04. 2021 10.45
+3
Nebi rekel,Portland in Denver zmagujeta z lahkoto,in obojni imata dost boljšo ekipo
krneki_123
03. 04. 2021 20.06
-4
Denver in Portland sta z menjavami okrepila igralski kader. Težka bo za 6. mesto.
Titanium
04. 04. 2021 09.14
+4
Ti resno? Dallas ima Luko. Koga imajo ostali?
krneki_123
04. 04. 2021 09.54
+3
GO INTER
04. 04. 2021 09.58
+3
leo111985
04. 04. 2021 10.46
+1
Res je,obojni imajo boljše ekipe,in posameznike
brusilec
04. 04. 2021 11.41
+1
jokic je trenutno MVP .. ze 10 trojnih dvojckov
Titanium
04. 04. 2021 12.22
+1
Seveda da resno. Poznaš koga od teh okrepljenih ekip ki pride Luki do kolen? Prosim lepo.