Šport

Uvodni poraz Toronta napoveduje dolgo leto

New York, 21. 10. 2021 05.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
3

Poraz proti Washingtonu (98:83) ni bila vrnitev domov, kot so si je želeli domači igralci in navijači, toda po 600 dneh brez košarke so pripravljeni počakati do sobote, ko gostijo Dallas. Goran Dragić je sezono odprl v prvi postavi in dosegel devet točk.

Dirigent Toronta Fred VanVleet (z žogo) je bil po prvi tekmi razočaran nad svojo igro in predstavo moštva.
Dirigent Toronta Fred VanVleet (z žogo) je bil po prvi tekmi razočaran nad svojo igro in predstavo moštva. FOTO: AP

"Jutri se bomo zagotovo veliko učili,“ je trener Toronta Nick Nurse napovedal, da bodo natančno preučili precej raztrgano igro v večjem delu tekme. Po njegovih besedah moštvo ni bilo dobro ne v napadu ne v obrambi, izgubljali so žoge, zgrešili neovirane mete, naredili veliko napak na svoji strani igrišča. "Ni bilo ritma, veliko smo razmišljali, namesto da bi igrali tekoče, nismo dovolj pritiskali na njih,“ je povzel dogajanje na igrišču. "Merili smo se z nekaj izkušenimi fanti, ki vedo, kako je treba igrati. Mi pa smo imeli kup novincev, ki so se spraševali, kje so, tekali naokoli in podobno. Toda prepričan sem, da bomo naredili korake naprej in igrali bolje,“ je bil optimističen.

Prva akcija na srečanju je obetala lepšo podobo. Dragićev (9 točk, 4 podaje, 3 skoki) sopotnik iz Miamija Precious Achiuwa (6 točk, 2 podaji, 7 skokov) je bil uspešen v prvem skoku za žogo, Slovenec je našel Freda VanVleeta (12 točk, 4 podaje, 3 skoki), ta je zadel za tri točke. Toda to je bil njegov edini uspešen met od daleč (v devetih poskusih), do konca je zadel le vsak četrti met od dvajsetih. Ko so ga vprašali, kaj je šlo narobe, je bil kratek – "Vse!" A ni bil bridek, "edino, kar me res jezi, kar mi daje občutek, da sem pustil fante na cedilu, je, da se nismo dovolj borili. Nismo igrali dovolj odločno, dovolj pametno, dovolj trdo.“ Dejal je, da so razočarali izjemno občinstvo, "navijači so opravili svoje delo ... bilo je vzdušje kot v končnici, le da smo mi bili precej pod takšno ravnjo igre, zato se moramo precej izboljšati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodja moštva se je posul s pepelom in poudaril, da bi moral z dobro igro umiriti mlade soigralce, a tega ni naredil. "Nismo imeli ne enakomerne ne dosledne igre ... kar ni dovolj dobro za to ligo. Bilo je nekaj površnosti, treba bo še nekaj časa, da najdemo pravi ritem." Pohvalil je novinca Dalana Bantona (7 točk, podaja, 3 skoki), ki je navdušil dvorano. "Delano nam je ob koncu dal nekaj energije, to je bila edina svetla točka večera." Mladi Kanadčan je tako po vstopu v igro ob koncu tretje četrtine zadel met s svoje polovice igrišča, enega najbolj izjemnih prvih košev v ligi. "Kaj takega si nisem niti predstavljal, a sem hvaležen, da je žoga šla v obroč in da je to moj prvi koš v NBA," se je smejalo mladeniču. Po porazu ni bil prehudo razočaran, "vsak nastop je dobra izkušnja za učenje, naj zmaguješ ali izgubljaš. Treba je igrati na vso moč, početi majhne stvari, prispevati k večji energiji moštva."

VanVleet je dejal, da je treba čestitati Washingtonu, "izprašili so naše zadnjice". Naskok sta vodila izkušena Bradley Beal (23 točk, 4 podaje, 3 skoki, 4 ukradene žoge) in s klopi Montrezl Harrell (22 točk, podaja, 9 skokov, blokada). Razlika je v drugem polčasu narasla že na 29 točk, nato pa je Banton spodbudil preobrat, ki jih je prinesel do le desetih točk zaostanka, dokler niso Wizardsi ustavili naleta. Dragić je bil s skoraj 43-odstotnim metom med najbolj natančnimi Raptorsi (1:2 za tri in 2:5 za dve točki), saj je moštvo kot celota zadelo le 30,9 odstotka vseh metov, nekaj trojk ob koncu pa je porazno nenatančnost od daleč dvignilo na še vedno obupnih 20,6 odstotka. "Pred nami je še dolgo leto," je bil jasen VanVleet.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
21. 10. 2021 14.48
+2
Žal bo letos Goran životaril, ker Toronto je brez perspektive trenutno
Kairos22
21. 10. 2021 10.34
nomis1
21. 10. 2021 08.07
+8
sem gledal tekmo.. res je da je prva tekme sezone ampak stavim, da bi obojne na dober dan premagala tudi Cedevita Olimpija, da se o evroligasih sploh ne pogovarjamo. tak slabe tekme ne vidis vsak dan.. toronto je trojke metal 20% recimo..zoge so se zgubljale vsak drug napad ipd...