Šport

V Acroniju vztrajajo

Jesenice/Ljubljana, 03. 02. 2007 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Vodilni možje Hokejske zveze Slovenije trdijo, da so ugodili vsem zahtevam Jeseničanov.

Bodo Jeseničani ostali brez nastopa na reprezentančnih tekmah?
Bodo Jeseničani ostali brez nastopa na reprezentančnih tekmah? FOTO: POP TV

Ko je že kazalo, da bo slovenski reprezentančni hokej po nemirnem obdobju zaplul v mirnejše vode z vrhuncem na domačem drugoligaškem SP čez dva meseca, se je spet zapletlo. Potem ko so v jeseniškem klubu s sklepom upravnega odbora odločili, da reprezentantom iz tega kluba ne bodo dovolili nastopa na bližnjih akcijah v Nemčiji in na Danskem, so se odzvali na Hokejski zvezi Slovenije ter jeseniške trditve zanikali ter zatrdili, da so igralci ustrezno zavarovani za primere poškodb.

UO Acroni Jesenic je na nedavni seji upravnega odbora pod vodstvom predsednika kluba Pavla Ruparja sklenil, da svojim igralcem ne bo dovolil nastopa na reprezentančnih tekmah, odločitev pa obrazložil s tem, da obstaja med klubom in zvezo še nerešeno finančno vprašanje, da je v dopisu igralcem "nenavadno napotilo" glede opreme, predvsem pa, da naj na HZS ne bi ustrezno poskrbeli za zavarovanje igralcev za primere poškodb, s čimer bi bilo ogroženo njihovo nastopanje v avstrijski ligi Ebel.

Damijan Mihevc
Damijan Mihevc FOTO: POP TV

Predsednik Hokejske zveze Slovenije (HZS) Damjan Mihevc je pojasnil vse tri točke, na katere so svoj sklep oprli na Jesenicah. "Prvi razlog je odprto finančno vprašanje med HZS in klubom Acroni Jesenice. Po naših finančnih izračunih izhaja, da je dejansko obratno, da ima HZS terjatev do HK Acroni Jesenice. Naslednja navedba je bilo vprašanje v zvezi z opremo in palicami, kar tudi ne drži, saj reprezentanca vedno zagotavlja določeno opremo. Kot tretji in verjetno najbolj ključen je bila navedena možnost poškodb. V tem primeru lahko pokažemo, da je bilo tudi to urejeno in 22. januarja smo klubom sporočili, da imajo vsi igralci, ki nastopajo za reprezentanco, urejeno nezgodno zavarovanje in povrnitev vseh stroškov. Tudi ta razlog ne more biti razlog za prepoved nastopa igralcem za državno reprezentanco," je pojasnil predsednik HZS Damjan Mihevc in dodal: "Vsi na HZS smo sprejeli ta mandat, da zagotovimo najboljše moštvo aprila na SP v Ljubljani, kjer si bomo, upam, zagotovili pot nazaj v skupino A. To je še vedno naš cilj, nekateri pa teh ciljev očitno nimajo in skušajo zminirati naš skupni cilj." Po Mihevčevih navedbah dolguje jeseniški klub HZS približno 700.000 tolarjev (2900 evrov).

Igralcem je preprečeno sodelovanje. Gre za odločitev, ki je v nasprotju s predpisi hokejske zveze Slovenije in mednarodnimi predpisi. Damjan Mihevc, predsednik HZS

Direktor reprezentanc Matjaž Žargi je pojasnil podrobnosti reprezentančnega sklica, ki se je začel 4. januarja in se z zadnjimi dogovori z igralci končal 25. januarja. "Do podrobnosti je naveden urnik, dnevni razpored, navedena sta seznama za nastop v Nemčiji in spremembe za nastop na Danskem, na koncu pa standardni stavek: vsi igralci naj s seboj prinesejo hokejsko opremo in palice za treninge na ledu in opremo za treninge na suhem." Žargi je pojasnil, da je HZS zagotovila palice, igralcem, ki pa nastopajo s svojimi palicami, so stroške vedno povrnili. HZS po njegovih besedah zagotovi tudi čelade, rokavice, hlače ter vso opremo za nastopanje na vseh zborih. "Nič drugače ne bo tudi vnaprej, kar se tiče opreme," je zatrdil Žargi in tudi pojasnil, da pogodba o zavarovanju predvideva nezgodno zavarovanje v višini 200 evrov dnevnega nadomestila, obenem pa tudi nadomestilo za izpad dohodka do višine 6000 evrov.

Vodstvo HZS pričakuje, da bodo v jeseniškem klubu do nedelje zvečer odpravili sklep UO in s tem omogočili nastop jeseniškim reprezentantom. V nasprotnem primeru so napovedali ukrepe na ponedeljkovi seji predsedstva HZS. "Pričakujem, da bodo v upravnem odboru do jutri odpravili ta nelegalen sklep. Če se to ne bo zgodilo, bo HZS primorana ukrepati. O tem bomo odločali na ponedeljkovem predsedstvu, vendar upamo, da nam tega ne bo treba," je bil odločen Mihevc.

"Upam, da se bo to rešilo. Imamo obveznost, tekmo v Nemčiji. Ne moremo si privoščiti, da se tako igramo z ugledom. Ne gre za zvezo, ne za klub Jesenice, ne za strokovni štab. Gre predvsem za odlične mlade može, ki si želijo igrati za reprezentanco in predstavljati najboljše, kar hokej ponuja v Sloveniji. Če jim te priložnosti ne bomo ponudili, jim bomo naredili veliko krivico," je k umiritvi razmer pozval selektor Ted Sator.


  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

butthead@email.si
03. 02. 2007 21.47
ja zakaj rupar v športu ne razmišlja športno, ampak vsepovsod bi trajbal to politiko...
hot-shot69
03. 02. 2007 18.55
ni nič škodljivega, samo pomagal mi boste pr eni igri
joužek.hc
03. 02. 2007 18.54
Ker Rupar ne more srat po županskem stolčku serje v hokeju! Gre se za končnico v ligi Ebel.....razumem.....radi bi ostali kompletni, brez poškodb, sveži pred odločilnimi dvoboji....ko bi jim vsaj upelo priti med prve štiri!!!!!......razumem tudi to da imajo svoje obveznosti do sponzorjev......sm to še ne pomen da si je treba zmišljevat banalnih razlogov zakaj po drugi strani ne sodelovat v reprezentanci.....ko bi jim vsaj uspelo združit oboje....me prav zanima kaj mislijo posamezni igralci...rupar je pa idiot itak...naj ga čimprej naženejo iz hk jesenice!!!!
neti
03. 02. 2007 18.42
ub1ca, kaj bog igra kokej, na jesenicama?
ecoliqua
03. 02. 2007 18.31
SP v Ljubljani ????? Kaj pa ima hokej za poceti v Ljubljani ???? Saj ni cudno da nocejo Jesenicani igrati, ko pa vse silijo V LJ. Zakaj sploh v LJ mislijo da bodo drugi za njih igrali oni bodo pa denar in slavo pobirali. Tam grejejo stolcke o hokeju pojma nimajo in so predsedniki hokejske zveze HAHAHAHA. Hvala bogu da obstajajo se ljudje ki se jim uprejo.