Šport

V finalu Anaheim in New Jersey

Ottawa, 24. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti New Jersey Devilsov so na odločilni sedmi tekmi vzhodnega finala končnice severnoameriške hokejske lige NHL v gosteh premagali Ottawo s 3:2 in bodo z Anaheimom igrali v finalu Stanleyjevega pokala. Prva tekma bo v torek v New Jerseyju.

Malo je manjkalo in New Jersey bi izpustil iz rok že dobljeni konferenčni finale proti Ottawi. Po štirih tekmah so Devilsi vodili s 3:1, a Ottawa je najprej z domačo zmago znižala, v sredo pa s presenetljivim uspehom v New Jerseyju celo vse pripravila za svoj prvi veliki finale v 11-letni zgodovini kluba.

Veselje hokejistov New Jersey Devils
Veselje hokejistov New Jersey Devils FOTO: Reuters

Na domačem ledu se je vse začelo po načrtih, saj je Senatorje po treh minutah v vodstvo popeljal Magnus Arvedson. Tekmo je v drugi tretjini na glavo obrnil Jamie Langenbrunner, ki je zadel v razmahu dveh minut in gostje so vodili z 2:1. Domačini so v zadnjem delu silovito pritisnili, napadalna igra pa se je prvič obrestovala že po dveh minutah, ko je izenačil Radek Bonk. Ottawa je želela še tretji zadetek, a plošček se je po natančni podaji Granta Marshalla in strelu Jeffa Friesena dve minuti pred koncem znašel v mreži domačinov. Martin Brodeur je do konca zaklenil svoja vrata in New Jersey bo že tretjič v zadnjih štirih sezonah zaigral v finalu Stanleyjevega pokala. "Nismo bili razočarani, ko smo morali v Ottawo na odločilno sedmo tekmo, saj smo to pričakovali - Ottawa se je navsezadnje izkazala kot najboljše moštvo rednega dela," je povedal Friesen, ki je usodna zadetka za Senatorje dosegel tudi na drugi in četrti tekmi obračuna. Prva finalna tekma med Mogočnimi rački iz Anaheima in Devilsi bo na sporedu v torek v New Jerseyju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3