Šport

V finalu le Zakrajšek

Augsburg, 15. 07. 2007 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Od četverice Slovencev se je v finale v Augsburgu uvrstil le kanuist Jošt Zakrajšek.

Na tretji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu so s finalnimi vožnjami opravili kanuisti in kajakašice. Od četverice Slovencev, ki so bili na startu polfinala, se je v finale uvrstil le kanuist Jošt Zakrajšek, ki je tekmovanje končal na sedmem mestu (+ 7,76; 2). Prvo mesto je zadržal vodilni po prvi vožnji Nemec Nico Bettge (0), na drugo se je s četrtega po polfinalnem nastopu prebil Avstralec Robin Bell (+ 1,74; 0), tretji pa je bil drugouvrščeni po prvi vožnji Francoz Tony Estanguet (+ 3,68; 2).

Zakrajšek se je sploh prvič v karieri uvrstil v finale in pred drugim vrhuncem sezone, svetovnim prvenstvom, ki bo konec septembra v Braziliji, pokazal dvig forme. Dobro je nastopil tudi drugi polfinalist med kanuisti Dejan Stevanovič, ki je na domači tekmi pred tednom dni v Tacnu osvojil drugo mesto, tokrat pa je za las zgrešil uvrstitev v finale. Od moštvenega kolega Zakrajška, ki je bil v polfinalu deseti in se je kot zadnji uvrstil v finalno vožnjo, je bil Stevanovič počasnejši za le 1,4 sekunde.

Med kajakašicami je prvo mesto osvojila Nemka Jennifer Bongardt (4), ki je bila po polfinalu na četrtem mestu, druga je bila njena rojakinja Jasmin Schornberg (+ 2,51; 0), ki se je na drugo mesto prebila s tretjega po prvi vožnji, tretje mesto pa je osvojila vodilna po polfinalnem nastopu Slovakinja Jana Dukatova (+ 3,69; 2). V polfinalu sta nastopili tudi dve Slovenki, Nina Mozetič in Urša Kragelj. Mozetičeva je nastop v finalu najboljše deseterice zgrešila za 0,07 sekunde, od finala pa sta jo oddaljila dva dotika vrat v drugem delu proge. Kragljeva je po enajstem mestu na tekmi v Tacnu tokrat nastopila slabše in končala na 31. mestu.

"Lahko smo zelo zadovoljni z vsemi današnjimi nastopi, Jošt se je prvič uvrstil v finale in tudi v finalu pokazal odlično vožnjo. Sedmo mesto je izredno lep rezultat, lahko rečem, da je to odlična uvrstitev, sploh če upoštevamo dejstvo, da je konkurenca vsako leto bolj izenačena. Stevanoviču je za las ušla uvrstitev v finale, 12. mesto pa je pokazatelj, da se vrača v formo in da drugo mesto na domači progi v Tacnu ni bilo le muha enodnevnica. Nina Mozetič je dosegla odličen čas in bi bila v prvi polovici finalistk, če ne bi v drugem delu proge naredila dveh neumnih napak, dveh dotikov, ki sta jo stala uvrstitve v finale. Urša Kragelj pa je že v začetku naredila preveč napak, da bi lahko računala na vidnejšo uvrstitev," je iz Augsburga sporočil direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.