Šport

Dolga trojka Dončića je ustavila Kingse za zmago Mavericksov

New York, 31. 10. 2021 23.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
16

Odličen začetek Dallasa je prekinil serijo uspavanih prvih četrtin, a je Sacramento počasi vzpostavil ravnotežje. V zadnji četrtini so se pognali v nov juriš, toda Luka Dončić (23 točk, 10 podaj, 8 skokov) je težave spremenil v zagon in domače popeljal do četrte zmage (105:99).

Luki Dončiću sta le dva skoka zmanjkala za nov trojni dvojček kariere (dvomestno število točk, podaj in skokov).
Luki Dončiću sta le dva skoka zmanjkala za nov trojni dvojček kariere (dvomestno število točk, podaj in skokov). FOTO: AP

Skok Dwighta Powella je Mavericksom priboril prvo žogo, Luka Dončić jo je položil v obroč za prvi točki. Nato je čez celo igrišče z lepo podajo našel Powella, ki je dosegel nov koš za domače. Slovenec je bil znova natančen in pokazal, da bo napadalen od vsega začetka. Prvi koš za Kingse je bila trojka De'Aarona Foxa, a je nova akcija naveze Dončića in Powella pridelala met od daleč slednjega po podaji prvega. Slovenec je nato našel Tima Hardawayja mlajšega za nove tri točke in klop Sacramenta je ob devetih točkah zaostanka vzela minuto odmora. 

Teksaško bombardiranje od daleč je nadaljeval Maxi Kleber, prostor mu je pripravila podaja na slepo prvega domačega zvezdnika. Dončić je odlično igro nadaljeval s prodorom in zadetkom, rahlo osupli Kingsi pa so s košem Richauna Holmesa šele drugič zadeli. Novo trojko za Dallas je sprožil Dorian Finney-Smith, Holmes pa je s polaganjem žoge v obroč Sacramento spravil v ritem nekoliko bolj učinkovite igre. Vtekanje Kleberja je razliko zvišalo na petnajst točk, Kingsi, ki so strnili vrste v obrambi, so s košem Foxa skušali domačim slediti tudi v napadu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Koš Tristana Thompsona je dal vedeti, da so se gostje otresli začetne površnosti, Kleber je na drugi strani žogo zabil v obroč, a po tem pokazal, da ima težave s hrbtom, ki si ga je poškodoval pri skoku v obrambi, in je odšel na klop. Harrison Barnes v prvih minutah ni zadeval, dvakrat je bil natančen šele s črte za proste mete. Nižanje zaostanka je nadaljevalo polaganje Terenca Davisa, za domače je iz skoka zadel Frank Ntilikina. Zagon Dallasa je z drugo peterko nekoliko usahnil, goste pa so se počasi bližali. Davion Mitchell je žogo položil v koš, Thompson je košu dodal še prosti met, prodor Foxa je zaostanek Sacramenta znižal na štiri točke. Odgovorila sta Jalen Brunson s prodorom in Ntilikina z metom za tri točke. To je bil tudi zadnji zadetek v prvi četrtini, ki so jo Mavericksi dobili za devet točk (31:22).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugo četrtino je odprl prvi koš Tyresa Haliburtona, Powell pa je svoj dober večer nadaljeval z zanesljivim izvajanjem prostih metov. Iz vrst Mavericksov je medtem prišla slaba novica, da je vrnitev Kleberja na parket vprašljiva. Po polaganju Mitchella za goste je sledilo zatišje, ko obe strani nista spravili žoge v obroč, dokler ni Barnes zadel svoje prve trojke. Za Dallas se je v igro vrnil Dončić, a smo znova dobro minuto čakali na naslednji zadetek, pa še to sta bila prosta meta Haliburtona. Na črto za proste mete je odšel tudi Slovenec, a dvakrat zgrešil. Thompson je bil polovično natančen in je goste približal na le točko razlike, a je Dončić prodrl do obroča, poleg koša pa dobil še prosti met in ga tokrat zadel. Napad kasneje je znova stal na črti za kazenske mete, ko je prvega zgrešil, je glasno izrazil nejevoljo in bil v drugo bolj uspešen. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sodniki so ob metu Foxa dosodili prekršek Finneyja-Smitha, domača klop pa je sklenila, da je čas za posvet. Po njem je bil Fox natančen samo prvič, Finney-Smith je na drugi strani izrabil lepo podajo Slovenca. Visok skok Thompsona v napadu je prinesel zabijanje za Kingse, Harkless je znižal na le še dve točki zaostanka. Toda trojka Hardawayja in dobra obramba Dončića, ki je prestregel podajo, nato pa je Finney-Smith zadel, je pobudo znova vrnila domači ekipi, gostje so vzeli minuto odmora. Ta je pomagal, zadela sta Holmes in Barnes, znova je trojka Hardawayja ustavila nalet Kingsov. Fox je s podajo nad obroč Holmesu serviral lepo zabijanje, odgovor je bil prodor Dončića in polaganje, a ni zmogel še prostega meta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obraz mu je znova prešinilo nekaj nejevolje, a jo je nato izparil z blokado Haliburtona, na drugi strani pa so mu priznali koš, ko je Holmes nepravilno oviral žogo. Holmes je nato z uspešnim metom čez glavo popravil vtis, Slovenec je pokazal svoj korak nazaj, s katerim si je odprl prostor za lep met. Zadetek Haliburtona je postavil končni rezultat prvega polčasa (53:47) za Dallas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lepa podaja Foxa je pod košem Dallasa našla Barnsa, ta si je mimo Reggieja Bullocka izboril prostor za polaganje žoge v obroč. Harkless je skušal preprečiti prvi zadetek Dončića v drugem polčasu, a je bil prepozen in sodniki so priznali koš. Holmes je gostom dve točki pridelal iz prostih metov, nato še skočil v naslednjem napadu in žogo potisnil v obroč. Na drugi strani je Finney-Smith izrabil luknjo v obrambi Sacramenta in z zabijanjem navdušil dvorano. Prosta meta Barnsa sta zaostanek znižala na dve točki, prvi koš Bullocka je domače ohranjal v ospredju, a je prodor Haliburtona nadaljeval lov na Dallas. Dončić je v napadu zgrešil, sodnikom pa tako dolgo očital, da niso dosodili prekrška, da si je prislužil prvo tehnično napako sezone. Kazenski met je zadel Haliburton, nato je zabijanje Barnsa prineslo prvo vodstvo Kingsov na srečanju. Ni trajalo dolgo, zadel je Dončić, domača klop pa se je odločila za posvet.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po njem je Hardaway zadel od daleč, pri gostih je bil natančen Fox. Dvorano je navdušila lepa blokada  Finneyja-Smitha, ki je preprečil polaganje Barnsa. Za domače je zadel Brunson, za goste Thompson, sedmo podajo Dončića pa je koristno uporabil Powell. Dallas je vodil za štiri točke, dokler nista prosta meta Foxa tega prepolovila. Po vrsti menjav je Ntilikina preigral nasprotno obrambo, a je bil podobno spreten tudi Fox. S prodorom je poskusil še Brunson, ustavila ga je odlična obramba Mitchella, Kings je blokiral poskus Mavericksa, ki pa je nato najvišje skočil ob sodniškem metu za žogo. Visoko je v napadu skočil tudi Willie Cauley-Stein in odbito žogo potisnil v obroč, po novem košu Thompsona je priletela trojka Ntilikina. Mitchell je skušal slediti domačim, a prišla serija košev, najprej je bil natančen Brunson, Bullock je lepo izpeljal protinapad, nato pa s trojko postavil rezultat tretje četrtine, 82:72 za Dallas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skok v napadu Barnsa je prinesel nov koš za Sacramento, izničila sta ga prosta meta Ntilikine. Kingsi niso vrgli puške v koruzo, prebudil se je Buddy Hield in komaj prvič zadel, a za tri točke iz desnega kota. Vrnitev Dončića na parket je prinesla podajo za lahko polaganje Cauleyja-Steina. Prvič na srečanju je zadel še Sterling Brown, tudi on za tri točke in Sacramento je imel razlog za posvet ob klopi. Njihovo železo v ognju je bil Haliburton, toda lep prodor Dončića, ki je za sabo zvabil obrambo, nato pa podal Powellu, je slednjemu omogočil novo zabijanje. Le en zadet prosti met Thompsona je razliko znižal na enajst točk, a so gostje slabo podajo Slovenca spremenili v novo trojko Hielda. Po njej je minuto odmora je vzela klop Dallasa, prav je prišla Dončiću, ki ga je Powell med bojem za žogo nehote sunil v usta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Finney-Smith je s polovično natančnostjo nadaljeval majav večer Dallasa s črte za proste mete. Trojka Haliburtona je zaostanek gostov znižala na šest točk, nato je bil od daleč natančen še Hield. V pravem trenutku je priletela dolga trojka Dončića, ki je že skoraj izgubil žogo. Dvorana je zavihrala, Powell je prestregel podajo, Finney-Smith v protinapadu žogo položil v koš in dvorana je bučala, Kingsi pa so vzeli minuto odmora, da umirijo vzdušje.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po njej je zadel Holmes, Powell pa nadaljeval slab izkupiček prostih metov s samo enim od dveh. Nova dolga podaja Dončića čez pol igrišča je prinesla zabijanje Hardawayja in navdušenje dvorane. Hiter koš Hielda je razliko poldrugo minuto pred koncem znižal na sedem točk, gostje pa niso izrabili dodatnih priložnosti, ki so jim prinesli skoki v napadu. Slabo minuto pred koncem je Brunson zadel oba prosta meta za lepih devet točk naskoka. Skok Holmsa v napadu je prinesel koš, nepreviden prekršek Dončića pa mu je omogočil še prosti met. Finney-Smith je zadel prosti met, Barns zgrešil met za tri in tekma je bila praktično odločena. Hardaway je dodal dva prosta meta, Holmes zadel za tri ob izteku časa, da je bilo prepozno, Dallas je zmagal s šestimi točkami naskoka (105:99).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

100slovenc
01. 11. 2021 15.51
-1
Vse kul,sam škoda k ga en aboriđin scat pele
Aerys Targaryen
01. 11. 2021 09.54
+6
Luka magija, res! Fantastičen
Pepe Bolcev
01. 11. 2021 09.27
-3
Fdv=Puklasti Pacient
HUSO BOSS
01. 11. 2021 08.51
-12
ZGORNJA SLIKA POVE VEČ KOT TISOČ BESED.. SLAVA MU JE ŠE KAKO STOPILA V GLAVO..
TEDOxy50pMEDO
01. 11. 2021 10.28
-5
To sem napisal v drugem članku o Dončiću danes, pa so mi silno objektivni delavci zbrisali. Bom ponovil. Zdaj se ima za zvezdnika in se več ne trudi. Na evropskem prvenstvu je bil odličen, na svetovnem pa dosti slabši. Ima se za šefa in se krega s sodniki, da dobi tehnično napako. Debel je, zato ne teče veliko. Drži žogo 15 sekund in hoče iti ena na ena. % trojk ima 20, tudi pri prostih metih je uspešen kot center, manj kot 50%. Upajmo, da se bo zresnil, ko bo videl, da ne bo bil kandidat za all star tekmo.
bob75
01. 11. 2021 11.30
+1
ti pa veš ka to pomeni stopiti, ko ti že dolgo ni :)
Škrinca
01. 11. 2021 12.14
HUSO.........a peče ???......foušija, da te ne bo pobral......
dark horse
01. 11. 2021 08.13
+5
Zadel je dolgo trojko 😂😂😂😂 kaj takšnega se lahko spomnijo le FDV na 24ur 🙈🙈🙈
rcarlos
31. 10. 2021 21.37
+1
Brez Marjanoviča spet, cjaooo... Kdo vam bo pa žoge pod košem pobiro?... Tak način nwm če kam pelje :)
kl3m3n22
31. 10. 2021 19.21
+1
Ajde dajmo dons no..
Drink Beer and Smile
31. 10. 2021 19.00
+1
Če jim je resnično žal za poraze, bo pojoča travica zapela. Ajde fantje, glavo gor! Naj zapoje vaš ponos in glas navijačev na koncu tekme!!! Op Op!
Kristi11
31. 10. 2021 18.56
+2
Kaksen link prosim. Nimam arena sport...
LightningBolt
31. 10. 2021 19.12
+2
kolesarskilevnuhi
31. 10. 2021 19.30
-1
LightningBolt
31. 10. 2021 20.25
-1
Ne. Izbereš, da bi rad gledal nba, nato katero tekmo, potem pa dobiš cel spisek linkov za pretočno predvajanje.
disorderliness
31. 10. 2021 18.39
-6
Jest bom na Voyu raje kar "kmetijo" gledal.