Šport

V NBA nadaljujejo priprave

Chicago, 22. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred začetkom lige NBA sta bili včeraj na sporedu dve pripravljalni tekmi. Izmed treh Slovencev, ki bodo v naslednji sezoni nastopali v Severni Ameriki, je nastopil le najizkušenejši Rašo Nesterovič.

Rašo Nesterovič
Rašo Nesterovič FOTO: Reuters

Nesterovičevo moštvo, Minnesota Timberwolves, je na gostovanju pri nekdanjih prvakih Chicago Bullsih zabeležilo poraz z 89:95. Nesterovič je igral 25 minut, dosegel pa je tri točke ter imel osem skokov in dve podaji. Neuspešna je bila tudi ekipa nekdanjega igralca Slovana Nikolosa Ckitišvilija, Denver Nuggets, ki je v domači dvorani izgubila proti Washington Wizardsom s 73:96. Gruzijec je na parketu prebil 13 minut, v katerih mu je uspelo doseči en koš. Za goste je v šesti pripravljalni tekmi končno nastopil tudi eden najboljših košarkarjev vseh časov Michael Jordan. Trener Čarovnikov Doug Collins mu je namenil 15 minut, v katerih je Jordan, ki je lani povprečno dosegal 22,9 točk na tekmo, zbral osem točk (met 3:8), imel pa je dve ukradeni žogi ter po eno podajo in skok.

"Michaela moramo varčevati. V lanski sezoni smo preveč pritiskali nanj, kar se je pokazalo za napačno, saj smo zelo slabo začeli sezono, poleg tega pa smo ga izgubili, ko bi ga najbolj potrebovali. Letos se te napake ne smejo ponoviti in menim, da imamo dovolj kakovostnih igralcev, ki lahko Jordana razbremenijo," je dejal Collins.