Moskisvet.com
Primož Roglič Giro

Šport

Tekmeci podpisali premirje, da bi strli Rogliča

A.P.
28. 05. 2019 20.27
4

Primož Roglič (Jumbo-Visma) se je moral tudi v zaključku 16. etape sam spopasti z vsemi najhujšimi tekmeci, ki še enkrat več niso štedili z naboji. Prvi je pištolo iz tulca potegnil Italijan Vincenzo Nibali (Bahrain Merida). Njegov napad ni dobil takojšnjega odgovora, a ekipa Movistar z rožnato majico na čelu ga je kasneje ujela, kot tudi drugih nekaj ''težkih kalibrov''. Žal med njimi ni bilo Rogliča, ki pa na koncu ni pretirano zaostal in ostaja v igri za rožnato majico. Bolj kot to, bo spominu ostal detajl iz zaključka etape, ki ga je nepozoren gledalec verjetno spregledal in je pomenil velik poklon slovenskemu šampionu.

Čeprav so bili italijanski mediji na čelu s svojim ''zastavonošo'', Nibalijem, zadnji teden domala sovražno nastrojeni proti Primožu Rogliču, pa se je danes še enkrat več pokazalo, da vse to izvira iz strahu. Kisovčana se tekmeci preprosto bojijo. To se je dobro videlo tudi v zaključku današnje etape, ko so ''sovražniki'' začasno podpisali premirje, strnili vrste, da bi tako lažje premagali Slovenca in se karseda zajedli v prednost Rogliča oz. ga na lestvici prehiteli. Hlače se jim namreč tresejo zaradi nedeljskega kronometra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Složno so tako devet kilometrov do cilja vozili Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), Ekvadorec Richard Carapaz, Španec Mikel Landa (Oba Movistar Team), Španec Miguel Angel Lopez (Astana) in še nekaj ostalih. V običajnem scenariju bi se sicer morali ''prepirati'' o tem, kdo bo ''vlekel''. A ko se jim je Roglič po drznem spustu na spolzkem cestišču – mimogrede, s 83.1 km/h je zabeležil najvišjo hitrost med vsemi, medtem ko je Nibali zmogel ''le'' 80.2 km/h – začel nevarno približevati in so jih o tem obvestili po radijski zvezi, so prav vsi favoriti, ki so ostali skupaj, strnili vrste in z roza majico vred začeli izmenično narekovati tempo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Takšni prizori so na tovrstnih dirkah videni le rekdo, kar je med samim prenosom potrdil tudi nekdanji odlični šprinter, danes pa sokomentator, švedski hrust Magnus Bäckstedt.

Umazana igra! Komisarji Rogliča ovirali namerno?
Preberi še
Umazana igra! Komisarji Rogliča ovirali namerno?

Rogličev športni direktor Addy Engels je po dirki dejal: "Seveda smo ga obveščali o vzponu in tem, koliko mu je še ostalo. V tistih trenutkih gre le za boj, najbolj s samim seboj, da bi dal čim več od sebe. To je bolj ali manj vse. Ve, da mora pritiskati, ve, da se mora boriti in to je to."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382