Šport

Vega Olimpija osvojila pokal NZS

Celje, 21. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Vega Olimpije so zmagovalci pokala Nogometne zveze Slovenije v sezoni 2002/2003. Na povratnem srečanju v Celju je bilo neodločeno 2:2, vendar so zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh slavili Ljubljančani.

Publikum - Vega Olimpija
Publikum - Vega Olimpija FOTO: POP TV

Publikum še zmeraj ostaja brez klubske lovorike, pa čeprav so domači igralci na Skalni kleti v prvem polčasu povsem nadigrali Olimpijo. Celjani so povedli v 15. minuti, ko je vratarja Mavriča premagal Robert Koren. O igri Olimpije v prvih 45. minutah ni bilo ne duha ne sluha.

V nadaljevanju so se Ljubljančani vendarle prebudili in v 59. minuti je izenačil Tonči Žlogar. V 65. minuti je bilo kakih 1800 gledalcev na stadionu priča mojstrskemu strelu Roberta Prosinečkega iz prostega strela, ki je moštvo Olimpije povedel v vodstvo z 2:1. Novo upanje je Celjanov v 72. minuti zbudil Kvas, ki je izenačil na 2:2, a je izid do konca ostal nespremenjen.

"Čestitke mojim varovancem za osvojitev pokala in borbeno igro. Kljub temu, da smo bili po prvem polčasu v minusu, nismo padli in v drugem delu nam je uspelo spreobrniti rezultat. V nekem obdobju obdobju smo viseli, a se je vse srečno izteklo. Zasluge za pokalni naslov ima prav gotovo tudi nekdanji trener Brane Oblak in verjamem, da se nam bo pridružil v slavju," je po srečanju povedal trener Vege Olimpije Suad Beširević.

SORODNI ČLANKI