Šport

Viator&Vektor - CMC Publikum 1:1

Ljubljana, 19. 07. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Viator&Vektorja in CMC Publikuma so se v 2. krogu lige Si.mobil razšli z neodločenim izidom 1:1.

Ljubljana je po sedmih letih odsotnosti na slovenskih prvoligaških igriščih dosegla svoj prvi zadetek, kar je bilo dovolj tudi za prvo točko. Po zanimivi predstavi in številnih zamujenih priložnostih so za dvema točkama bržkone jokali Celjani, ki so v prestolnico pripotovali z večjimi cilji.

Uvodne minute so nakazale, da se Ljubljančani niso ustrašili favoriziranega nasprotnika iz Celja. Premoč na igrišču bi lahko kronali z zadetkom v deveti minuti srečanja. Hanžič je z leve strani podal predložek do Kmetca, ki je z glavo podaljšal do povsem samega Kujoviča, toda žogo poslal mimo desne vratnice. S težavami so nogometaši Publikuma vendarle ustavili nalet gostiteljev. V 17. minuti so gosti priborili žogo na sredini igrišča, Sešlar je lepo našel Čadikovskega na desni strani, ki je mimo vratarja Pejkoviča žogo poslal v mrežo. Po zapravljeni priložnosti Sulejmanoviča, so imeli Celjani drugo lepo priložnost za zadetek. Strelec prvega zadetka se je znašel v povsem enakem položaju, tokrat pa preveč okleval in Pejkovič mu je žogo odbil. Podobno neučinkovit je bil v 33. minuti Beršnjak. Kvas ga je lepo našel, močan strel pa je ljubljanski vratar uspel odbiti. Zaradi tega pa so bili gosti kaznovani. Štiri minute pozneje so Ljubljančani izvajali prosti strel, v gneči pa se je najbolje znašel Vulič in ob nespretnem posredovanju obrambe prvič v sezoni zatresel mrežo za Šiškarje. Strelske vaje so imeli ob koncu prvega dela igre Žeželj, Kmetec in Kujovič, a izida niso uspeli obrniti sebi v prid. Na drugi strani se je z enako mero učinkovitosti oddolžil Koren.

Začetek drugega polčasa je minil v premoči Ljubljančanov. Najprej je poskušal Žeželj, nenatančen je bil tudi Hanžič, za glavo pa se je v 54. minuti držal Kmetec, ko je po prodoru po levi strani zadel le okvir vrat. Še prisebni vratar Šeliga je preprečil nov zadetek gostiteljev, nato pa se je igra umirila. Boj na sredini igrišča je potekal vse do 77. minute, takrat pa se je sam pred Pejkoviča znašel Maletič, nasprotni vratar se je žoge najprej le dotaknil in jo nato tik pred golovo črto izbil v kot. Celjani, ki so se po treh menjavah vendarle nekoliko prebudili, bi lahko povedli kmalu za tem, toda Koren ni izkoristil podaje Maletiča.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni