Šport

VIDEO: Bo Helios ubranil pokalno lovoriko?

Ljubljana, 08. 02. 2008 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nada Pavšin
Komentarji
0

Košarkarji Heliosa so si zagotovili nastop v polfinalu slovenskega pokala. Ekipa pa v tej sezoni beleži precej slabše rezultate kot lani v tem času.

Varovanci Zorana Martiča se v letošnji sezoni še niso izkazali.
Varovanci Zorana Martiča se v letošnji sezoni še niso izkazali. FOTO: KZS

Domžalski košarkarji so si zmago nad KK Geoplin Slovan priigrali šele po dramatični končnici, s tem pa so ohranili možnost za ubranitev lanskega pokalnega naslova. Glede na prikazano v tej sezoni pa je dvomljivcev v njihov uspeh precej več kot tistih, ki so prepričani, da bo nagrada za pokalni naslov ponovno romala v vitrino Hale komunalnega centra v Domžalah. Dvome vzbujajo predvsem rezultati v ligi NLB. Trenutno se Helios drži na predzadnjem mestu lestvice regionalnega tekmovanja, tik pred Geoplinom Slovanom. Obe ekipi imata enako število zmag in porazov, v dvajsetih krogih pa sta zabeležili vsega štiri zmage.

Vodstvo domžalskega kluba sicer ne želi potrditi, da letošnja ekipa ni tako kakovostna kot lanska. Zgovoren pa je podatek, da so v sezoni 2006/2007 v dvajsetih krogih zabeležili 10 zmag, v tej pa kot že rečeno le štiri. Trenutno stanje na lestvici je po besedah trenerja Zorana Martiča in direktorja kluba Ladivoja Gorjana odraz slabšega začetka sezone, številnih poškodb in tudi obilice smole, ki se je pokazala predvsem v končnicah tekem.

Domžalčani so si zagotovili nastop v polfinalu slovenskega pokala.
Domžalčani so si zagotovili nastop v polfinalu slovenskega pokala. FOTO: KZS

Lani je ekipa iz Domžal ligo NLB končala na osmem mestu. Tudi letos bodo storili vse, da se odlepijo od samega repa lestvice. Po pravilih lige ekipa, ki sezono konča kot najslabša, izgubi pravico nastopa v prihodnji sezoni. To pa je zadnje, kar si želi Helios. V boju za boljšimi rezultati jim bo do konca sezone pomagala tudi nova okrepitev, hrvaški košarkar Marijan Mance, ki je pred tremi leti nastopal za KK Union Olimpija.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.