Šport

VIDEO: Kek objavil seznam

Ljubljana, 24. 01. 2008 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam igralcev za prijateljsko tekmo proti Danski. V ekipi sta tudi Jukan in Šišič.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljski tekmi 6. februarja v Novi Gorici proti Danski. Med povabljenci sta prvič tudi Mirnes Šišič, ki je pred dnevi okrepil grškega velikana Olympiacos ter Amer Jukan iz Kopra.

Matjaž Kek je v izbrano vrsto vpoklical tudi nekaj novih obrazov.
Matjaž Kek je v izbrano vrsto vpoklical tudi nekaj novih obrazov. FOTO: Damjan Žibert

Sicer pa se je Kek za prihajajočo reprezentančno akcijo odrekel nekaterim nogometašem, ki v svojih klubih ne igrajo veliko (Dalibor Stevanovič, Bojan Jokič, Fabijan Cipot ...), po dogovoru pa je odsoten tudi Zlatan Ljubijankič.

Najštevilčnejša je tokrat sredina. "Največ igralcev s sredine igrišča sem poklical zato, ker imajo nekateri še tik pred zborom v Strunjanu tekme v klubih in tako se lahko marsikaj zgodi. Med njimi so Šišič, Branko Ilič in Anton Žlogar, ki bodo gotovo zamudili," je pojasnil Kek, ki je spet vpoklical tudi člana Koblenza Mateja Mavriča in Gorana Šukala, vabilo pa je prejel tudi Darijan Matič.

Goran Šukalo bo tudi tokrat pomagal reprezentanci.
Goran Šukalo bo tudi tokrat pomagal reprezentanci. FOTO: Jani Dolinšek

Slovenska vrsta se doslej ne more pohvaliti z izkupičkom dosedanjih tekem z Danci. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 1998 je izgubila tako doma (0:2) kot v gosteh (0:4), leta 2001 pa so gostitelji na prijateljski tekmi v Koebenhavnu spet gladko slavili s 3:0.

Slovenci se bodo sicer v okviru priprav na kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2010, ki ga bo gostila Južnoafriška republika, pomerili še z Madžarsko 26. marca v Zalaegerszegu, s Hrvaško 23. maja v Mariboru in Švedsko 26. maja v Göteborgu. Tako ostaja odprt še en - avgustovski - termin za prijateljske tekme. V kvalifikacijah bodo Kekovi izbranci igrali v skupini 3 skupaj s Češko, Poljsko, Slovaško, Severno Irsko in San Marinom.

----------------------------------------------------------------------------------

Kekov seznam za Dansko:
vratarja: Samir Handanovič (Udinese), Sašo Fornezzi (Austria Dunaj);
obrambni igralci: Mišo Brečko (Hamburg SV), Boštjan Cesar (WBA), Branko Ilič (Real Betis), Aleš Kokot (Wehen), Matej Mavrič (TuS Koblenz), Mitja Mörec (Maccabi Herzliya);
zvezni igralci: Andraž Kirm (Domžale), Robert Koren (WBA), Darijan Matič (Interblock), Rene Mihelič (Maribor), Mirnes Šišič (Olympiacos), Goran Šukalo (TuS Koblenz), Luka Žinko (Domžale), Anton Žlogar (Anorthosis);
napadalci: Valter Birsa (Sochaux), Amer Jukan (Koper), Klemen Lavrič (Duisburg), Milivoje Novakovič (Köln), Dejan Rusič (Politehnica Temišvar).

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.