Šport

VIDEO: Parada prvakov

New York, 06. 02. 2008 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oglejte si parado prvakov lige NFL New York Giants po znamenitem »kanjonu herojev« na Manhattnu.

Več sto tisoč Newyorčanov je v torek pozdravilo velike in presenetljive junake 42. Super Bowla.
Več sto tisoč Newyorčanov je v torek pozdravilo velike in presenetljive junake 42. Super Bowla. FOTO: Reuters

Več sto tisoč Newyorčanov je v torek pozdravilo velike in presenetljive junake 42. Super Bowla, finala lige ameriškega nogometa NFL, NY Giants. 50 ton papirnatih konfetov je deževalo z visokih newyorških nebotičnikov po Eliju Manningu, Michaelu Strahanu, trenerju Tomu Coughlinu in drugih Velikanih, ki so v nedeljo premagali New England Patriots s 17:14.

Nazadnje so v New Yorku podobno parado priredili leta 2000.
Nazadnje so v New Yorku podobno parado priredili leta 2000. FOTO: Reuters

Nazadnje so v New Yorku podobno parado priredili leta 2000, ko so ameriški prvaki postali igralci baseballa NY Yankees. Prvič pa se je zgodilo, da je ta čast doletela ekipo ameriškega nogometa, čeprav so bili NY Giants v letih 1987 in 1991 že dvakrat zmagovalci Super Bowla.

Ko je konvoj z najnovejšimi športnimi heroji končal svojo pot po Broadwayu, kjer so se v preteklosti vozili ameriški vojaki po 2. svetovni vojni in astronavti v času poletov na Luno, je župan New Yorka Michael Bloomberg v mestni hiši vsem Velikanom izročil simbolne ključe »Velikega Jabolka«.

Župan New Yorka Michael Bloomberg je v mestni hiši vsem Velikanom izročil simbolne ključe »Velikega Jabolka«.
Župan New Yorka Michael Bloomberg je v mestni hiši vsem Velikanom izročil simbolne ključe »Velikega Jabolka«. FOTO: Reuters

New York ima v štirih največjih ameriških profesionalnih ligah (nogometna NFL, baseballska MLB, košarkarska NBA in hokejska NHL) kar 7 moštev, vsi pa so že bili prvaki ZDA. Najuspešnejši so seveda največji ljubljenci mesta legendarni NY Yankees, ki so s 26 naslovi rekorderji ne samo v baseballu, temveč med vsemi ameriškimi profesionalnimi moštvi.

Na 2. mestu so NY Giants, ki imajo zdaj skupaj 7 naslovov (4 še pred uvedbo Super Bowla), sledita obe hokejski moštvi NY Rangers in NY Islanders s po štirimi zvezdicami, dve imata NY Mets (baseball) in NY Knicks (košarka), na koncu te newyorške športne lestvice pa je drugo moštvo ameriškega nogometa v mestu, NY Jets z enim zmagoslavjem.  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.