Šport

VIDEO: Znova rokometna Liga prvakov

Ljubljana, 07. 02. 2008 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, Damjan Medica
Komentarji
0

V soboto in nedeljo se po dvomesečni prekinitvi zaradi EP z drugim delom nadaljujejo boji v rokometni Ligi prvakov.

Edi Kokšarov
Edi Kokšarov FOTO: Damjan Žibert

Oba slovenska predstavnika, Celje PL in Gorenje, sta se prebila med 16 najboljših evropskih moštev, v 2. delu pa ju čaka še šest evropskih preizkušenj.

Pred nami je zelo težko delo, saj smo v zelo zahtevni skupini. Slavko Ivezič

Pivovarji bodo igrali v skupini D skupaj s Pick Szegedom, Barcelono in danskim Gudmejem. Prvi nasprotnik slovenske ekipe bo aktualni madžarski prvak Pick Szeged, tekma bo v nedeljo ob 17.15 v celjski dvorani Zlatorog.

Pivovarji ciljajo na 2. mesto v skupini B
Pivovarji ciljajo na 2. mesto v skupini B FOTO: Damjan Žibert
"Pred nami je zelo težko delo, saj smo v zelo zahtevni skupini. Pick Szeged je aktualni madžarski prvak, mi pa smo imeli težave že z Veszpremom. Čeprav v ekipi nimajo tako zvenečih imen, lahko premagajo vsakega nasprotnika. Podobno velja tudi za nas. Zmaga bi bila tudi v psihološkem smislu zelo pomembna pred nadaljevanjem tekmovanja. Potrebno bo ustaviti predvsem Andjelkovića, kajti na njem visi vsa igra naših nasprotnikov. Ko ga bomo ustavili, bomo opravili že polovico dela. Veliko je odvisna tudi od kriterija sojenja nemške sodniške dvojice in od tega, kakšno igro bosta dopuščala," je dvoboj predstavil trener Slavko Ivezič.

Celjani so v torek v nekakšni generalki pred nadaljevanjem evropske sezone v Rdeči dvorani remizirali z velenjskim Gorenjem. Medtem ko so bili zadovoljni z osvojeno točko, pa to ne velja za njihovo igro tako v obrambi kot v napadu. Delo proti Madžarom bo še težje, ker bo z igrišč vsaj tri tedene odsoten poškodovani krožni napadalec Renato Sulić.
Miha Gorenšek
Miha Gorenšek FOTO: Damjan Žibert

Njegovo mesto na črti bo zasedel mladi Miha Gorenšek, ki se je proti Gorenju zelo izkazal. "Igralci smo zelo motivirani in trdno odločeni pustiti srce na parketu. Igrali bomo na vso moč. Ključ do naše zmage bo igra v obrambi, ki ob uspešnosti ponuja protinapade in lahke zadetke. Sam se bom potrudil, da se odsotnost poškodovanih Renata Sulića in Alema Toskića ne bo preveč poznala".

Kapetana Edvarda Kokšarova v teh dneh muči viroza, kljub temu pa se zavzeto pripravlja na obračun z Madžari: "Ekipa Szegeda je vredna vsega spoštovanja. Taktično se pripravljamo na nedeljskega nasprotnika z ogledi video posnetkov. Zelo pomembno je, kako se bo moštvo ujelo po evropskem prvenstvu. Z igro v Velenju nismo bili najbolj zadovoljni in do nedelje moramo popraviti napake. To nam bo uspelo tudi s pomočjo naše zveste publike, ki bo ponovno napolnila dvorano Zlatorog."

Na današnji novinarski konferenci se je prvič predstavil tudi novinec Aleksej Peskov, ki je z novimi soigralci že vadil. V ligi prvakov je v tej sezoni že igral za Čehovske Medvede, zato bo na usluge Rusa, ki je podpisal dveinpolletno pogodbo, Ivezič do konca sezone lahko računal samo v domačih tekmovanjih.

Ciudad Real v Velenju

Sergej Rutenka znova v Rdeči dvorani
Sergej Rutenka znova v Rdeči dvorani FOTO: Reuters


Rokometaši Gorenja, pa se bodo v skupini B v soboto ob 17.30 v Rdeči dvorani najprej pomerili s slovitim španskim Ciudad Realom, najdražjo rokometno ekipo na svetu. V skupini B bosta moči merila še nemški Gummersbach in francoski Montpellier.

Vsaka točka Gorenja v LP bo uspeh
Vsaka točka Gorenja v LP bo uspeh FOTO: Damjan Žibert

"Mi smo svoj cilj dosegli že s samo uvrstitvijo v glavni del tekmovanja. Pokazali smo, kaj znamo. Od sobotne tekme ne pričakujem ničesar posebnega. Želim si le, da bi igralci zaigrali borbeno in da bi pokazali, kaj znajo. Vsaka osvojena točka bo za nas pomenila izreden uspeh," je dejal velenjski trener Ivica Obrvan, z njim se je strinjal tudi prvi velenjski strelec Drago Vuković, ki pa je ob tem še dodal: "Na sobotni tekmi nimamo česa izgubiti, lahko le kaj pridobimo. V ligi prvakov smo že pokazali, kaj znamo, zato nas v soboto po mojem mnenju čaka najlažja tekma v letošnji evropski sezoni."

Velenjčani se bodo s Ciudad Realom, najdražjo rokometno ekipo na svetu, v kateri igrajo rokometaši iz šestih reprezentanc - Španije, Švedske, Kube, Islandije, Hrvaške in Slovenije, udarili v najmočnejši sestavi.

Sergej Rutenka in Aleš Pajovič
Sergej Rutenka in Aleš Pajovič FOTO: 24ur.com

Potem ko sta špansko državljanstvo pridobila Sergej Rutenka in Srb Arpad Šterbik, bo v drugem delu sezone v Ciudad Realu v ligi prvakov ponovno nastopil tudi Aleš Pajovič, ki je bil v prvem delu sicer posojen v Kiel. Imena, kot so Jose Javier Hombrados in Arpad Šterbik (vratarja), levo krilo Jonas Kallman, leva zunanja Alberto Enterrios in Aleš Pajovič, desna zunanja Olafur Stefansson in Petar Metličić, krožni napadalec Rolnado Urios in srednji zunanji Uroš Zorman, bodo gotovo do zadnjega kotička napolnila tribune Rdeče dvorane.

Razpored tekem Celja PL:
10. 2. RK Celje Pivovarna Laško - Pick Szeged
16. 2. FC Barcelona - RK Celje Pivovarna Laško
24. 2. GOG Gudme - RK Celje Pivovarna Laško
1. 3. RK Celje Pivovarna Laško - FC Barcelona
8. 3. Pick Szeged - RK Celje Pivovarna Laško
16. 3. RK Celje Pivovarna Laško - GOG Gudme


Razpored tekem Gorenja:
9. 2. RK Gorenje : BM Ciudad Real
16. 2. VfL Gummersbach : RK Gorenje
23. 2. RK Gorenje : Montpellier HB
2. 3. RK Gorenje : VfL Gummersbach
9. 3. BM Ciudad Real : RK Gorenje
15. 3. Montpellier HB : RK Gorenje


  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.