Šport

Volkovi premagali Jezernike

Minneapolis, 18. 12. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA se nadaljuje agonija Lakersov. Branilci naslova prvakov NBA so v Minneapolisu gladko izgubili z Volkovi z 80:96.

Dallas, moštvo z najboljšim izkupičkom v NBA, je brez posebnih težav ugnal Indiano s 118:97, Primož Brezec je igral sedem minut, v tem obdobju pa je dosegel tri točke in eno blokado. New York je v sosedskem obračunu premagal New Jersey s 101:99, Portland je ugnal New Orleans s 102:93, Sacramento pa je bil boljši od Phoenixa s 95:86. Na sedmih tekmah sta se dve tekmi končali z zmago gostujočih ekip: Washington je ugnal Atlanto s 109:99, Toronto pa po podaljšku Milwaukke s 122:117.

Slovenski center Radoslav Nesterovič je v 24 minutah dosegel 10 točk in pobral štiri žoge pod svojim obročem
Slovenski center Radoslav Nesterovič je v 24 minutah dosegel 10 točk in pobral štiri žoge pod svojim obročem FOTO:

Volkovi so vseskozi prevladovali v Target Centru in si priigrali največ 22 točk prednosti. Razvodeneli Jezerniki so bili povsem nemočni ob predstavi Volkov, pri katerih se je najbolj izkazal Kevin Garnett, ki je dosegel 23 točk (met iz igre 10:14) in pobral 11 žog pod obema obročema. Izdatno pomoč je imel v veteranu Marku Jacksonu (13 točk) in Troyu Hudsonu (10 podaj), pri bledih Jezernikih pa sta bila najbolj učinkovita Shaquille O'Neal s 17 točkami in Kobe Bryant s 15.

Dallas je na domačem igrišču brez posebnih težav opravil z Indiano, osrednja osebnost dvoboja pa je bil branilec Michael Finley, ki je v treh četrtinah dosegel 33 točk in 13 skokov. Telički so v tej sezoni nepremagani na domačem igrišču, na dvanajstih tekmah so dosegli ravno toliko zmag, z 21 zmagami in 3 porazi pa so moštvo z najboljšim izkupičkom v NBA. Z izkupičkom 21 zmag in 6 porazi so jim najbližji zasledovalci Kralji iz Sacramenta, ki so šele v zadnji četrtini strli odpor Phoenixa. Najbolj učinkovit igralec tekme je bil krilni center Chris Webber s 27 točkami in 12 skoki, pri gostujoči ekipi pa se je izkazal novinec Casey Jacobsen s 15 točkami, kar je njegov najboljši izkupiček pod obroči NBA.

New York je dobil sosedski dvoboj z New Jerseyem, junak srečanja pa je bil Allan Houston, ki je dosegel 29 točk, 36 sekund pred koncem tekme pa pobral eno odločilnih žog v napadu. Najbolj učinkovit igralec dvoboja je bil Jason Kidd z 39 točkami, kar je njegov najboljši sezonski strelski izkupiček. Eden najbolj raznovrstnih košarkarjev je štiri sekunde pred koncem imel priložnost izsiliti podaljšek, toda njegov met z razdalje štirih metrov ni zadel željenega cilja.

Washington je po zaslugi najboljšega sezonskega izkupička Michela Jordana (30 točk) in Jerryja Stackhousa (23 točk) v gosteh ugnal Atlanto, Toronto pa je po podaljšku slavil v Milwaukkeju. Odločilni točki je prispeval Morris Peterson, ki je sedem sekund pred koncem podaljška zadel dva prosta meta.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA