Šport

Vragi uničili San Jose

New York, 19. 10. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL so Pingvini s 3:0 v gosteh ugnali Senatorje, v gosteh so bili uspešni še Javorjevi listi, Naftarji so s 4:1 nadigrali prvake tekmovanja za Stanleyjev pokal Colorado, Chicago pa je s 5:3 premagal Nashville.

Iz srečanja Colorado Avalanche - Denver  Oilers
Iz srečanja Colorado Avalanche - Denver Oilers FOTO: Reuters

Na gostovanju v Ottawi je vratar Pingvinov Johan Hedberg obranil 28 strelov proti svojim vratom, prvič v letošnji sezoni zaklenil svoja vrata in prispeval levji delež k zmagi Pittsburgha nad Ottawo s 3:0. Pingvini so si tako priborili še drugo zaporedno zmago pod vodstvom novega trenerja Ricka Kehoa, ki je na čelu Pittsburgha zamenjal odpuščenega Ivana Hlinko, ki je moral oditi zaradi štirih zaporednih porazov na začetku sezone. Martin Straka, Stephane Richer in Robert Lang so prispevali vsak po en zadetek in moštvo je po štirih uvodnih porazih v novi sezoni tokrat zabeležilo še drugo zmago.

V domači dvorani v East Rutherfordu je udarna trojka Patrik Elias, Jason Arnott in Petr Sykora skupaj dosegla pet zadetkov, zbrala 12 točk in popeljala svoje moštvo do prve zmage v zadnjih petih tekmah. Tokrat so Vragi s 6:1 nadigrali goste iz San Joseja. Elias je za Vrage dosegel tri gole in dve podaji, Arnott dva gola in dve podaji, Sykora je trikrat uspešno podal, zadel je tudi novinec Pierre Dagenais, obrambni igralec Brian Rafalski pa je tem dosežkom dodal še dve podaji. Odlično se je odrezal tudi vratar Martin Brodeur, ki je bil po 25 strelih le enkrat premagan. Za San Jose je zadel finski napadalec Teemu Selanne.

Otočani so v New Yorku po podaljšku z golom Radka Martineka ugnali Viharnike z 2:1 in po petih zmagah v gosteh tokrat prvič slavili v domači dvorani. Hokejisti New Yorka so najbolj prijetno presenečenje v novi sezoni lige NHL, saj še niso izgubili nobene od uvodnih tekem v regularnem delu, v podaljšku so klonili le proti Detroitu. Postali so šele drugo moštvo v zgodovini lige, ki je doseglo štiri zaporedne uvodne zmage na gostovanjih. V sezoni 1965-66 je to uspelo Črnim jastrebom iz Chicaga. Otočan Mark Parrish je tokrat dosegel že deveti gol in popeljal svojo ekipo v vodstvo, za Carolino pa je po minuti in pol igre v zadnji tretjini izenačil Josef Vasicek.

V Detroitu sta bila v 22 sekundah zadnje minute srečanja proti Philadelphiji uspešna napadalca Sergej Fedorov in Brett Hull in priigrala Rdečim krilom tesno zmago s 3:2. Rdeča krila so večji del srečanja lovila vodstvo Philadelphije z 2:1, nato pa so iz igre potegnili vratarja Dominika Haška, tako dobili še dodatnega hokejista na ledu in Fedorov je brez večjih težav izenačil le 40 sekund pred iztekom regularnega dela, Hull pa je zmagoviti zadetek dosegel le dobrih 20 sekund kasneje. Za Detroit je Luc Robitaille dosegel še četrti gol v štirih tekmah, za Philadelphijo pa sta bila uspešna Jeremy Roenick in Marty Murray.

V Denverju so prvaki tekmovanja za Stanleyjev pokal na domačem ledu izgubili proti Edmontonu kar s 4:1. Najboljši hokejist pri Naftarjih je bil Anson Carter z dvema zadetkoma in podajo, vratar Tommy Salo pa je obranil 28 strelov proti svojim vratom. Naftarji so uvodno vodstvo Colorada z 1:0 s tremi zadetki v drugi tretjini - od tega je dva dosegel Carter -, kmalu spremenili v vodstvo, končni izid 4:1 pa je zapečatil Sean Brown. Za Colorado Avalanche je edini zadetek dosegel Rob Blake, vratar Patrick Roy je sicer obranil 26 strelov, kar pa ni bilo dovolj in Colorado je izgubil še tretjič v zadnjih štirih tekmah.

Razburljivo je bilo tudi v Vanvouvru, kjer je Shayne Corson dvakrat zadel in imel še eno uspešno podajo, Toronto si je priboril tri zadetke prednosti in jo uspel zadržati do konca, ko je tesno s 6:5 ugnal Vancouver. Jonas Hoglund, Alyn McCauley, Aki Berg in Gary Roberts so se prav tako vpisali med strelce za Javorjeve liste, ki so slavili še četrtič v petih tekmah. Markus Naslund je za domači Vancouver zadel po kazenskem strelu ter dosegel še tri gole.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8