Šport

Denver tudi brez izključenega Murrayja boljši od Dallasa

New York, 26. 01. 2021 02.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
16

Nuggetsi so že sredi prve četrtine prevzeli nadzor nad srečanjem, Mavericksi pa niso kazali, da imajo moč preobrniti potek igre. Nato je prišla izključitev Jamala Murraya zaradi namerne osebne napake, Dallas je povedel in imel pobudo. Toda Michael Porter Jr. je imel odličen večer, poraza ni preprečil niti nov trojni dvojček Luke Dončića (117:113).

Luka Dončić (levo) in Nikola Jokić sta v samem vrhu lige NBA.
Luka Dončić (levo) in Nikola Jokić sta v samem vrhu lige NBA. FOTO: AP

Zadnje srečanje najboljših košarkarjev iz nekdanje skupne države, Dončića (35 točk, 16 podaj, 11 skokov, 4 ukradene žoge) in Nikole Jokića (20 točk, 4 podaje, 10 skokov) iz Denverja je prineslo napeto tekmo in dva podaljška. Tokrat je bilo precej manj razburljivo, če odštejemo nespametni vzgib Murraya (16 točk v 25 minutah), ki je z roko namerno sunil Tima Hardawaya mlajšega (19 točk, 2 podaji, 7 skokov) v mednožje. Sodniki so ga po ogledu posnetkov poslali v garderobo, Hardaway je zaigral kot prerojen, a so gostje vzdržali nalet, nato pa ob odlični igri Porterja (30 točk, 8 skokov, 2 ukradeni žogi) srečanje znova prevesili na svojo stran. Pomagal ni niti šesti trojni dvojček Slovenca (dvomestno število točk, podaj in skokov) v tej sezoni. Mavericksi so omejili učinkovitost Jokića, toda klop gostov je imela tudi razpoloženega JaMychala Greena (17 točk, podaja, 8 skokov, 2 ukradeni žogi). Pri Dallasu je imel Kristaps Porzingis (16 točk, podaja, 6 skokov) slab večer s črte za tri točke, zadel je le enega od osmih poskusov, kar je ob koncu gostom pomagalo ohraniti prednost. Znova je dobro igral veteran James Johnson, čvrsti obrambi je dodal 16 točk v napadu.

"Tretja četrtina je bila ena naših najboljših doslej, žoga je krožila, v obrambi smo bili odločni, igralci so pomagali drug drugemu na obeh straneh igrišča," je trener Dallasa Rick Carlisle začel z dobrimi platmi. Toda pred tem so imeli "zelo ubog" prvi polčas, v katerem je dobro igral le Dončić. "Tudi če imaš posameznika, ki zelo dobro igra, duh moštva pa ni pravi, je zelo verjetno, da boš zaostajal," je bil jasen. Po njegovih besedah so v zadnji četrtini imeli možnost za zmago, "a preprosto nismo igrali dovolj dobro, naredili smo nekaj nepotrebnih napak," je menil Carlisle. Moštvo je po tekmi opravilo kratek pogovor, a igralci niso želeli govoriti o njem. "Trener nas je nagovoril, a to ostane med nami," je dejal Dončić. Slabega zaključka ob koncu tekme ni videl kot vračanja k težavam iz prejšnje sezone, "vsakega srečanja pač ne boš odločil v svojo korist. To nam je uspelo v nekaj zadnjih tesnih tekmah, danes nismo bili (dovolj) dobri. Včasih preprosto ne zmoreš."


Potek srečanja

Tolažba za okrnjeni Dallas je bila utrujenost gostov, ki so igrali tretjo tekmo v štirih dneh. Toda prve minute niso kazale, da so Nuggetsi v Phoenixu odigrali dve težki tekmi s tremi podaljški. Gostje so bili bolj natančni, predvsem njihova branilca Jamal Murray in Gary Harris. Potem je Dončić s črte za proste mete zadel petkrat zapored, Tim Hardaway mlajši dodal hiter koš po prestreženi žogi v obrambi in moštvi sta bili skoraj poravnani. Murray je nadaljeval z odlično igro, obroč je zadelo vseh njegovih prvih pet metov, kar je grozilo, da bomo priča njegovi novi poplavi košev. Dallas je skušal držati korak z razpoloženimi gosti, po prvi četrtini je zaostajal sedem točk (38:31).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Denver je sprva bolje izrabili menjave in v prvih minutah druge četrtine Dallasu pobegnil že za enajst točk, a sta nato Porzingis in Jalen Brunson znova prepolovila zaostanek. Preobrat je prekinila minuta odmora za Nuggetse, po njej je Michael Porter Jr. s klopi nadaljeval odlično igro za goste. To je bil znak, da se je v igro vrnil Dončić, ki je imel prste vmes pri kar 29 od 31 točk svoje ekipe v prvi četrtini. Trojki Brunsona in Dončića ob koncu sta nekoliko popravili vtis s črte za tri točke, toda domači so bili v prvem delu igre precej nenatančni pri metu od daleč, zadeli so komaj vsakega četrtega. Precejšnji dolžniki so bili tudi v obrambi, tako da je Denver vodil že za 12 točk (70:58).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas je tretjo četrtino začel odločneje in po nekaj dobrih obrambah in zadetkih, predvsem Porzingisa, je klop Denverja z minuto odmora prekinila nalet domačih. Ta je bolj pomagala Dallasu, saj po njej Nuggetsi dvakrat zapored niso vedeli, kam z žogo in se jim je napad iztekel. Nato so zapravili še dve žogi, a Mavericksi niso izrabili ponujenih priložnosti. Premik v dinamiki srečanja je pomenila izključitev Murrayja, ker je Hardawaya namerno sunil v mednožje. Gostje so ostali brez do takrat najboljšega strelca, Hardaway pa je poleg dveh prostih metov nemudoma zadel še za tri točke. V protinapadu je dodal koš za skupaj sedem točk in tekma je bila izenačena. Razplet je razgrel Hardawaya, ki je zadel nov met za tri, od daleč je bil natančen tudi Trey Burke in domači so začeli uhajati pretresenemu Denverju. Šok sta umirila Monte Morris in Porter, ki sta prevzela Murrayjevo breme. Gostje so po treh četrtinah tako zaostali le za dve točki (94:92).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zgrešena meta za tri Porzingisa sta Nuggetsom dala priložnost, da znova povedejo. Sedem zaporednih točk gostov je Dallas znova potiskalo v težave, za hip jih je razrešila trojka Jamesa Johnsona. Po nekaj ragbijevske košarke, ko so se igralci v gneči prerivali za žogo, je bil nov met za tri Porterja znak za klop domačih, da je čas za minuto odmora. Po njej se je na igrišče vrnil Dončić, sledili so nova trojka Johnsona, nato dobra obramba Slovenca in njegov prodor do obroča. Še ena dobra obramba in koš Johnsona sta znova izenačila srečanje. Pri Dallasu je Porter nadaljeval z navdahnjeno igro, njegovih pet zaporednih točk je bilo vir novih težav za domače. Minuto pred koncem so zaostajali za štiri in imeli napad, a je Porzingis izgubil žogo, Porter pa na drugi strani s trojko zapečatil tekmo. Dallas je še poskušal s prekrški in meti od daleč, a so Nuggetsi zadevali s črte za proste mete in za preobrat je zmanjkalo časa (117:113). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PSIHOTERAPEVT
26. 01. 2021 16.10
+2
Porzingis mece kr neki brezveze :P
awontuwej
27. 01. 2021 14.18
Tudi žogo je parkrat vodil čez celo igrišče.....
resnicaosvobaja
26. 01. 2021 15.42
+2
Dallas je že v polni postavi z nekaj sreče konkurenčen morda polovici ekip zahoda .
hotchilipoper
26. 01. 2021 10.36
-3
Me zanima,zakaj dončiča ne kupi kakšen boljši klub
titomeni
26. 01. 2021 10.48
+4
Rookie pogodba pa to.. Le cevlje sodi naj kopitar..
Vap0
26. 01. 2021 10.59
+2
mr_cat
26. 01. 2021 10.24
+2
zakaj se tko poudarjajo tile njegovi dvojčki ??? na konc so izgubili in samo to je važno .....
resnicaosvobaja
26. 01. 2021 15.38
To je osebna statistika in približna ilustracija, kaj si prispeval na tekmi.
tekač
26. 01. 2021 10.19
+3
Play off bo težko dosegliv to trdim že od začetka ko sem videl " okrepitve". Morda je po eni strani tudi prav ker bo Dončič kmalu videl pri čem je....
barjan?ek1
26. 01. 2021 09.57
+7
Porzigins in trener sta danes glavna krivca za poraz. Ta Porzigins namesto da bi bil z svojo višino koristen pod košem, se hoče iti rasnega strelca in je v zadnji četrtini brez veze zgrešil nekoliko metov iz 10 in več metrov za nameček pa še prosti met. Trener pa ga je kar gledal namesto da bi ga takoj zamenjal po prvem zgrešenem metu. Luka zopet odličen ampak sam ne more nič. Vedno skoraj ko da veliko točk Dallas izgubi in to zaradi tega ker je premalo pomoči od soigralcev. Tudi Porzigins ni bog si ga vedi kaj saj je navaden soler in hoče biti kot Dončič.
Maxx365
26. 01. 2021 10.42
+2
Nisem slišal, da bi se po tekmi Porzingis pred novinarji kaj opravičeval za sebičnost.
Maxx365
26. 01. 2021 10.42
+0
riss
26. 01. 2021 09.33
+11
Tokrat samo o trenerju Dallasa, ker je najbolj šibka točka za ekipo in v življenju bo dosegel plafon, če bo samo še 1x osvojil prstan, a lahko bi jih z Dončićem za celo roko. Ko je bil izključen Murray, so bili v naletu, preobrnili so rezultat, bili so vroči, Dončić je razigraval soigralce in končala se je 3. četrtina. Ne glede na dogajanja na igrišču Dončić vedno obsedi na začetku 4. četrtine in ga trener pošlje nazaj, tokrat sicer dobrih 7 minut pred koncem, običajno pa 6 minut pred koncem. Ta trener je popolnoma brez občutkov, narejen po nekem šablonskem sistemu, ki pa vedno ne pije vode, saj mora trener ugotavljati vsakokratno stanje in dogajanje na igrišču. Sicer pa kot sem predvidel po nekaj tekmah, letos končnica skoraj ne bo dosegljiva, ker je tudi Porzingis bolj nekoristen igralec, tudi, ko ni Jokića bilo v igri je stal na 10 m od koša, namesto, da z Lukom odigrata pick and roll, kar je sicer 1x celo uspelo. Vseeno pa je trener Dallasa še vedno najboljši pa za razvoj Dončića, ampak franšiza Dallas ne kuje železa dokler je vroče, kaj pa prinese prihodnost je pa vedno vprašljivo.
DaDo77
26. 01. 2021 09.26
+6
Dallas ja slab, ekipa je slaba, nimajo šans, če slučajno pridejo v končnico bojo takoj letel ven... Edina pozitivna stvar je za Dončića, ki si lahko ob ostalih nesposobnežih nabija statistiko in dviguje ceno
Prototip
26. 01. 2021 08.25
+9
Donćić z Dallasom ne boš videl prstana.... Edino če ga kupiš na bolšjaku... 🏆🏅🎖️
barjan?ek1
26. 01. 2021 10.08
+5
Saj je komaj dobro začetek sezone. Sedaj porazi še niso tako kritični ampak če se soigralci ne bodo popravili potem res ne bo nič. Košarka je le kolektivna igra.