Šport

Ohlajena vročica Miamija po porazu s Sunsi napoveduje menjave

New York, 23. 03. 2021 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
2

Miami se je vrnil v čase, ko mora trener Erik Spoelstra po tekmi zagotavljati, da so boljše moštvo, kot pa je videti na igrišču. Četrti zaporedni poraz (110:100) ne skrbi toliko zaradi izgubljene tekme, pač pa zaradi lahkote, s katero so Sunsi od sredine prve četrtine prevzeli igro v svoje roke in dali vedeti, da je ne bodo več spustili.

Miami zadnje čase zmaguje le,  če Jimmy Butler (levo) igra na ravni superheroja.
Miami zadnje čase zmaguje le, če Jimmy Butler (levo) igra na ravni superheroja. FOTO:

Heati so ob težavnem začetku sezone imeli veliko resnih razlogov za slabše igre, od hitrega začetka po nastopu v lanskem finalu do številnih poškodb in težav ob okužbah z novim koronavirusom. Dva meseca je trajalo, da so se vrnili med zmagovalne klube, ki imajo več zmag kot porazov, v manj kot dveh tednih so padli nazaj na to mejo. Zgodil se jim je nenaden razpad napada, ko sta edina zanesljiva strelca Jimmy Butler (14 točk, podaja, 11 skokov, ukradena žoga) in Bam Adebayo (16 točk, 6 podaj, 8 skokov, blokada), večina drugih pa močno niha. Kendrick Nunn je nocoj dosegel 25 točk (in podajo ter 3 skoke), več kot prejšnje tri tekme skupaj. To so bili tudi edini trije igralci, ki so zmogli dvomestno število točk, Tyler Herro je (7 točk, 5 podaj, 3 skoki, ukradena žoga) zadel le tri od enajstih metov. Goran Dragić je zaradi težav s hrbtom drugo tekmo zapored sedel na klopi, moštvu pa se je poznalo, da jim manjka organizator igre.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ključno vprašanje je tako postalo, kdo bo v četrtek, ko gostijo Portland, (še) stopil na parket. Ob 21. uri po slovenskem času se izteče rok zimskega prestopnega obdobja, jasno pa je, da Heati potrebujejo sunek sveže energije. Trevor Ariza (7 točk, podaja, 6 skokov), ki je prejšnji teden prišel v moštvo, se je že prebil na mesto prve menjave in pokazal, da se bo lahko hitro vključil v igro. Po besedah Spoelstre to potrjuje, kako zavzeto se je pripravljal na vrnitev na igrišče, potem ko ni igral od lanskega poletja. Po nekaterih ugibanjih bi lahko prevzel vlogo Andrea Iguodale, če bo 37-letni veteran postal del morebitne prestopne kombinatorike. Ugibanja se vrtijo predvsem okoli Kyla Lowryja iz Toronta. Kanadčani (ki pandemično sezono igrajo v Tampi) so blizu dna vzhodne konference, v zameno pa bi želeli katerega od mladih obetavnih mladincev, kot sta  Herro ali Duncan Robinson (nocoj 6 točk, podaja, skok, blokada). 

Goran Dragić je del ugibanj, da ga bo klub v zameno za Kyla Lowryja poslal k Raptorsom.
Goran Dragić je del ugibanj, da ga bo klub v zameno za Kyla Lowryja poslal k Raptorsom. FOTO: AP

Toda Miami bi moral zbrati skupaj 30 milijonov dolarjev (25,3 milijona evrov), kolikor znaša letna plača Lowryja, kar pomeni, da bi moral k Raptorsom poslati nekaj veteranov z ustrezno velikimi dohodki. Neuradne računice omenjajo Iguodalo (njegova plača je 15 milijonov dolarjev oz. 12,7 milijona evrov), Kellyja Olynyka (12,6 milijona dolarjev oz. 10,6 milijona evrov) ter Dragića (18 milijonov dolarjev oz. 15,2 milijona evrov). Slovenec se je na prvi tekmi s Pacersi s 16 točkami vrnil v staro strelsko formo, potem ko je na prejšnjih treh zaporednih srečanjih imel tako kot večina Heatov težave z metom in je skupaj dosegel komaj enajst točk. Miami že nekaj časa povezujejo tudi z Victorjem Oladipom, ki komaj čaka na odhod iz povsem potolčenega Houstona. Toda vrh floridskega kluba se menda ne želi prenagliti z bogatimi ponudbami za 28-letnika, ki se mu poleti izteče pogodba, sam pa je že nekajkrat dal vedeti, da mu je všeč opevana kultura Heatov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji Dragićev klub Phoenix nima takšnih težav, na čelu z Devinom Bookerjem (23 točk, 3 podaje, 5 skokov) in Deandrejem Aytonom (17 točk, 3 podaje, 16 skokov, 3 blokade) imajo mlado jedro, na katerem lahko še leta gradijo prihodnost. Obdali so ju z veterani, kot je Jae Crowder (13 točk, podaja, 3 skoki, ukradena žoga, blokada), ki je bil lani eden od stebrov uspešnega preboja Miamija v finale NBA, a so ga ob stiskanju denarnice, ker so upali na dogovor z enim od superzvezdnikov (najraje po imenu Giannis Antetokounmpo, a je ta podaljšal zvestobo Milwaukeeju), izpustili iz rok, tokrat pa je po besedah trenerja Sunsov Montyja Williamsa pomagal narediti načrt, kako razbiti obrambo nekdanjega kluba. Phoenixovo lepilo, ki jih trenutno postavlja na drugo mesto težke zahodne konference, pa je izkušeni Chris Paul (8 točk, 9 podaj, 3 skoki, ukradena žoga), ki izjemno spretno in modro vodi moštvo na igrišču.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po novem porazu je bilo veliko vprašanj, ali ugibanja o prestopnih menjavah vplivajo na razpoloženje v garderobi. Ariza, ki je v karieri zamenjal kar enajst moštev, je že pred srečanjem dejal, da ne čuti tovrstne negotovosti. "V klubu opravijo res dobro delo, da je vsak dan enak, da vsak dan vadimo, da je vsak osredotočen na svoje naloge. To je največja razlika (v primerjavi z drugimi klubi)," je opisal svoje enotedenske vtise. Trener Spoelstra je po tekmi menil, da "fantje to vedno znova prestajajo vsako leto, vsako leto je več hrupa, zagotovo je precej drugače, kot je bilo pred dvajsetimi leti. Ampak to je del posla, naučiti se moraš, kako razmejiti stvari." Ampak takšno predalčkanje vseeno ni lahko, kot je priznal Adebayo. "Posel je posel. Toda veliko fantov ima družine, želijo ostati tukaj, želijo zmagati. Vsi vedo, da je na koncu to posel. A vseeno prinaša veliko dodatne teže na njihova ramena."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sajuz
24. 03. 2021 09.16
niso dost razgibani :D
Hactiveee
24. 03. 2021 08.48
Dragiča? Najbrž nočejo da se Butlerju spet utrga