Košarka

Wizardsi so kljub utrujenim nogam zmogli več energije od Mavericksov

New York, 28. 11. 2021 02.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
0

Washington je v Dallas priletel naravnost iz Oklahoma Cityja in drugi večer zapored ob koncu obranil tesno prednost za zmago (120:114). Luka Dončić je bil s 33 točkami (in 10 podajami ter 4 skoki) najboljši strelec tekme, a je bila to piškava tolažba ob izgubljeni tekmi.

Mavericksi so nemudoma začeli napadati obroč Washingtona, Willie Cauley-Stein je najvišje skočil že v prvem napadu in odbito žogo potisnil v koš gostov. Za slednje je nemudoma izenačil Bradley Beal, a se je Dončić sprehodil skozi njihovo obrambo za svoje prvo polaganje na tekmi. Slovenec je s še enim zadetkom nakazal odločen začetek, pri gostih je trojka Aarona Holidayja pomagala loviti začetni zaostanek. Po dveh zgrešenih metih Dončića je Beal Wizardse popeljal v prvo vodstvo, tehtnico sta na domačo stran znova nagnila prosta meta Kristapsa Porzingisa. Latvijec je v obrambi z dvignjenimi rokami zgradil zid, a je Holiday v visokem loku čezenj vseeno zadel. Dorian Finney-Smith je izrabil blokado Cauleyja-Steina in podajo Dončića za lepo polaganje v obroč, center gostov Daniel Gafford pa se je v drugem poskusu brez blokade prebil mimo obrambe Dallasa in ob glasnem kriku zabil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostje so po izgubljeni žogi domačih s polaganjem Beala ušli na tri točke naskoka, dokler ni trojka Dončića znova poravnala rezultata. Nato so Wizardsi z zaporednima košema Kentaviousa Caldwella-Popa in Garforda znova nekoliko pobegnili, po drugi podaji Dončića jih je s prvim košem lovil Tim Hardaway mlajši. Razigrani Beal je z novim košem prišel že do osmih točk, Porzingis je vračal z dvema prostima metoma. Lep prodor Dončića je prinesel izenačenje, na drugi strani je Beal znova zadel, sodniki pa so poleg tega dosodili še prekršek Maxija Kleberja. Klop Dallasa se ni strinjala in vložila ugovor, a so sodniki ostali neomajni, tako da je Beal dodal še prosti met. Wizardsi so po zgrešenem metu Dončića lepo krožili žogo, dokler ni Montrezl Harrell ostal sam pod košem in zabil. Po prvi izgubljeni žogi Slovenca je Beal nanizal še en koš, polaganje Kleberja pa je prekinilo serijo sedmih zaporednih točk gostov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po menjavah je svoj prvi koš za Washington dosegel Deni Avdija, Dwight Powell se je med strelce vpisal s črte za proste mete. Novo zabijanje Harella je razliko zvišalo na sedem točk, a je priletela druga trojka Dončića. Pri gostih je bil natančen še Raul Neto, nato so nekoliko predolgo stali v raketi in s prostim metom jih je kaznoval Reggie Bullock. Dončić je našel Kleberja, ki je zabil, Avdija je s trojko ohranjal naskok Washingtona. Slovenec in Nemec sta ponovila vajo, slednji je tokrat žogo položil v obroč. Krilni center gostov Kyle Kuzma se je s prvim košem vpisal na dolgo listo strelcev pri gostih, tretja trojka razpoloženega Dončića je zaostanek znižala na tri točke. Po prostem metu Harrella je prvič iz igre zadel Porzingis, zadnjo besedo pa je imel Kuzma, ki je zabil in dobil še prosti met. Washington je tako četrtino brez prave obrambe dobil za pet točk (41:36)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kuzma je začel tudi drugo četrtino, tokrat  s prostima metoma, dirigent Dallasove peterke s klopi Trey Burke pa je vrnil z zaporednima dolgima dvojkama. Washington se je še naprej opiral na Kuzmo, pri domačih je Kleber s trojko nižal zaostanek. Po zadetku Holidayja je  Nemec na drugi strani visoko skočil in odbito žogo z zabijanjem pospravil v koš Wizardsov. Svojo višino je izrabil tudi Porzingis za met čez prenizkega branilca in tekma je bila izenačena. Vodstvo Dallasu je prinesel met Sterlinga Browna, toda Beal je zadel še sedmič v sedmem poskusu. Trojka Burka, nato pa prodor Kleberja, sta domačim prinesla pet točk naskoka, a so gostje v protinapadu žogo poslali do Harrella, ki je sam zlahka zabil. Burke je pred menjavo zadel še eno dolgo dvojko, nato pa se je na igrišče vrnil Dončić. Finney-Smith je Bealu izmaknil žogo, Slovenec jo je podal Cauleyju-Steinu, ta pa jo je zabil v obroč in Wizardsi so nalet Mavericksov morali prekiniti z minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Caldwell-Pope je s prostima metoma in nato še košem tekmo vrnil na le trojko razlike, nato sta prosta meta Beala pomenila, da domači vodijo le še za točko. A je Dončić, ki je nekaj časa nekoliko šepal, z dolgo dvojko sprožil domači protinapad. Porzingis je ukradel žogo Caldwellu-Popu in jo podal Finneyju-Smithu, ki je zadel izza črte za tri točke. Šesto podajo Dončića je Hardaway uporabil za prodor in ga zaključil z zabijanjem. Prosta meta Caldwella-Popa in še eno glasno zabijanje Gafforda so ustavili nalet, a je Porzingis dve zaporedni podaji Slovenca uporabil za dva koša in Dallas je prvi polčas končal z osmimi točkami naskoka (69:61).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Washington je tretjo četrtino začel s košem Caldwella-Popa, za domače je prvi točki v drugem polčasu prispeval Dončić s prostima metoma. Dolga podaja Slovenca čez širino igrišča je Hardawayju omogočila prodor do obroča, a je trdo pristal na tla ob prekršku, nato pa zgrešil oba prosta meta. Beal je bil bolj natančen in zaostanek je znašal šest točk. Nato je dodal še meta za tri točke, a je Finney-Smith nemudoma odgovoril s svojo drugo trojko. Lepemu polaganju Caldwella-Popa je sledilo nekaj divjega poskakovanja pod obročem Washingtona, dokler sodniki niso sklenili, da je Gafford nepravilno blokiral met Slovenca in temu prisodili nov koš. Tega je dosegel tudi Beal, ki se je z Dončićem meril za najboljšega strelca tekme. Korak nazaj in met za tri zvezdnika Dallasa ni bil natančen, polaganje Gafforda pa je pomenilo, da domači vodijo le še za dve točki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Druga izgubljena žoga Dončića je prinesla trojko Kuzme in vodstvo gostov. Izničila sta ga prosta meta Powlla, toda še eno podajo v prazno Slovenca je Neto izrabil za trojko. Nesebično kroženje žoge Dallasa je Bullocku omogočilo, da je nemudoma odgovoril od daleč in domačim znova priigral točko naskoka. Po minuti odmora gostov je bil Neto znova natančen od daleč, Dončić je tretjič v treh minutah slabo podal, Gafford pa je zadel prosta meta po prekršku Powlla. Domače zatišje v napadu je prekinil prodor Slovenca, ki je zadel težak met ob prekršku, a nato ni zmogel dodatnega prostega meta. Zato pa je z novim prodorom izenačil srečanje. Goste je v vodstvo popeljal Avdija, a le do trojke Browna. Prodor in polaganje Neta sta nadaljevala nihanja rezultata, Dončić je nato zadel oba prosta meta, a je Neto še enkrat prodrl. Tretja podaja Porzingisa je omogočila trojko Bullocka. To je bil tudi zadnji koš tretje četrtine, v kateri so Wizardsi zaostanek znižali na le dve točki (93:91).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Washington je zadnji del igre začel z odločno obrambo, celo nekoliko preveč, saj je Holiday naredil prekršek še pred podajo žoge na igrišče, kar je Porzingis kaznoval s prostim metom. Energični Kleber je v obrambi blokiral poskus zabijanja Kuzme, Burke je na drugi strani zadel za tri točke. Wizardsi se niso predajali, svojo šele drugo trojko v sezoni je zadel Harrell. Prosta meta Burka sta poskrbela, da je Dallas imel pet točk prednosti, toda Corey Kispert je zadel, ni pa zmogel še prostega mesta ob prekršku. Kuzma je s trojko izenačil, nato pa je Kispert s svojim drugim košem goste popeljal v vodstvo, domača klop pa je vzela minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po njej se je na igrišče vrnil Dončić, Dallas pa je v vodstvo popeljala trojka Browna. Izenačil je Harrell, ki je zadel drugega od dveh prostih metov. Blokada Caldwella-Popa je preprečila met Dončića, ki je nemudoma naredil prekršek, zraven pa se glasno jezil na sodnike, ker niso dosodili prekrška nad njim, a jo je odnesel brez kazni. Polaganje Beala je tehtnico znova nagnilo na stran Washingtona, dokler ni Hardaway v pravem trenutku zadel meta za tri točke. Domača obramba je pozabila na Kuzmo, ki je dobil žogo izpod koša in zadel. Gafford je počakal, da so visoki Mavericksi skočili v zrak, nato pa ob glasnem kriku znova zabil mimo njih. Goste je lovil Dončić s prodorom in zadetkom, nato dobro minuto nihče ni spravil žoge v obroč, dokler ni Neto zadel drugega od dveh prostih metov. Slovenec je z novim slalomom skozi obrambo izenačil, a je Kuzma zadel za tri iz desnega kota in poldrugo minuto pred koncem je domača klop vzela minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po njej je Dončić zgrešil poskus za tri točke, na drugi strani je Gafford skok v napadu in zabijanje zaključil s še enim divjim krikom. Trojka Hardawayja je pomenila dve točki zaostanka za domače, a ga je slabih 30 sekund pred koncem Caldwell-Pope zvišal na štiri, Hiter koš Dončića je ohranjal upanje domačih, nato pa dolgo niso naredili prekrška, Caldwell-Pope pa je bil nato natančen s črte za proste mete. Dončić je poskusil z dolgo trojko, a zgrešil, Kuzma pa s prostima metoma zaključil tekmo (120:114).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.