Drugi športi

Woods poziva: Svoje stališče lahko izrazimo brez požiganja

New York, 02. 06. 2020 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Legendarni ameriški golfist Tiger Woods je pozval demonstrante v ZDA k mirnim protestom. "Svoje stališče lahko jasno izrazimo tudi brez tega, da bi požgali našo soseščino," je 44-letni športnik zapisal v ponedeljek na Twitterju.

Woodsa (na fotografiji levo) je predsednik Donald Trump maja lani odlikoval z najvišjo častjo, dostopno civilistom, tako imenovano medaljo časti.
Woodsa (na fotografiji levo) je predsednik Donald Trump maja lani odlikoval z najvišjo častjo, dostopno civilistom, tako imenovano medaljo časti. FOTO: AP

Obenem je Tiger Woods družbo pozval h konstruktivnim in pravičnim pogovorom, da bi ustvarili bolj varno in enotno skupnost. Woods se je na ta način odzval na proteste po smrti temnopoltega Georgea Floyda v Minneapolisu, ki je umrl prejšnji teden po brutalnem ravnanju policije. Policist mu je več minut tiščal koleno v vrat in ga zadušil.

Njegova smrt je po objavi videa dogodka sprožila val protestov v ZDA proti policijskemu nasilju in rasizmu, ki so se v številnih krajih sprevrgli v nasilje. Woods je pripisal, da je imel vedno veliko spoštovanje do varuhov reda in miru. Kot pravi, pa so ti dobro trenirani in točno vedo, kdaj morajo uporabiti silo.

"Ta tragedija je pokazala, da so šli čez mejo," je še zapisal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

antilevi?ar
02. 06. 2020 15.41
-1
Lih ta pizzagate majstor se ima kaj za oglašat, tudi njegova ura pride.
Sosed Sosedov
02. 06. 2020 11.52
+0
Evo Woods se čist strinjam. Jest tut ne kolesarim ob petkih, ampak čakam jesen 2022.........
bohinj je zakon
02. 06. 2020 11.25
+2
Črnci, ki so uspeli, obogateli se zdaj tudi sami bojijo za svoje premoženje.......zato mirijo.
Roxy79
02. 06. 2020 10.26
-6
Poblem je, ker imajo črnske skupnosti DOVOLJ. In jim požig ne pomeni nič. Drugače ne gre.Svet ne vidi problema.... Ameriški predsedniki tudi ne.... preostane jim le to, kar SVET lahko opazi. Kakšna pa je razlika mirnih protestov v Hong Kongu..... in pa požiganja v Ameriki? Za podobno stvar. Ampak... v Ameriki se reče da so HULIGANI,SOVRAŽNIKI, v Hong kongu pa miroljubniki..... in da je potrebno poslušati protestnike... in oblast VREČ dol.
Razumnež
02. 06. 2020 10.23
+5
Dobro, da je to rekel Woods, ki je črnec.... Ko je to twitnil Trump sta ga napadla tako Twitter, kot CNN, in pa jasno ostala neodvisna in nepolitična trobila.