Šport

Zapira mošnjiček

London, 24. 12. 2006 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ruski milijonar in lastnik nogometnega kluba Chelsea se je odločil, da bo za nakup nogometašev zapravljal manj.

Abramovič bo odslej manj radodaren
Abramovič bo odslej manj radodaren FOTO: Reuters

Roman Ambramovič, ruski milijonar in lastnik angleškega prvoligaškega nogometnega moštva Chelsea, je v nedeljskem pogovoru za angleški časnik The Observer oznanil, da v bližnji prihodnosti ne bo več vlagal enormnih zneskov v nakupe dragih nogometašev. Abramovič je od leta 2003, ko je prevzel londonsko moštvo, za kadrovske nakupe porabil neverjetnih 412 milijonov evrov.

Londonska ekipa je letos v svoje vrste zvabila ukrajinskega napadalca Andreja Ševčenka za rekorden znesek v zgodovini angleškega nogometa - 44 milijonov evrov - v klub pa sta prišla tudi Nemec Michael Ballack in angleški reprezentant Ashley Cole.

V minulih letih so na Stamford Bridge prišli sami imenitni mojstri nogometa, kot so Čeh Petr Cech, Nizozemec Arjen Robben, Ganec Michael Essien, Didier Drogba iz Slokonščene obale in drugi.

Chelsea se bo bolj posvetil vzgoji lastnih nogometnih upov
Chelsea se bo bolj posvetil vzgoji lastnih nogometnih upov FOTO: Reuters

Ambramovič je zanikal, da se z manjšim denarnim vložkom v nakupe igralcev zmanjšuje tudi njegovo zanimanje za nogomet. "Odločili smo se, da bomo v prihodnosti več vlagali v vzgojo lastnih igralcev na naši nogometni akademiji. Upam, da se bo ta strategija obrestovala. Denar je pomemben dejavnik, a še vedno menim, da v nogometu ne igra najpomembnejše vloge," je v svojem prvem pogovoru po treh letih za omenjeni angleški časnik dejal Abramovič.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vodka-don
25. 12. 2006 14.42
ej goso neprimerji ta folk z nasim, tip ni miljonar ampak miljarder pa model je guverner chukotke (velikost pol evrope,polne vseh zemljskih bogatstev od nafte naprej), to ti ni en lojze iz lendave ka na roke vrta v zemlo !
goso
25. 12. 2006 11.37
Niti slučajno ne morejo v poštenem sistemu nastati milijonarji a la Abramovič. Samo kraja dotlej ustvarjene vrednosti vse družbe je lahko rodila koncentracijo bogastva pri redkih posameznikih. Tudi pri nas bo to še treba dobro analizirat in popravljat.
ivo55
25. 12. 2006 08.43
Za fevdalizmom, suženjstvom, kapitalizmom, socializmon prihaja nova era - doba denarja, ki skozi vpliv tega "hudičevega semena " usmerja svet mimo vseh naravnih in ideoloških zakonov v apokalipso.
jakob.zelinka@siol.net
24. 12. 2006 18.27
Prav je, da da trener MANJ DENARJA ZA IGRALCE in da VEČ NA KAKOVOSTEN NOGOMET.