Moskisvet.com
Forbes 2019 - največji zaslužkarji med športniki

Šport

Nori zaslužki! To so najbolje plačani športniki!

A.P.
12. 06. 2019 07.08
0

Kot vsako leto se tudi tokrat revija Forbes ni izneverila tradiciji in je objavila seznam stotih največjih zaslužkarjev s sveta športa v preteklem obdobju. Na vrhu se je tokrat znašlo novo ime.

Revija Forbes je objavila seznam najbolje plačanih športnikov. Med najbogatejšo deseterico imajo nič kaj presenetljivo po največ – to je tri – predstavnikov nogometaši in košarkarji, dva je prispeval ameriški nogomet, po enega predstavnika pa imata tenis in boks.

Lionel Messi
Lionel Messi FOTO: Profimedia

Na vrhu lestvice – upošteva prihodke, plače in sponzorske pogodbe športnikov – se je znašel nogometaš Barcelone Lionel Messi, ki je na tem mestu prvič, potem ko je lani končal tik pod vrhom. Nogometni Mozart je v preteklem obdobju zaslužil 112 milijonov evrov (127 milijonov ameriških dolarjev). Argentinec je s prestola vrgel boksarja Floyda Mayweatherja, ki je bil največji zaslužkar lani in je bil najbolje plačani športnik kar štirikrat v zadnjih sedmih letih. Tokrat ga ni v prvi deseterici.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo FOTO: Profimedia

Na drugem mestu se je znašel Messijev največji rival, Cristiano Ronaldo. Portugalec je svoj račun obogatil za 96 milijonov evrov (109 milijonov ameriških dolarjev). Na tretjem mestu je še en nogometaš, in sicer Brazilec Neymar, ki je dobil 93 milijonov evrov (105 milijonov ameriških dolarjev).

Steph Curry z družino
Steph Curry z družino FOTO: Profimedia

Deseterico zaokrožuje bojevnik Kevin Durant, ki si je račun obogatil za 58 milijonov evrov (65,4 milijona ameriških dolarjev), mesto pred njim pa je njegov soigralec pri NBA-ekipi Golden State, Stephen Curry, s 70 milijoni evrov zaslužka (79,8 milijona ameriških dolarjev) med letošnjim in lanskim junijem.

Kevin Durant
Kevin Durant FOTO: Profimedia

Da najdemo prvo žensko na seznamu 100 največjih zaslužkarjev med športniki po Forbesu, moramo globoko po lestvici navzdol, vse tja do 63. mesta, kjer je z 22 milijoni evrov (25 milijonov ameriških dolarjev) Američanka Serena Williams, ki je rešila čast ženskam, potem ko lani na seznamu ni bilo nobene (Williamsova je bila tedaj noseča).

Nogometaš z največ osvojenimi lovorikami je …
Preberi še
Nogometaš z največ osvojenimi lovorikami je …

Zaslužki na račun sponzorskih pogodb so se v preteklem obdobju – med 1. junijem 2018 in 1. junijem 2019 – dvignili za 12,5 odstotka v primerjavi z letom prej na 870 milijonov evrov (987 milijonov ameriških dolarjev). Čeprav na vrhu lestvice prevladujejo nogometaši, tudi košarkarjem ne gre slabo, saj jih je med top 100 kar 35 (nogometašev je ''le'' 19), tem pa se kar 72 odstotkov vsega denarja nakaplja s plačami. Največji zaslužkar med košarkarji je LeBron James (La Lakers), ki se je z 78,5 milijona evrov (89 milijoni ameriških dolarjev) znašel na 8. mestu, tik pred sotrpinoma v ligi NBA.

LeBron James
LeBron James FOTO: Profimedia

Top 10 zaslužkarjev med športniki:

1. Leo Messi 112 milijonov evrov

2. Cristiano Ronaldo 96 milijonov evrov

3. Neymar 93 milijonov evrov

4. Canelo Alvarez: 83 milijonov evrov (94 milijonov ameriških dolarjev)

5. Roger Federer: 82,5 milijona evrov (93,4 milijona ameriških dolarjev)

6. Russell Wilson: 79 milijonov evrov (89,5 milijona ameriških dolarjev)

7. Aaron Rodgers 78,8 milijona evrov (89,3 milijona ameriških dolarjev)

8. LeBron James 78,5 milijona evrov

9. Steph Curry 70 milijonov evrov

10. Kevin Durant 58 milijonov evrov

Preostanek lestvice si lahko preberete TU.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382