Šport

'Želim preskočiti 200 metrov'

Ljubljana, 23. 01. 2007 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Skakalec Rok Urbanc, ki je v Zakopanah zmagal na tekmi svetovnega pokala, si je zadal, da preseže 200 metrov.

Rok Urbanc si želi preskočiti 200 metrov
Rok Urbanc si želi preskočiti 200 metrov FOTO: Reuters

Natanko 15 dni po tem, ko je direktor nordijskih disciplin Primož Ulaga na sedežu Smučarske zveze Slovenije (SZS) s strokovnim vodstvom skakalnih reprezentanc opravil večurni krizni sestanek zaradi slabših rezultatov, ki so svoj negativni vrhunec doživeli na novoletni turneji štirih skakalnic, je vodstvo reprezentance v smučarskih skokih v veliko prijetnejšem vzdušju pripravilo novinarsko konferenco, kjer so še enkrat strnili vtise z zadnje tekme za svetovni pokal v Zakopanah.

Razlog veselja v vodstvu reprezentance je seveda zmaga Roka Urbanca na zadnji tekmi svetovnega pokala, na kateri se je slovenski reprezentant v izredno težavnih razmerah, ki so bile milo rečeno na meji regularnosti, najbolje znašel. "Kot kaže so trenerji dobro ocenili, ko so me poslali na tekmovanja v celinskem pokalu, kjer sem v Planici dvakrat zmagal. Dobro formo sem pokazal tudi v poletih v Vikersundu, v Zakopanah pa sem opravil odličen skok, ob tem, da sem imel tudi srečo z razmerami," je dejal še ne 22-letni Urbanc, ki si je med drugim kot svoj naslednji cilj zadal, da v poletih preseže 200-metrsko znamko.

"Ker so poleti v Oberstdorfu konec tega tedna odpadli, bom pač na to moral počakati do Planice," je s smehom na obrazu še dejal Urbanc in na kratko komentiral tudi sedanjo formo: "Zadnji rezultati so potrdili, da se je forma dvignila, tudi občutek na skakalnici je veliko boljši. Na treningih je sicer prisotnih še vedno nekaj skokov, ki niso najbolj tehnično dovršeni, a je tistih dobrih čedalje več. Zdaj moramo samo doseči, da se pri teh dobrih ustalim in jih prenesem na tekmovanja."

Precej bolj vedrega obraza je bil tudi Primož Ulaga, direktor nordijskih disciplin, ki je še enkrat podoživel tekmo na Poljskem. "Smučarski skoki so pač šport, na katerega vreme oziroma vremenski pogoji večkrat močno vplivajo. Tudi v Zakopanah je bilo tako in res je, da je Rok imel odlične razmere. Toda tudi v takšnih razmerah mora tekmovalec opraviti odličen skok, kar je našemu tekmovalcu uspelo, medtem ko nekaterim pred njim in nekaterim, ki so nastopili za njim, to ni uspelo, čeprav so imeli enake razmere na skakalnici. Skok Urbanca sem si večkrat ogledal in moram povedati, da ga je opravil naravnost odlično."

V Zakopanah je imel Urbanc srečo z razmerami, pokazal pa je dobro formo
V Zakopanah je imel Urbanc srečo z razmerami, pokazal pa je dobro formo FOTO: Reuters

Ni šlo niti brez ocene drugih slovenskih reprezentantov, sprememb, ki jih Ulaga skuša uveljaviti pri delu in treningih, ter pričakovanj na naslednjih tekmah. "Moram povedati, da moja prisotnost in aktivnejše udejstvovanje pri delu z reprezentanco v zadnjih dveh tednih ni prinesla nekakšnih bistvenih sprememb, kar lahko potrdijo tudi tekmovalci sami. Sem bolj v vlogi motivatorja, ob tem pa želim, da smo pri določenih stvareh doslednejši, česar je primanjkovalo. Pri samih treningih smo dodali nekaj vaj, ki pripomorejo k doseganju večjih daljav, to pa je v grobem tudi vse. Celo vodstvo si namreč prizadeva, da pri treningih in pripravah tekmovalcem pomaga, kar se le da, ko pa so ti na vrhu zaletišča, pa je vse v njihovih glavah in tu bodo morali storiti nekaj tudi sami," je še dejal Ulaga in oznanil, da se bo naslednjega prizorišča udeležila ista peterica tekmovalcev kot na Poljskem, ki se jim bo vnovič pridružil tudi Primož Peterka.

"Primoža želimo vrniti v vrh. V tem času, ko ni bil z najboljšimi, je trdo delal in po poročilih napredoval, tako kot vsi drugi, le Jernej Damjan se je v zadnjih trenutkih pokazal kot najšibkejši člen. Kakor koli že, omenjena šesterica bo odpotovala v Oberstdorf, namesto odpovedanih poletov bosta na sporedu dve tekmi v skokih, in med seboj bodo odločali, kdo bo izpadel za tekmo," je za konec še dejal Ulaga. Jaro Kalan, direktor Smučarske zveze Slovenije, pa je oznanil še eno veselo novico: da je v tem trenutku v Planici pol metra snega in da se z Mednarodno smučarsko zvezo pogovarjajo tudi o tem, da naj bi Planica ob svojem rednem programu izpeljala še eno tekmo v poletih, ki je organizatorji niso mogli izvesti v Oberstdorfu.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.