Šport

Zidane v vrhunski formi

Dunaj, 25. 07. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi zvezdnik francoske nogometne reprezentance Zinedine Zidane je po 40 dneh počitka spet vrhunsko pripravljen, so sporočili iz vodstva madridskega Reala, katerega člani se te dni mudijo v Avstriji.

Zidane se je poškodoval tik pred SP
Zidane se je poškodoval tik pred SP FOTO: Reuters

"Kar 40 dni počitka, ki sem jih preživel z družino, mi je res dobro delo, saj sem se lahko povsem osredotočil in posvetil napornim klubskim pripravam na novo sezono," je sporočil Zidane.

Kapetan galskih petelinov se je junija poškodoval tik pred pričetkom svetovnega prvenstva. Vse je šlo narobe v zadnji pripravljalni tekmi proti Južni Koreji, ko si je Zidane že kmalu po prihodu na travnato igrišče resneje poškodoval mišico in je moral prvi dve tekmi SP soigralce spremljati s tribune. Francozi so na letošnjem SP povsem razočarali, saj so brez doseženega zadetka izpadli že po predtekmovanju.

V novi sezoni cilja visoko
V novi sezoni cilja visoko FOTO: Reuters

"Moja prioriteta v novi sezoni je osvojitev naslova v španskem prvenstvu, ki se nam je lani izmuznil iz rok, če pa bi spet slavili tudi v ligi prvakov, bi bila to le pika na i," je povedal Zidane, ki je letos z madridskim Realom osvojil prestižni naslov v ligi prvakov. Prav tako je prepričan, da francoski nogomet kljub debaklu na SP ni v krizi: "Francoska ekipa je bila vedno močna in menim, da je takšna tudi danes in bo takšna tudi v prihodnje," je izjavil francoski zvezdnik, ki bo ta teden skupaj z ekipo odigral dve prijateljski tekmi z avstrijskim prvoligaškim klubom GAK, ki letos praznuje stoto obletnico obstoja. Nasproti Zidanu bo tako morda stal tudi slovenski reprezentant Aleš Čeh, sicer dolgoletni član avstrijskega kluba iz Gradca, čeprav v letošnji sezoni še ni zaigral.