Moskisvet.com
Lindsey Vonn

Šport

Lindsey Vonn: najprej po rekord, nato v pokoj

U.K.
12. 10. 2018 08.23
3

Ena najboljših smučark vseh časov je potrdila, da je to njena zadnja sezona. In letos bo poskušala preseči rekord slavnega Stenmarka. 

Ameriška alpska smučarka je v enem od intervjuje za ameriške medije dejala, da bo po koncu sezone 2018/19 končala svojo tekmovalno pot. V novi sezoni bo sicer poskušala preseči rekord legendarnega Šveda Ingermarja Stenmarka, ki je zmagal na 86 tekmah za svetovni pokal, Vonnova je doslej zbrala 82 zmag. In če smo iskreni, se lahko za Vonnovo malce bojimo, saj je zmeraj smučala na robu norosti, in če bo po vsej sili poskušala preseči rekord, bi lahko to mejo tudi prestopila. A ji hkrati vsekakor želimo, da bi ji podvig vendarle uspel.

Če se odpravljate na smučanje v tujino, TO morate vedeti!
Preberi še
Če se odpravljate na smučanje v tujino, TO morate vedeti!
Lindsey Vonn - smučanje
Lindsey Vonn - smučanje FOTO: Profimedia

Sanje
"V tem primeru bi uresničila svoje velike sanje, ne glede na to pa menim, da je bila moja kariera zelo uspešna," je dejala Vonnova. Vonnova je v svoji bogati karieri dosegla praktično vse kar se v smučanju da doseči. Osvojila je štiri velike kristalne globuse v sezonah 2007/08, 2008/09, 2009/10 in 2011/12, poleg ega pa je pospravila tudi tri olimpijske kolajne - v kanadskem Vancouvru 2010 je v smuku osvojila zlato, v superveleslalomu bron, tretjo kolajno pa je osvojila v južnokorejskem Pyeongchangu. V letošnji sezoni naj bi tekmovala samo v smukih in superveleslalomih. "Po telesni plati sem se iztrošila in prišla do točke, ko vse skupaj več nima pravega smisla. To sezono bom vztrajala, potem pa se posvetila novim izzivom v svojem življenju," je še povedala 34-letnica.

Lindsey Vonn
Lindsey Vonn FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382