Zimski športi

Aleš spet drugi, tokrat na prvi 'klasiki' sezone telemark smučanja

Val d'Isere, 29. 01. 2020 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski telemark smučar Jure Aleš je po dveh odličnih uvrstitvah v sprintu dobro pripravljenost potrdil tudi na prvi tekmi v klasiku. Na tekmi svetovnega pokala v francoskem Samoensu je zaostal le za Švicarjem Stefanom Matterjem. Katarina Malenšek je bila v ženski konkurenci 14.

Telemark smučar (fotografija je simbolična).
Telemark smučar (fotografija je simbolična). FOTO: AP

Jure Aleš ima za seboj odličen uvod v sezono. Na tretji tekmi za svetovni pokal je še drugič stopil na oder za zmagovalce, znova je bil drugi. V slabih vremenskih pogojih je nastopil zanesljivo in premoč priznal zgolj Stefanu Matterju.

"Zaradi novozapadlega snega in slabe vidljivosti je bila današnja tekma dolgo pod vprašajem. Na koncu smo se odločili, da jo izpeljemo in uspel mi je še en super rezultat. Snežna podlaga je bila zelo mehka in tudi vidljivost je bila slaba. Danes se pretirano tveganje ni izplačalo. Izšlo se je le zmagovalcu, ki je dobro odpeljal tvegano vožnjo. Sam sem odpeljal čisto vožnjo brez večjih napak, a jutri bo potrebno veliko več tvegati. Tekem je še dovolj, na vsaki pa bom dal vse od sebe," je po tekmi povedal Aleš.

Matterju in Alešu je družbo na odru za zmagovalce delal še en Švicar Romain BeneyKatarina Malenšek je popravila svoj letošnji najboljši rezultat. Tekmo v klasiku je končala na 14. mestu, znova je zmagala Nemka Johanna Holzmann. Za njo sta se uvrstili Švicarki Amelie Wenger-Reymond in Beatrice Zimmermann.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

podmeninc
29. 01. 2020 19.53
+1
Odlično. Ampak absolutno premalo medijsko "pokrit" šport. Čestitke obema👏👏👏
franc0091
29. 01. 2020 19.28
+2
Rožice cvetijo
29. 01. 2020 17.48
+7