Zimski športi

Jure Aleš v Oberjochu tokrat tretji

Oberjoch, 23. 01. 2021 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na tekmi svetovnega pokala telemark smučarjev v nemškem Oberjochu je slovenski smučar Jure Aleš na paralelnem sprintu zasedel tretje mesto. Na sobotnih preizkušnjah je nastopilo 26 smučarjev in 18 smučark, v konkurenci sta bila tudi dva Slovenca, poleg Aleša še Maša Štrakl.

Telemark smučanje. Fotografija je simbolična.
Telemark smučanje. Fotografija je simbolična. FOTO: AP

Jure Aleš je v kvalifikacijah dosegel drugi čas voženj, hitrejši od njega je bil le Norvežan Trym Nygaard Loeken. Maši Štrakl se v izločilne boje ni uspelo prebiti, saj je zasedla 17. mesto, od nadaljevanja tekmovanja jo je ločila dobra sekunda. Aleš je v osmini finala brez težav odpravil Švicarja Alexija Mosseta, za tem pa še njegovega rojaka Romaina Beneya

Slovensko-švicarski dvoboji so se še nadaljevali, v polfinalu pa je Slovenec moral priznati premoč Bastienu Dayerju, ki je pozneje zmagal tudi v velikem finalu. V malem finalu je Aleš premagal Francoza Noeja Claya, tako da je petkovi zmagi na tem prizorišču dodal še tretje mesto.

"Kvalifikacije so bile kar v redu, tudi proga mi je ustrezala, saj je bila postavljena dosti naravnost in precej hitra. Do polfinala sem prišel brez kakšnih večjih težav, v polfinalu pa je bil Dayer, kasneje tudi zmagovalec, preprosto prehiter. Ubral je hitrejšo linijo in bil zasluženo boljši. V borbi za tretje mesto sem znova pokazal solidno vožnjo. Zadovoljen sem s tretjim mestom, jutri pa upam, da se lahko povzpnem še višje," je tekmo ocenil Aleš.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.