Zimski športi

Alpska liga odpovedana, hokejisti ostali brez končnice

Ljubljana, 11. 03. 2020 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tudi hokejisti v Alpski ligi so morali predčasno končati s tekmovanjem. Tako v letošnji sezoni ne bomo dobili prvaka, saj je tekmovanje zaključeno pred začetkom končnice. V boje za naslov prvaka sta se uvrstili tudi obe slovenski moštvi v konkurenci, aktualni prvak SŽ Olimpija in SIj Acroni Jesenice.

Tudi hokejisti so plačali "davek", ki ga sproža zdravstvena situacija, ki se tiče širjenja koronavirusa. Tako je (predčasno) končana mednarodna Alpska liga, kjer bi klubi morali začeti s četrtfinalom končnice. Med osem najboljših klubov v konkurenci klubov iz Italije, Avstrije in Slovenije sta se uvrstila tudi dva najboljša slovenska kluba, Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija. Klubi bi morali prejšnji konec tedna začeti s tekmami končnice, a so se v vodstvu tekmovanja odločili, da do 16. marca prestavijo dvoboje in nato sprejmejo novo novo odločitev.

Ljubljanski in jeseniški hokejisti so predčasno zaključili s sezono v ligi AHL.
Ljubljanski in jeseniški hokejisti so predčasno zaključili s sezono v ligi AHL. FOTO: Damjan Žibert

Odločitev je sprejeta in so jo objavili na uradni spletni strani tekmovanja in obvestili, da so odpovedali tekmovanje in da prvaka ne bo. "Radi bi se zahvalili vsem navijačem, partnerjem, sodnikom in klubom za njihovo lojalnost, podporo in solidarnost v teh zahtevnih časih. Vsi smo se trudili in delali, da bi doživeli vrhunec sezone, kar je končnica, sedaj tega ne bo mogoče uresničiti. Smo v izjemni situaciji, ki vpliva na številna področja našega življenja. Zdravje je naše največje bogastvo, prav tako smo se izpolnili zahteve vseh treh vlad in pristojnih organov. Čeprav ta odločitev boli, je naša dolžnost in naš prispevek, da se vrnemo k normalnemu delovanju čim hitreje bo mogoče," je za spletno stran AHL povedal Matjaž Rakovec, predsednik Hokejske zveze Slovenije (HZS), ki je letos odgovorna za vodenje lige AHL.

Kapetan ljubljanskega moštva Aleš Mušič je povedal: "Glede na koronavirus in vse, kar se dogaja, da so tudi ostale lige ustavljene, smo pričakovali, da bo se zgodilo kaj takega. Težka odločitev, nihče ni zadovoljen, ker garamo celo sezono, da bi se borili za naslov, ampak zdravje je na prvem mestu. To je najpomembnejše. Igranje pred praznimi tribunami nima smisla, igramo za gledalce, za vzdušje. Smo igralci in bomo upoštevali odločitve. Sicer se igralci med seboj vsak dan pogovarjamo o tem in vidi se, da vse skupaj ni nedolžno, je kar malce nelagoden občutek. Situacija je zoprna, smo imeli pogovore na to temo, kako se obnašati in da čim bolj pazimo na higieno."

Športni direktor Tomaž Vnuk pa pravi: "Škoda, da se liga predčasno končuje. Vsi, ki smo vpleteni v hokej, smo se veselili končnice, ki je nagrada za celoletno delo vseh - igralcev, trenerjev, podporne službe - in seveda v veselje gledalcev, za katere igramo hokej. A situacija je pač takšna in odločitev sprejemam z razumevanje, zdravje je vsekakor prioriteta."

Pred nekaj dnevi je tekmovanje, podobno pred četrtfinalom končnice, zaključila tudi liga EBEL (brez slovenskega moštva), odpovedujejo tudi tekme v nemški DEL. Pod velikim vprašajem je tudi nadaljevanje slovenskega državnega prvenstva, kjer sta finalista omenjena najboljša slovenska kluba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Težko svojemu brez svojega
11. 03. 2020 14.02
+6
Olimpija ostaja aktualni prvak. Lahko bi pa zaključili z rezultati po rednem delu.