ZIMSKI ŠPORTI

Klinčeva s šestim mestom obdržala vodstvo na turneji

Lillehammer, 15.03.2023, 18:46 | Posodobljeno pred eno uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Nemka Katharina Althaus je zmagovalka tekme svetovnega pokala smučark skakalk v norveškem Lillehammerju. Najboljša Slovenka je bila Ema Klinec na šestem mestu, Nika Križnar je bila deveta, točke sta dobili še Nika Prevc in Maja Vtič.

Katharina Althaus je bila v vodstvu že po prvi seriji. Najboljša Slovenka Nika Križnar je imela sedmo izhodišče, tik za njo je bila Klinčeva.

Začetek prve serije so zaradi premočnega vetra večkrat prestavili, v drugi pa je Althausova s 125,5 metra zadržala veliko prednost in slavila pred svetovno prvakinjo iz Planice Kanadčanko Alexandrio Louttit, ki je v finalu pridobila tri mesta. Na najnižji stopnički je končala Avstrijka Eva Pinkelnig, druga po polovici.

Katharina Althaus
Katharina AlthausFOTO: Damjan Žibert

V drugi seriji je Ema Klinec skočila 130,5 metra (234,3) in napredovala za dve mesti, Križnarjeva pa je po slabšem doskoku in 125 metrih (223,5) dve mesti izgubila.

Finale sta ujeli še Nika Prevc in Maja Vtič, ki sta bili na koncu uvrščeni na 24. in 28. mesto. Prevčeva je skočila 111,5, Vtičeva pa 108 m.

Katra Komar je bila z 31. mestom prekratka za drugi nastop.

V seštevku turneje raw air je Ema Klinec obdržala prvo mesto, zdaj ima s 1444,9 točke 20,8 točke več kot današnja zmagovalka Althausova. Nika Križnar je v seštevku norveške turneje sedma.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.