Zimski športi

Američana blestela na Streifu, grd padec ustavil smukačice

Kitzbühel, Crans Montana, 20. 01. 2021 13.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Kitzbühlu, kamor so zaradi koronavirusnih omejitev preselili smukaško preizkušnjo iz Wengna, sta treninge na legendarnem Streifu najbolje odprla Američana Ryan Cochran-Siegle in Travis Ganong. Alpske smučarke se medtem mudijo v Crans Montani, kjer se je Avstrijki Nini Ortlieb pripetil nov grd padec, po katerem so jo v bolnišnico prepeljali s helikopterjem.

Ciljna arena v Kitzbühlu je vsako leto premajhna za vse, ki bi si želeli ogledati spektakularen smuk, a letos gledalcev seveda ne bo.
Ciljna arena v Kitzbühlu je vsako leto premajhna za vse, ki bi si želeli ogledati spektakularen smuk, a letos gledalcev seveda ne bo. FOTO: AP

Američana Ryan Cochran-Siegle in Travis Ganong sta bila na prvem treninga smuka v Kitzbühlu na prvih dveh mestih. Ganong je za Cochranom-Sieglejem, ki je v zaključku minulega leta v Bormiu zablestel s svojo prvo zmago na tekmah svetovnega pokala, zaostal za 0,35 sekunde, tretji je bil domači favorit, Avstrijec Hannes Reichelt (+0,48 sekunde).

Slovenci so bili v drugi polovici med 57 uvrščenimi, najboljši je bil Boštjan Kline na 39. mestu (+2,48). Martin Čater, senzacionalni zmagovalec smuka v Val d'Iseru, je bil 41. (+2,71), Miha Hrobat pa 44. (2,96).

Slovenki skromni na uvodnem treningu smuka v Crans Montani, grd padec Ortliebove
Slovenski alpski smučarki Ilka Štuhec in Maruša Ferk sta zadržano nastopili na uvodnem treningu smuka v švicarski Crans Montani. Štuhčeva je z zaostankom 2,63 sekunde za Italijanko Sofio Goggio zasedla 25. mesto, Ferkova pa je bila še 0,46 sekunde počasnejša na 30. mestu. Goggii se je najbolj približala Švicarka Corinne Suter z zaostankom dveh desetink sekunde, Italijanka Elena Curtoni na tretjem mestu je zaostala 32 stotink.

Trening je zaznamoval tudi hud padec Avstrijke Nine Ortlieb, ki je lani na tem prizorišču osvojila tretje mesto. Zaradi poškodbe kolena so jo prireditelji s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, trening pa je bil prekinjen kar za 45 minut. V Crans Montani sta ta konec tedna načrtovana smuka in še ena superveleslalomska tekma.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DirtySanchez
20. 01. 2021 14.50
-2
Kje je posnetek padca???? Kje?
Tomvojo
20. 01. 2021 14.52
+3