Zimski športi

Anamarija Lampič bo prvič nastopila v biatlonskem svetovnem pokalu

Hochfilzen, 08. 12. 2022 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska zvezdnica smučarskega teka Anamarija Lampič bo po poletnem prestopu v biatlonske vrste danes prvič nastopila na tekmi svetovnega pokala. Prvi dan postanka biatlonske karavane v Hochfilznu bo na sporedu ženski sprint.

Sedemindvajsetletna dobitnica srebrne in dveh bronastih medalj s svetovnih nordijskih prvenstev je normo za nastop v biatlonski eliti izpolnila pretekli konec tedna na tekmi pokala IBU v Idre Fjallu. Tam je prikazala dobro tekaško formo, strelska je sicer še nihala.

Vodstvo slovenske reprezentance ji je zdaj namenilo prvo priložnost nabiranja izkušenj v najvišjem razredu. Kot je ocenilo, je težka tekma najboljši trening.

Anamarija Lampič
Anamarija Lampič FOTO: Damjan Žibert

"Zanesljivo mi manjka še veliko, veliko izkušenj in tekem, da bom res suverena. Tukaj sem zato, da se čim več naučim. Komaj čakam," je pred premiero med najboljšimi povedala tekmovalka, ki je maja napovedala odmevni prestop v biatlonske vrste.

V Hochfilznu bodo slovenske barve, enako kot na tekmi v Kontiolahtiju pred tednom dni, v moški konkurenci zastopali Jakov Fak, Rok Tršan, Miha Dovžan, Lovro Planko, Alex Cisar in Toni Vidmar. V ženski pa bosta poleg Lampičeve nastopili še Živa Klemenčič in Polona Klemenčič.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pa kaj
08. 12. 2022 09.54
+3
Samo, da se poklopi kolikor toliko dobro streljanje, pa bo blizu šteng..
medekmali medekmali
08. 12. 2022 09.19
+2
dajmo lampičeva , pokaži da ta zima je uspeh prestopa , vsem pametnim ki pametujete tu gor pa sami niste stopli na tekaske smuci pa prosim bodite tiho ker nimate pojma o ničemer.
laufar1988
08. 12. 2022 08.54
-5
Nič ne bo, puška ni tek, s tem prestopom iz teka v biatlon se je fejst zajebala! Sicer pa naj čas pokaže svoje...
Frel
08. 12. 2022 09.05
-5
se popolnoma strinjam z vami, enostavno ne bo šlo, sem 99 % prepričan. od res vrhunske smučarske tekačice do po vsej verjetnosti čisto podpovrprečne biatlonke. v pol leta bo pozabljena! pustimo času čas, morda pa nas preseneti.
Oliguma
08. 12. 2022 09.09
+3
Kaj se je zajebala..kaj pametuješ..je še mlada, če ne bo šlo..lahko še zmeraj pusko odstrani in gre samo na tek..probat ni greh.
medekmali medekmali
08. 12. 2022 09.20
-1
frel,,, še en takšen ki nima pojma o pojmu.
Voly
08. 12. 2022 09.25
+5
Zelo redke tekačice so bile dobre že v prvi sezonu po prestopu med biatlonke. Tudi Lampič bo potrebovala kar nekaj tekem, da bo opozorila nase. Eni, ki nimate pojma o tem športu pa pametujete še preden je sploh pričela nastopati v svetovnem pokalu in vem, da jo boste popljuvali že po prvih tekmah. Upam, da je punca pripravljena na take pametnjakoviče in jo to ne bo vrglo iz tira.
oježeš
08. 12. 2022 09.50
+2
Fant ste brihtni. Kaj če bi ji pustili nekaj tekmovanj pa da sama pokaže kako ji bo šlo. Že naprej jo obsojate na neuspeh pa še niti ene tekme ni začela kaj šele končala. Prav škoda je, da imamo toliko negativcev, ki vse vedo, vse znajo, pa sami nič ne naredijo, oziroma je od njih nič od niča. upam, da se saj dobro počutite na kavčih.
Frel
08. 12. 2022 13.03
+0
javite se vsi vi čez pol leta in nato pametujte kako neumni smo bili. kar pa vseh vaših žaljivk tiče o kavču, itd. se grem stavit da ne pretečete več kot 1km brez ustavljanja vsaj enkrat umes, tako da lepo prosim. javite se ob koncu sezone.