Zimski športi

Konec niza stopničk: Anamarija Lampič obstala v polfinalu

Trento, 09. 01. 2021 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., A.V., STA
Komentarji
1

Anamarija Lampič je na sprinterski preizkušnji novoletne turneje v Val di Fiemmeju ostala brez uvrstitve v finale, potem ko je v prvi polfinalni skupini zasedla peto mesto. Drugič na letošnji novoletni turneji se je zmage veselila Švedinja Linn Svahn.

Lampičeva (na fotografiji) je nastopila v rdeči majici vodilne v točkovnem seštevku.
Lampičeva (na fotografiji) je nastopila v rdeči majici vodilne v točkovnem seštevku. FOTO: Damjan Žibert

V Val di Fiemmeju je Anamarija Lampič prvič po uvodni novembrski preizkušnji v Ruki ostala brez uvrstitve v finale, kjer se je nato vedno borila za najvišja mesta. Nosilka rdeče majice je po tretjem mestu v kvalifikacijah nastopila v izjemno zahtevni prvi četrtfinalni skupini, v kateri je zaostala le za Švedinjo Linn Svahn in za seboj na tretjem mestu pustila tudi nevarno Rusinjo Natalijo Neprjajevo.

Lampičevi so se v prvem polfinalu po robu postavile kar tri švedske predstavnice (poleg Svahnove še Emma Ribom in Jonna Sundling), ki so si skupaj z Rusinjo Julijo Stupak priborile odličen položaj pred zaključnim sprintom, v katerem Lampičeva, obkrožena s tekmicami, ni imela možnosti in ji je uspelo prehiteti zgolj Švicarko Nadine Fähndrich.

'Razkurjena'
Švedinje so se na koncu veselile kar trojne zmage: Rusinji Neprjajeva in Tatjana Sorina sta v finalu narekovali tempo, na koncu pa se je druge zmage na turneji veselila Svahnova pred rojakinjama Majo Dahlqvist in Ribomovo. 

"Zelo sem jezna, 'razkurjena'. Danes mi je res zelo žal, ker sem bila res zelo močna. Ta ciljna ravnina mi res ustreza. Sama sem kriva, ne moram ničesar narediti, lahko skačem po glavi, pa ne bom spremenila rezultata. Ja, smučine za v cilj so štiri, jaz sem bila peta, ni se mi uspelo izboriti mesta in ostala sem, kjer sem ostala," je razočarano finale strnila Lampičeva.

Šesterica tekačev je imela povsem taktičen finalni nastop, saj so se je kolona nekajkrat skoraj povsem ustavila, tudi pred samim ciljnim delom, ko je vse z najhitrejšim pospeševanjem presenetil Oskar Svensson ter za 24 stotink ugnal Rusa Gleba Retiviha. Tretji je bil Aleksander Boljšunov, ki je po petih zmagah drugič v tem letu ostal brez najvišjega mesta na zmagovalnem odru. Branilec velikega kristalnega globusa in novoletne turneje je še naprej prepričljivo prvi skupno v pokalu in na Tour de skiju.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pojtrarara
09. 01. 2021 15.37
+0
Skoda ana da so te zaprli, mislim da si placala ceno, jer si tekla po zinanji progi, posledicno so druge skocile pred te in te zaprle. Skoda. Ampak gkabo gor in gremo naprej. Mi vedno mocno navijamo in verjamemo vate.